Bu antrenman programı mantıklı mı?

1 yılı biraz aşkın süredir spor yapıyorum. Başta full body, sonra split sonra da push pull legs gibi programlar yaptım ama bir türlü istediğim düzeni ve gelişimi yakalayamadım. Salonda tanıştığım pt'lik de yapan bir çocuk bana bi program önerdi. Ama benim kafama yatmayan şeyler var. Program şöyle:

Pazartesi: Sırt-Omuz-Biceps
Salı: Off
Çarşamba: Göğüs-Triceps
Perşembe: Bacak-Biceps
Cuma: Off
Cumartesi: Başa dönüyoruz

Bana pek sağlıklı gelmedi bu program. Ben haftada en az 2 kere çalıştırmak istiyorum bir kası. Göğüsle tricepsi sadece 1 kere çalıştırmış oluyorum böyle. Hatta sırtla omuzu da 5 günde bir çalışmış oluyorum. Haftada 4 gün gidebiliyorum salona. Acaba push pull legs gibi bir programa geçsem mi? Ama o zaman da legs gününü pusha ve pulla dağıtmam gerekiyor. O da antrenman süresini uzatıyor. Bir de sürekli itiş yaptığım için omuzlara, kollara güç kalmıyor. Kafam çok karıştı sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Böyle gereksiz bir program yerine ağırlık artışını düzenli takip edebileceğiniz, binlerce insan tarafından denenip onaylanmış programlara bakmanızı tavsiye ederim.

5x5 Stronglifts, 3x5 Ağırsağlam (ki şu an bende yapıyorum), Balkaya Texas (bir sonraki idman programım olacak gibi), Candito, 5/3/1 ilk aklıma gelenler. Bunların hepsiyle iyi gelişim elde edilir istisnasız.

Böyle gereksiz bir program yerine ağırlık artışını düzenli takip edebileceğiniz, binlerce insan tarafından denenip onaylanmış programlara bakmanızı tavsiye ederim.

5x5 Stronglifts, 3x5 Ağırsağlam (ki şu an bende yapıyorum), Balkaya Texas (bir sonraki idman programım olacak gibi), Candito, 5/3/1 ilk aklıma gelenler. Bunların hepsiyle iyi gelişim elde edilir istisnasız.

Aslına bakarsanız ben de böyle düşünüyorum gerçekten ama full bodyle kas geliştiremezsin, onlar güç için, günde girdiğin 2 sırt hareketi kası yormaya yetmez gibi şeyler söylüyor herkes, kafam allak bullak oldu bu yüzden.

Aslına bakarsanız ben de böyle düşünüyorum gerçekten ama full bodyle kas geliştiremezsin, onlar güç için, günde girdiğin 2 sırt hareketi kası yormaya yetmez gibi şeyler söylüyor herkes, kafam allak bullak oldu bu yüzden.

Bu sorunun cevabı hem evet hem hayır.

Şöyle ki; güç = kas ancak bir noktaya kadar. Zira hayvan gibi deadlift yapıp çok düşük sikletli yarışmacılar mevcut.

Ama gerçekten de belli bir seviyeye kadar güçlenmek kas geliştirmenin en iyi yolu. Ondan sonra da Push Pull gibi Split modellere geçmekte fayda var. Yalnız şu yapılmaz bu yapılmaz diye bir şey yok. Bu spor çok kişisel, bana uyan sana uymayabilir.

Ayrıca profesyonel değilsin ya... 2 ay full body, 2 ay split yap ne fark edecek :)

Bu sorunun cevabı hem evet hem hayır.

Şöyle ki; güç = kas ancak bir noktaya kadar. Zira hayvan gibi deadlift yapıp çok düşük sikletli yarışmacılar mevcut.

Ama gerçekten de belli bir seviyeye kadar güçlenmek kas geliştirmenin en iyi yolu. Ondan sonra da Push Pull gibi Split modellere geçmekte fayda var. Yalnız şu yapılmaz bu yapılmaz diye bir şey yok. Bu spor çok kişisel, bana uyan sana uymayabilir.

Ayrıca profesyonel değilsin ya... 2 ay full body, 2 ay split yap ne fark edecek :)

Öyle yapıyorum mecbur, haklısın :) teşekkür ederim

Back
Yukarı