Buda Benim Protein Icecegim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan izzet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ofbeat dedi:
Protein ne işe yarıyor tam olarak? kilo almaya filanmı ozaman boyuna cikolata filan yesem olmazmı?

Buda haftann sorusu oldu!
ARAMA!

diez dedi:
drakula dedi:
Midem o kadar kuvvetliki 3 yumurta sarısı ile ve yedisi sadece beyazı+süt dev bir bardak yada kavanaoz yada kase bir dikişte içtikten sonra uzun süre burnumdan nefes almadan bol su ile ağzımı çalkalıyorum ve hiç zorluk yaşamıyorum yeni başladım, iradesi ve midesi kuvvetli olana tavsiye edilir, fakat pastörize daha iyi sanırım keza kuş gribi vs yumurtanın dışını iyi yıkamak yetmeyebilir Kullanım Zamanı: Antremandan 30-45dk öncesi,esnası,hemen sonrası veya sabah kalktıntan hemen sonrası, kahvaltıdan hemen sonrası.

yumurtanın akındaki proteinin pişmeden sindirilememesi ayrı bir konu ama önemli olan bana göre aklının, midenin zorla kabüllendiği bir gıdayı kaç kere tüketebilirsin..2 haftalık - 1 aylık tahammül edilebilen yiyecekler insanı inanın yemek yemektende soğutuyor..herşeyi orantılı ve sevdiiğin şekilde yemek lazım..biara tavuk göğsünü öyle bi abartmışımki şimdi zor çiğner hale geldim, kokusuda burnumda..

pişmiş yada çig yumurta beyazı uzun zamandır............. şunu itiraf edeyim sucuklu yumurta en sevdiğim kahvaltılardan idi lakin şimdi yavaş yavaş tiskinmeye başladım,

TANTO dedi:
diez dedi:
drakula dedi:
Midem o kadar kuvvetliki 3 yumurta sarısı ile ve yedisi sadece beyazı+süt dev bir bardak yada kavanaoz yada kase bir dikişte içtikten sonra uzun süre burnumdan nefes almadan bol su ile ağzımı çalkalıyorum ve hiç zorluk yaşamıyorum yeni başladım, iradesi ve midesi kuvvetli olana tavsiye edilir, fakat pastörize daha iyi sanırım keza kuş gribi vs yumurtanın dışını iyi yıkamak yetmeyebilir Kullanım Zamanı: Antremandan 30-45dk öncesi,esnası,hemen sonrası veya sabah kalktıntan hemen sonrası, kahvaltıdan hemen sonrası.

yumurtanın akındaki proteinin pişmeden sindirilememesi ayrı bir konu ama önemli olan bana göre aklının, midenin zorla kabüllendiği bir gıdayı kaç kere tüketebilirsin..2 haftalık - 1 aylık tahammül edilebilen yiyecekler insanı inanın yemek yemektende soğutuyor..herşeyi orantılı ve sevdiiğin şekilde yemek lazım..biara tavuk göğsünü öyle bi abartmışımki şimdi zor çiğner hale geldim, kokusuda burnumda..

Yaz ayı olması sebeyle ve güzel ADANA mızın o muhteşem sıcak ve nemli havasını ekleyince insanın içinden bişey yemek bile geçmiyor ama ben günde yaklaşık 500 gr kadar tavuk yiyorum ve her öğünde yerken yemin ederim ki büyük bir iştahla yiyorum. Bunun sebebi ise yağsız tavuk göğsünü alıyorum çok az ayçiçek yağı 6-7 adet samırsağı eziyorsunuz çay kaşığıyla biraz tuz,kara biber bir tutam kekik ve birazda kimyon bu karışımı 4 kilo tavukla iyice karıştırın ve yerken ayran için
lezzetine doyum olmuyor ve ben 2 aydır bıkmadım hatta her öğünü sabırsızlıkla bekliyorum :D :D :D[/quo

bu şekilde zaten gerçekten güzel olur fakat maliyeti düşürmek pahasına katlandığımız çileler değermi acaba düşünmek lağzım belki bende hergün tavuk göğsü felan yiyeblirim herşeyin başı deneyim fakat ömür deneyimler için çok kısa değil mi?

veyron dedi:
drakula dedi:

bkz. salmonella hastalığı

veyron benim hastalığım felan yok teessüf ederim fakat ortaya attığın konuyu üşenmeden yazmazsan ben bkz. salmonella hastalığı na bakmam biraz alınganım ben.

drakula dedi:
veyron dedi:
drakula dedi:

veyron benim hastalığım felan yok teessüf ederim fakat ortaya attığın konuyu üşenmeden yazmazsan ben bkz. salmonella hastalığı na bakmam biraz alınganım ben.

Yine dayanamayıp baktım ama salmonella hastalığını psikolojik zannettim, sayende yumurta içmeyi bırakacam heralde noolucak şindi bilmiyorum keseyi zorliycaz muhtemelen

drakula dedi:
drakula dedi:
veyron dedi:
drakula dedi:

Yine dayanamayıp baktım ama salmonella hastalığını psikolojik zannettim, sayende yumurta içmeyi bırakacam heralde noolucak şindi bilmiyorum keseyi zorliycaz muhtemelen

bende ne demek istiyor bu diyorum :D neyse hasşlanmış yumurta beyazını doğrayıcı başlığı takılmış bi blendıra atıp üzerine süt ve muz ekle karıştır belki içebilirsin en azından çiğ yumurtadan daha iyi kokuyor.ayrıca çiğ yumurta içmek bazı vitaminlerin emiliminide yavaşlatıyormuş.

Eyvallah sevgili dostum bu kullanışlı olabilir en kısa zamanda deniyecem inşallah birde kulaktan dolma bir şey var ama güzel olabilir benim kafama yattı söylenildiğine göre oldukça deneyimli (şampiyonların hocası) bir antrenörün tavsiyesiymiş soya fasülyesini mikserde çekip suyunu sıkıyosun o su oluyor bir sıvı amino asit posayıda böreklerde falan kullanıyorsun gibi bugün duydum birinden denesekmi acaba ne derisiniz?

mudkicker hocam verdiğiniz bu karışımı antrenmandan öncemi içmek yoksa sonramı içmek kas gelişimi için daha iyi olur
yoksa sadece enerji vermek için mi bu karışım

Bu karışımı ben yazmadım sadece arkadaşımızın yazdığı karışımı protein içeceği şekline soktum
Bu karışımda muz bal vs. bulunduğu için idman öncesi almak uygundur. idman öncesi glikoz ihtiyacınızı karşılar, insülin seviyenizi yükseltir ve yavaş emilen protein oranı yüksek olduğundan dolayı idman sonrasi kas dokusnun yenilenmesi için gerekli proteini sağlar... Ama tekrar diyorum, süt tozu yüzünden laktoz orani yüksek bi karışım oluyor. Sonra sindirim sistemi problemlerinden dolayı bana gelmeyin :D

Saygilar

hic olmazsa bazilari ekonomik olsun

butun yazdıklarınız orneğin benim "bir universite ogrencisinin" kolayca alıp yapabilecegi birseyler degil. ya birazda ekonomiyi dusunup yazsak bunlari.daha iyi olmazmi bizleri de dusunun lutfen..

proteinler

türkiyedeki protein tozları ve aminolar bu kadar pahalıyken yapılıcak pek fazla bişi yok arkadas ne yapabilirki

Re: hic olmazsa bazilari ekonomik olsun

james dedi:
butun yazdıklarınız orneğin benim "bir universite ogrencisinin" kolayca alıp yapabilecegi birseyler degil. ya birazda ekonomiyi dusunup yazsak bunlari.daha iyi olmazmi bizleri de dusunun lutfen..

''Bu da benim protein içeçeğim''... başlık bu. adam kendi yaptığı içeceği paylaşmış nasıl ekonomiyi düşünsün? sen kendi muhakeme yeteneğini ve forumdaki arama sekmesini kullanarak ekonomini düşüneceksin eklemeler yada çıkarmalar yapacaksın. anlayamıyorum bir hazırcılıktır almış başını gidiyor.

Az önce proteinimi koydum shaker a üzerine süt eklemeye gittim ve bi anda fikrim deişti :) Su an karısımımı içiyorum ama biraz sabır istiyo arkadaşlar :D
1adet narın tüm tanelerini bi kaba ayıkladım 15 -20 adet üzüm biraz limon 1 ölçek protein ekledim blender la karıştırdım hepsini. tadı cok güzel oldu muz olmadıgı için katamadım ve muzun da cok yakıscagını düşünüyorum bu karısıma denedigimde sizinle paylasıcam tekrar :)

Söylemeyi unuttum içecek boooolca cekirdek içeriyo içemem diyen süzebilir ama ben çıkarmadım faydası fln vardır die :) ( kan üzümü çekirdeği gibi )

Son düzenleme:
Ben hemen her sabah şu shake'i içiyorum:

1 tepeleme ölçek optimum whey double choc.

3 çorba kaşığı yulaf

1 çorba kaşığı keten tohumu

1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi

4-5 parça buz ve biraz da su.

bazan vanilya aroması ve zencefil falan da katıyorum.

Ben hemen her sabah şu shake'i içiyorum:

1 tepeleme ölçek optimum whey double choc.

3 çorba kaşığı yulaf

1 çorba kaşığı keten tohumu

1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi

4-5 parça buz ve biraz da su.

bazan vanilya aroması ve zencefil falan da katıyorum.

fıstık ezmesi tamamen karısıyo mu + yulaf rahat yutulabiliyomu yoksa blenderla cekmek fln gerekiyo mu ?

bu kadar methedilen bıldırcın yumurtası hakkında ayrıntılı besin bilgilerine ulaşmak istiyorsanız:
http://www.besinler.com/nutrdetails.aspx?NDB_Num=50047

1 tane bıldırcın yumurtası 9 gram demıs oradada
internetten baktım bır bıldırcın yumurtası 9-12 gram arası

Orada 100 gram degerlerı verılıyo (10 bıldırcın yumurtasına denk)

Bir tavuk yumurtası 50 gram cıvarı yanı 2 tanesı 100 gram

yani 1 bıldırcın yumurtasında 1.2 gram protein
1 tavuk yumurtasında yaklasık 6 gram protein var

O zaman tavuk yumurtası daha besleyıcı
Bu benım vardıgım sonuc sızde bır ıncelersenız ıyı olur.

Hepsini blenderdan geçiriyorum. Yulaflar keten tohumları falan hepsi ufalanıyor, içilesi kıvamda oluyor..

Unutmuşum bir de muz var, olmazsa olmaz..

Back
Yukarı