Bu nasıl olabiliyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan likev1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

likev1

Üye
Merhabalar,
Genler ile alakalı bir sorum olacaktı. Bilimde ve çevrenizde böyle bir olaya tanık oldunuz mu acaba;
babam 190
annem: 155
benim boy: 168 (2 yaş küçük kız kardeşim ile aynı boydayım.)
sakal: geç ve seyrek çıkıyor. arkadaşımın 1 haftada kazandığı sakal görüntüsü bende 1 ayda oluyor.
hormonlar: testesteron vs testlerim normal düzeyde.

Benim sakallar 18 yaşımda çıkmaya başlamıştı,sonra gitgide arttı.Boy konusunda çok takıntı yapma hocam daha uzar mı mevzusu kişiden kişiye farklılık gösteriyor.
Ek olarak kemik yaşını öğrenebilirsin doktor daha ne kadar uzayacağına yönelik öngörüde bulunacaktır/Ortopediye başvur.

Boyle seyler pek burdan yardimci olunacak birsey degil ama annen kısa anneye çektiysen ne yazikki fazla uzayamazsin tahminimce kardesin babaya sen anneye cekmissin

Arkadaşın dediği gibi boy genlerini büyük ihtimal annenden almışsın kardeşin de babandan almış gibi gözüküyor sakal falan ise denk gelmişsindir 17-18 yaşındaki bazıları kocaman adam gibi durabiliyor veya 20'li yaşlara kadar köse olanlar olabiliyor tamamen genlerle alakalı. sakalı çok kafana takma ilerde çıkmasın diye uğraşıyorsun sonra :)

17 yasındasın, iyi beslenirsen ve aktif sağlıklı bir yaşamın olursa iyi boy atıcağını düşünüyorum. 20 yaşımda 2-3 cm boy uzadım. 175 i geçebilirsin, daha fırsatın var. Çok takma, yaşına göre kısa sayılmazsın

Sakal çıkışı boy uzamasını yavaşlatıyor deniyor, o yüzden belirttim sakal çıkışını. Umarım 175 civarı olurum :( 5 gün önce 17 oldum

Back
Yukarı