Bu vucudu nasil adam ederiz? Oneriler yardimlar tavsiyeler

Merhaba
Kendimi bildim bileli ektomorf denilen yapidayim ama artik buna dur demenin vakti geldi. 27 yasindayim sosyal cevrem oldukca genis ama bu ister istemez yasama yansiyor.
Vucudumu toparlamam lazim. Oyle musabakalara hazirlanmayacagiz, ideal kiloma ulasayim, belirgin hatlarim olsun yeter. Ne kadar sure lazim, ne yapmak lazim?
Fazla bir yag oranim yok gibi belkide hic yag yok :D yaglanarakta kilo alabilirim.
.
1.78 boy kilo : 54
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bunun icin gerekli butceyi ayirabilirim, ek destek, supplement falan.

Eklentiler

• F755B377-A1C4-4BB2-B5F1-79E7B185EE3A.jpeg
    F755B377-A1C4-4BB2-B5F1-79E7B185EE3A.jpeg
    43,8 KB · Görüntüleme: 777
  • D453E5D3-D076-4033-A0AA-F136C4AB6C22.jpeg
    D453E5D3-D076-4033-A0AA-F136C4AB6C22.jpeg
    46,9 KB · Görüntüleme: 803
  • A8E49F86-3EFF-4FF9-9D26-1087DC089A15.jpeg
    A8E49F86-3EFF-4FF9-9D26-1087DC089A15.jpeg
    46 KB · Görüntüleme: 715
Son düzenleme:
İlk etapta güzel bir salona gidip disiplinli bir şekilde antrenman yapıp aynı disiplinle düzenli ve sağlam beslenmen lazım

ikinci fotoya kuru kafa koysan efsane olurdu:) şaka bir yana senin durumunda arkadaşım yemek antrenmanla pek ilerleyemedi yaşından anladığım kadarıyla hormonal bir sıkıntın olabilir. ilk önce bir doktora gerekli testleri yaptırıp boşa kürek çekmemek gerekir. bazı vücutlarda antrenman beslenmeye ne kadar özen göstersen de değişme olmayabiliyor. metabolizman çok hızlı olabilir yemek yedikçe ve çok antrenman yaptıkça daha da hızlanıp aynı yerde sayabilirsin. bu burdan tesbit edilip antrenman yap yemek ye diye cevaplanacak bir soru olmayabilir.

yaptirdim kac defa tiroidden kan testine hepsi normal cikti.
doktora diyorum kilo almam lazim, saglik yonunden sorun yok dedi zamanla alirsin.
daha once denedim sporla zaten metabolizma hizli bosa kurek cekmek istemiyorum.
ayni fiziksel ozelliklerde olup gelisim gosterenler sporla almis. bende baska nasil bir sorun olabilir, yine baslamadan once test yaptirayim.

Dostum bu işin altın bi sırrı yok,YEMEK YEMEK YEMEK.
İstiyorsan dünyanın en hızlı metabolizmasına sahip ol
günlük kalorinin üstüne çıktığın zaman her türlü kilo alırsın
Bu beslenmeyide sporla birleştirirsen kolay yol alırsın ve vucudun şekle girer.
Gerçek hayat online oyunlara benzemez bu işin hilesi felan yok bilimsel neyse o.
Yemeğini sağlam ye. Antremanını sert yap.sabırlı ol alçak gönüllü ol çevrendeki laflara takma yoluna kararlı bir şekilde devam et seneler sonra eski fotoğraflarına baktığında değdiğini görüceksin.
Herkes elinden geleni yapmadan birşeyler bekliyor sen bütün elinden geleni ver sabırlı ol olmazsa. hiç olmassa dersinki ben elimden geleni yaptım ama olmadı.
Daha ortada fol yok yumurta yok.Düzenli beslenme ve antremanla 2 sene sonra çok güzel yerlerde olursun. İyi bayramlar

kan tahlili yaptır troidlerine baktır.bak bakalım nasıllar.
ona göre sana yardım ederiz.
supplement olarak birtek kazain al başka bir şey alma.onuda akşam iç.full body yap. 4x10 şeklinde.haftanın bir gününde de 5x5 tarzı yaparsın setleri olur.protein olarak da kgx1.6 alsan yeterli yağda kalorinin %30 fln gerisi karb al. bunlar fazlasıyla yeterli.inan bana supplement hastası insanlar var ve bunlar gelişemiyorlar.eğer gerçekten de gelişmekse amacın idman sonrası pantolonun terlediğini görmelisin.yoksa laylaylomla bu işler tırt.[DOUBLEPOST=1529251546][/DOUBLEPOST]günlük beslenme ihtiyacını bence karşılamıyorsun.daha fazla ye.bize beslenmeni yaz.

doktora gidip kontrol yaptirdikdan sonra,Mass Gainer ,Whey Protein ,günde 6-7 öğün yemek ,haftada 3-2 kez antreman ve de bol uyku ve de günlük yaşamda az hareket bak bakalım nasıl güzel oluyor her şey

kan tahlili yaptır troidlerine baktır.bak bakalım nasıllar.
ona göre sana yardım ederiz.
supplement olarak birtek kazain al başka bir şey alma.onuda akşam iç.full body yap. 4x10 şeklinde.haftanın bir gününde de 5x5 tarzı yaparsın setleri olur.protein olarak da kgx1.6 alsan yeterli yağda kalorinin %30 fln gerisi karb al. bunlar fazlasıyla yeterli.inan bana supplement hastası insanlar var ve bunlar gelişemiyorlar.eğer gerçekten de gelişmekse amacın idman sonrası pantolonun terlediğini görmelisin.yoksa laylaylomla bu işler tırt.[DOUBLEPOST=1529251546][/DOUBLEPOST]günlük beslenme ihtiyacını bence karşılamıyorsun.daha fazla ye.bize beslenmeni yaz.

Tahlil sonuclarim doktor bu sonuclar gayet normal dedi. Endokrinolojiye sevk et dedim gerek yok dedi.

Eklentiler

• D9942602-80CB-4F3C-8292-E654E6996E1A.jpeg
    D9942602-80CB-4F3C-8292-E654E6996E1A.jpeg
    88,4 KB · Görüntüleme: 661
Bu haftaki beslenmem 5 günlük icin uygulamadan rapor tuttum.
Eksik veya fazlam varsa onerileri bekliyorum.

@ftck @bordo14

Eklentiler

• 030AB2E4-F1E0-4FD8-895F-D724506F7A9A.png
    030AB2E4-F1E0-4FD8-895F-D724506F7A9A.png
    121,2 KB · Görüntüleme: 486
  • C3449F08-A19D-4242-80F5-094223286E06.png
    C3449F08-A19D-4242-80F5-094223286E06.png
    121,2 KB · Görüntüleme: 386
Supplementsiz beslenmem.
Ne bulursam yeme modundayim.
Degerlendirebilir misiniz?

Sabahlari yulaf, yumurta, tost, kahvaltı tarzında. Oglen pilav-tavuk. Maalesef mcdonalds, burger king gibi yerlerden de yiyorum hızlı oluyor diye, ustune milkshake.
Aksam yine karbonhidrat ve ustune kuruyemis sut muz vs.

Eklentiler

• F2DBD006-208A-4C6D-8BCC-8DEF40910B6E.png
    F2DBD006-208A-4C6D-8BCC-8DEF40910B6E.png
    133,7 KB · Görüntüleme: 403
Pek tavsiye etmem ama hizli kilo almak istiyorsan biraz daha sagliksiz seyler yiyebilirsin , saglikli gidalar yogurt yulaf yumurta vb cok hizli doyuruyor , internette buyume hormonu arttiran gidalar var , onlari kullanarak ve icine bol miktarda yag iceren besinler koyarak shake icebilirsin . Antrenmanlarinda ise bacak calismayi azaltmani tavsiye ederim , haftada 1 ideal olabilir . Bunun sebebi ise bacaklarin cok fazla kalori yakmasi . Antrenman cesidi olarak ise full body en iyisi bana gore. Bu yorumlar kisisel goruslerimdir profesyonel degilim , basarilar ...

Merhaba tekrardan
Yag oranim tanitada %7 cikti.
Cok fazla hata payi oldugunu dusunmuyorum cift haneli sayilara bile gelmem cok zor zaten spordaki hoca da onayladi yag tutmuyorsun dedi.

Gunluk beslenmem ~3000 kalori civarinda.
Hamligi atmak icin suan adaptasyon uyguluyoruz, sanirim buyuk kas gruplarina yonelik calisiyoruz. Antrenman bilgim pek iyi degil.
Bu da sanirim full body denen olaya giriyor ama genelde makinelerdeyiz.
Buyume hormonunu artiran gidalar nedir? Salonda hoca ne bulduysan ye dedi. 3000 in altina dusme haftalik takip yapacak bana.
Bir full body antrenmani ne kadar kalori yaktirir?

kalori yakimi kiloya cinsiyete yasa idmana gore farklilik gosterebilir . Ama senin yakacagin olsa olsa 300 olur tahminim . Googleye yazarsan bir suru gida cikar ordan butcene gore alabilirsin .

İsterse toplam kilon 30 olsun burger king yemen hiçbir şekilde sana fayda sağlamaz, kilo vermekte istesen almakta istesen temiz beslenmelisin, kısa yoldan yüksek kaloriyi temiz bir şekilde de alabilirsin, en başta aklıma gelen zeytinyağı badem fındık yüksek kalorilidir, blenderın varsa bu üçünü sütle(laktozsuz) blendırdan geçir protein tozun varsa onuda at içine günde 2 kere yap, bunun gibi basit tarifleri internette bulabilirsin, düzenli ağırlık çalışmayı unutma

Yağ hücre sayısının artışı geri dönüşsüzdür.(yağ hücre büyüklüğünün artmasından farklıdır. Hiperplazi/hipertrofi)
Yani hücre sayısı artarsa sonraki süreçte yağ hücrelerinin büyüklüğünün artması kolaylaşır. "Çok çabuk yağlanıyorum" denilmesinin sebeplerinden biri de bu.
O yüzden hareket ederken, "ne bulursan ye" gibi temelsiz ve ilerisi düşünülmeden edinilen tavsiyelere kulak tıkayıp, beslenmeni sağlıklı seçimlerden yana kılman iyi olur.[DOUBLEPOST=1530270929][/DOUBLEPOST]Örnek olması açısından inceleyebilirsiniz:
https://www.bodyforumtr.com/threads/3100-kalorİlİk-yÜksek-proteİnlİ-dİyet.141200/

Miktarlarda %20-25 azaltma yaparak uygulayadabilirsiniz.

Back
Yukarı