bulk dönem kardiyo

okankut

Üye
hepimiz yağ yakma döneminde kardiyoya yükleniyoruz..
peki sizce bulk dönemde kardiyo yapılmalı mı..
bu konuda farklı görüşlerle karşılaştım o yüzden tartışalım istedim..
yalnız bu başlıkta kastım kardiyonun genel vucut sağlığı (kalp damar gibi) üzerine etkisi değil yoksa kardiyonun sağlık için gerekli olduğunu hepimiz biliyoruz.
açık bir ifadeyle sizce bulk dönemde kardiyo kas gelişimi açısından faydalı mıdır, ne oranda yapılmalıdır, yoksa kütle kazanmak için yapılmasa daha mı iyi olur..

Bende arnold'un her antremandan sonra 2 km mutlaka koştuğunu duydum bizim salondaki hocadan.Nispeten kalıcı kas sahibi olmak istiyorsan.Yani sporu bıraktığın anda hemen sönmeyen cinsten.Her antremandan sonra cardioya hafif yüklenilmeliymiş.

Bende arnold'un her antremandan sonra 2 km mutlaka koştuğunu duydum bizim salondaki hocadan.Nispeten kalıcı kas sahibi olmak istiyorsan.Yani sporu bıraktığın anda hemen sönmeyen cinsten.Her antremandan sonra cardioya hafif yüklenilmeliymiş.
Nickinin hakkını veriyorsun ne diyeyim ki...Kalıcı kas nedir yani nasıl yapılır kalıcı kas söylede bizde yapalım? bahsettiğin şey hiç spor yapmayan insanlarda olan ve hacmi düşmeyen kas ise o zaten genetiktir.Ama spordan sonra sönmek ne demek balon mu bunlar sönsün? Hacim elbet düşer ama bu senin elindedir beslenmene dikkat ediceksin spordan sonraki dönemdede.Kalıcı kas sönmeyen kas geyiğini artık dahada uzatmanın alemi yok.

Haftada 1uzun süreli olmamak üzere koşabilirsin kondisyon ve nefes amaçlı.25-30 dk saatte 9 km kızla haftada bir koş eğer kardiyo yapmak istiyorsan bulk dönemde.Ama tavsiye etmiyorum açıkçası zaten definasyonda koşunun gözüne vuruyoruz.Definasyona geçmeden 1 2 hafta önce haftada 1-2 koşarsın kondisyon amaçlı yeterli gelir.

Back
Yukarı