TürkYurdu
Üye
İyi günler, iyi sporlar saygıdeğer forum üyeleri.
Başlık biraz iddalı oldu farkındayım ama gerçekten farklı bir tarfi sunacağım size.
Ben de bu tarifi uzun süre Avrupa'da yaşayan birisinden öğrendim.
Biliyorsunuz Avrupa ülkelerinde yulaf tüketimi oldukça fazla.
Bu nedenle yulafı lezzetli bir hale getirmenin yolunu bulmuşlar sanırım.
Üstelik şeker içeren bal vb. besinler kullanmadan.
Ayrıca; yapımı da oldukça basit.
Şimdi gelelim tarife.
Öncelikle yulafımızı nasıl yiyorsak işe öyle başlıyoruz.
Yani bir kasenin içine yulaf ve üstüne süt.
Farklılık şu kısımda başlıyor; yulafımızı mikrodalgaya atıp tahminen 2 dk.(çok ısınmayacak şekilde) ısıtıyoruz.
Daha sonra kasemizi çıkartıp dışarda biraz soğuması için bekletiyoruz.
Bu esnada yulaf taneciklerimiz sütü içine çekerek şişiyorlar.
Daha sonra üstüne belli bir miktar tarçın gezdirip afiyetle yiyoruz.

Umarım faydalı olur ve beğenirsiniz.
Şahsen benim çok hoşuma gitti ve tadı da sütlaca çok benzedi.
Saygılarımla.
Başlık biraz iddalı oldu farkındayım ama gerçekten farklı bir tarfi sunacağım size.
Ben de bu tarifi uzun süre Avrupa'da yaşayan birisinden öğrendim.
Biliyorsunuz Avrupa ülkelerinde yulaf tüketimi oldukça fazla.
Bu nedenle yulafı lezzetli bir hale getirmenin yolunu bulmuşlar sanırım.
Üstelik şeker içeren bal vb. besinler kullanmadan.
Ayrıca; yapımı da oldukça basit.
Şimdi gelelim tarife.

Öncelikle yulafımızı nasıl yiyorsak işe öyle başlıyoruz.
Yani bir kasenin içine yulaf ve üstüne süt.
Farklılık şu kısımda başlıyor; yulafımızı mikrodalgaya atıp tahminen 2 dk.(çok ısınmayacak şekilde) ısıtıyoruz.
Daha sonra kasemizi çıkartıp dışarda biraz soğuması için bekletiyoruz.
Bu esnada yulaf taneciklerimiz sütü içine çekerek şişiyorlar.
Daha sonra üstüne belli bir miktar tarçın gezdirip afiyetle yiyoruz.

Umarım faydalı olur ve beğenirsiniz.
Şahsen benim çok hoşuma gitti ve tadı da sütlaca çok benzedi.
Saygılarımla.