Bu program hakkında düşünceleriniz nedir?

Öncelikle selamlar,yaşım 16 boyum 1.76 kilom 65;bu sporu 3 aydır yapmaktayım resimdeki gibi.Spor salonunda ki hocam resimdeki programı verdi tam emin olamadım bilgili kişilerden yorum bekliyorum azimli ve hırslıyım fakat nasıl çalışacağımı bilmiyorum.İlk başta tüm vücut çalıştım ama bu ay split vermişti 2 hoca var spor salonunda ben diğerkinden tüm vücut istedim bana bunu verdi sizce bu bana uygun mudur? Vücudum ağırlıklı ektomorf basık mezomorfik.Resimde kollarım 33 cm şuan kollar 35e çok yakın,Göğüs 94 (vücut bölgemin en kötü yeri) omuz 112 | 6 AY OLANA KADAR SPLİT YAPMA DEDİ
Bu da p.tesi başlıyacağım program;
kas.jpg

upload_2016-12-17_12-10-30.png

EN GÜNCEL HALİM :
karın.jpg

PAZARTESİ BAŞLIYACAĞIM PROGRAM 1 AYLIK | 1 2 3 4 5 OLANLAR PİRAMİT AZ AĞIRLIK ÇOK TEKRARDAN YÜKSEK AĞIRLIK AZ TEKRARA DOĞRU GİDİYOR ÖRNEĞİN /SAYILARI SALLIYORUM/ 3 KİLO 12 TEKRAR , 5 KİLO 10 TEKRAR , 7 KİLO 8 TEKRAR , 10 KİLO 6 TEKRAR BU ŞEKİLDE. BU PROGRAMI GİTTİĞİM GÜN YAPACAĞIM

KANAT VE OMUZ :
LAT PULL DOWN MACHİNE ÖNE ÇEKİŞ 1 2 3 4 5
LAT PULL DOWN MACHİNE ARKAYA ÇEKİŞ 1 2 3 4 5

GÖĞÜS :
PLOVER 3X10-12
DUMBEL FLY 3X10-12
BENCH PRESS 1 2 3 4 /YÜKSEK AĞIRLIKTAN DÜŞÜK AĞIRLIĞA PİRAMİT/

OMUZ :
ÇENEYE PRESS 3X10-12

BİCEPS:
DÜZBAR BİCEPS 3X6-8
HUMMER CURL 3X8-10
Z BAR CURL 3X10

TRİCEPS :
MAKARA PRESS 3X8 - 3X8 /İLK 3X8 DÜZ İLE AŞŞAĞI ÇEKME DİĞER 3X8 ÜÇGEN İLE AŞŞAĞI ÇEKME/

BACAK:
LEG PRESS 4X10

sanırım haftada 3 yada 4 gün yapıcaksın. program güzel de biceps triceps için 3 egzersiz fazla bence zaten diğer egzersizlerdede kol kasların zorlanıcak 1 yada 2 şer egzersiz yap biceps ve tricepse. birde squata yavaş yavaş alışmanı tavsiye ederim leg pressden daha çok bölgeyi çalıştırır. omuz için de çeneye press yerine overhead press yaparsan oda daha iyi geliştirir seni. yani ufak tefek oynamalarsa uzun süre götürür seni.

Hocam ben atletizm de yapıyorum sprinterim atletizm idmanlarımda squat da var ayrıyetten yani sporla uğraştığım için bacak kaslarımda çok şükür güçlü güzel kıl var diye atmadım :D şimdi biceps ve tricepste 2 veya 1 hareket var anlaşıldı ama bunları kaç set kaç tekrar yapmalıyım o konu da da bilgi verirseniz sevinirim ve hangi hareketler olsun onlar onuda açıklarsanız iyi olur kendim için .Haftada 4 gün aksatmadan beslenmeye dayalı gideceğim p.tesi-salı perşembe ve cuma olacak ayrıca bu programı ne kadar süre yapmam doğru olur?

Son düzenleme:
hareketleri değiştirerek yapman iyi olur ama dumbell curl yerine z bar curl yapsan daha çok etkiler mesela. 10 tekrar 3 set 2 egzersiz yeterli olur. örnek 3 egzersiz seç kendine değiştirerek 2 2 2 yap gittiğin her gün ben öyle yapıyorum. bütün bölgeler içinde yapabilirsin . mesela sırt için haftada 1 gün deadlift yap barbellrow yap.

tam anlayamadım fakat fullbody mantıgıyla yazılmıs bu program.yani spora gittiğinizde hergün bu hareketleri mi yapacaksınız?eğer böyleyse hareket ve set sayısı fazla,forumdaki fullbody konularına/mesajlarına bakmalısınız.

Back
Yukarı