Bu programa barfiks ve dips?

Arkadaşlar haftada 4 gün antreman yapıyorum bigün 1. programı diğer gün 2. programı Pazartesi salı çarşamba ve cuma günü bu hareketler bana yetersiz geliyo gibi sadece bacak hareketleri yeterli geliyo ön kol arka kol cidden yetersiz geliyo sizce barfix dips şınav eklemeli miyim ve hangi antreman gününe eklemeliyim amacım kilo almak bundan önce 5 yıl boyunca başka bi branşta spor yaptım. 80 kilo olmak istiyorum başladığımda 70 dim şimdi 72 yim ama kollarım hala ince 1,5 2 ay oluyo biliyorum fazla gelişmez bu sürede ama yinede hiç gelişmedi gibi hissediyorum. Tekseferde 12 nizami barfix 40 nizami şınav çekiyorum dipsi yapmadım geldiğimden beri hiç onun için yanlış söylemeyim. bilgili olan biri fikrini söylerse sevinirim !

https://resmim.net/f/cvODcc.jpg
cvODcc.jpg

oncelikle calisma gunlerin cok yakin birbirine en az 1 gun idman 1 gun off daha faydali olur aksi takdirde overtrain olma ihtimalin var.bu antrenmanda amac .eger 2 gun idman olucaksa 2 gun off daha uygun olur.1.ci gun icin yeterli biceps antrenmani var.barfiks ve sinava gerek yok o bolgeler icin yeterli hareket var ama dips faydali olur.hem gogus hem de triceps icin ekstra olabilir.yanliz sanki iki gunluk idman icin bence daha iyi bilesik hareketler konulabilir.

oncelikle calisma gunlerin cok yakin birbirine en az 1 gun idman 1 gun off daha faydali olur aksi takdirde overtrain olma ihtimalin var.bu antrenmanda amac .eger 2 gun idman olucaksa 2 gun off daha uygun olur.1.ci gun icin yeterli biceps antrenmani var.barfiks ve sinava gerek yok o bolgeler icin yeterli hareket var ama dips faydali olur.hem gogus hem de triceps icin ekstra olabilir.yanliz sanki iki gunluk idman icin bence daha iyi bilesik hareketler konulabilir.
aslında dolaylı yoldan bigün off olmuş oluyo diğer gün diğer kas grubu çalışıyo perşembe cumartesi pazarda off

aslında dolaylı yoldan bigün off olmuş oluyo diğer gün diğer kas grubu çalışıyo perşembe cumartesi pazarda off
yanliz soyle bir durum soz konusu pzts-sali ok fakat cars. buna devam edersen dinlenme icin yeterli sureyi vermemis oluyorsun vucuduna. rejenerasyon ve onarim icin en azindan vucudunun tamamini 24 saat dinlendir 2 gun calisicaksan. buyumek icin dinlenmek ve beslenme onemli.

programı kim yazdı bilmiyorum ama bence başarısız. birbiriyle kesişen hareketler içeriyor arka arkaya aynı gün olması dinlenme imkanı kasa sağlamaz.

şınavı ısınma hareketi yaparken kullanabilirsin 2 set 15 tekrar gibi yada göğüs çalıştıgın gün 4 set 15 tekrar uygundur.barfiks sırt gününe 5x5 şeklinde, dips arka kol için 4x15 ama 2 hareket yeterli bence arka kola yüklenmek gelişimi yavaşlatır.3. hareket olarak ekliceksen 3x12-12 tekrar ideal

Back
Yukarı