• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Bulk Formum

Merhaba,
Yaklaşık 1,5 senedir bb ile uğrasıyorum.
Spora başladıgımda 110 kiloydum 74 kiloya kadar düşmüştüm bi bulk yaparak 88 kiloya ulaşmış bulunmaktayım.
1 ocak tarihinde yeni yıl ile birlikte definasyona başlayacağım. Hedefim 80 kiloya %10-%12 arası bir yağ oranına düşmek
Boy 183 falan Kilom şuan 88,3 Yağ oranım 19,2
3 aylık bi bulk sürecedir.
Bulk öncesi ;
http://i.hizliresim.com/WgDQl4.jpg

Bulkta ;
Hepsi son formumdur.Bügün çekilmiştir.

http://i.hizliresim.com/2naEmE.jpg
http://i.hizliresim.com/BvzymL.jpg
http://i.hizliresim.com/ZM3Og3.jpg

Eleştiri,tavsiyelerinizi almak isterim,iyi forumlar.

3 Ayda 74 KG'dan 88 KG'a çıkmış olman büyük hatadır. Önceki halini bilmiyorum ama verimli bir Bulk olmamış gibi görünüyor, mesela ben de bir ara 89 KG'a çıkmıştım, fakat bunu tam 1.5 sene içerisinde yavaş yavaş yapmıştım.

Diyete girmeni öneririm, daha sonra ayda 1 kilo alacak şekilde Bulk yapmanı öneririm.

3 Ayda 74 KG'dan 88 KG'a çıkmış olman büyük hatadır. Önceki halini bilmiyorum ama verimli bir Bulk olmamış gibi görünüyor, mesela ben de bir ara 89 KG'a çıkmıştım, fakat bunu tam 1.5 sene içerisinde yavaş yavaş yapmıştım.

Diyete girmeni öneririm, daha sonra ayda 1 kilo alacak şekilde Bulk yapmanı öneririm.
Vucudumdaki bazı kiloların su ödem olduğunu düşünüyorum.
Diyet hazırlıklarına başladım 2000 kalori ile diyete başlayacağım.3 aylık bi diyet düşünüyorum bakalım.
Yaptığım bulk hataydı temiz beslenemedim yoğun hayatım vardı sınav vs derken.
Seneye daha güzel bir bulk geçireceğiz.

Bu yolda basarilar hocam sana. 3 aylik beslenme programini ogrenebilir miyim ?[DOUBLEPOST=1483175102][/DOUBLEPOST]
Bu yolda basarilar hocam sana. 3 aylik beslenme programini ve makrolari ogrenebilir miyim ?

Bu yolda basarilar hocam sana. 3 aylik beslenme programini ogrenebilir miyim ?[DOUBLEPOST=1483175102][/DOUBLEPOST]
Başkan sağlıklı beslenmedim diyebilirim.
Onun için program vermicem yaklaşık 3500-3600 kalori beslendim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Vucudumdaki bazı kiloların su ödem olduğunu düşünüyorum.
Diyet hazırlıklarına başladım 2000 kalori ile diyete başlayacağım.3 aylık bi diyet düşünüyorum bakalım.
Yaptığım bulk hataydı temiz beslenemedim yoğun hayatım vardı sınav vs derken.
Seneye daha güzel bir bulk geçireceğiz.

2000 kalori ile nasıl diyete başlıcaksın. karbları yavaş yavaş düşür.
Şuan kaç kalori alıyosun bilmiyorum ama her hafta protein ve yağı kısmadan sadece karblardan düşerek 300 kcal düşürerek define olmanı şiddetle tavsiye ederim.
Belki yağıda 2-3gr her hafta düşürebilirsin.
aksi taktirde çok kas kaybedersin.

2000 kalori ile nasıl diyete başlıcaksın. karbları yavaş yavaş düşür.
Şuan kaç kalori alıyosun bilmiyorum ama her hafta protein ve yağı kısmadan sadece karblardan düşerek 300 kcal düşürerek define olmanı şiddetle tavsiye ederim.
Belki yağıda 2-3gr her hafta düşürebilirsin.
aksi taktirde çok kas kaybedersin.
170 gr karb ile başlıyorum diyete zaten,her şey kontrol altında her hafta 20 gr karb keseceğim.3-4 aylık bi süreç düşünüyorum.

bulkta 170gr karbmı alıyordun. Bi anda 170e inersen yine kas kaybedersin.
Ayrıca her hafta 20gr keserek en fazla 2 ay sürer diyetin.
Karb kesimini veya arttırımını duruma göre yapacam yağ oranı kilo değişimine göre bügün definasyona başlıcaktım fakat hasta oldum kusmaktan hal kalmadı 2 serum yedim bir kaç gün ara vermek zorunda kalıcam ardıdan güzel bir dönüş yapıcam

http://i.hizliresim.com/AnDJjq.jpg
Güncel formum bu sabah bu 2 gündür hastayım 4 gündür antreman yapamıyorum
Şiddetli mide bulantısı,kusma ve ishal oldum.
Umarım bügün iyileşip yarın antremanlara ve definasyona başlayabileceğim.
Ölçülerime bakınca belimin 74 kilo halimden sadece 2 cm fazla olduğunu gördüm.14 kiloda sadece 2cm bel ölçtüm artmış.

Kol , omuz , göğüs ölçün nedir kardeşim ?
Gögüs ve omuz düzenli ölçü almadım. Fakat kol 32,5 dan 38,5 a yükseldi. Daha önceden yaptığım kilo verme döneminde 40 dan 32,5 a inmişti bilinçsiz şekilde.

Kol ölçüsü iyiymiş kardeşim , bel ölçünde artmamış fazla , işin fazla zor olmayacak herhalde , karın çalışıyo musun ?

Kol ölçüsü iyiymiş kardeşim , bel ölçünde artmamış fazla , işin fazla zor olmayacak herhalde , karın çalışıyo musun ?
Genellikle ağırlıkla karın çalısıyorum 4x12 şeklinde crunch cable crunch 2-3 tanede alt karın çalısırım haftada 3-4 gün

Bende çok fazla kilo verdim fakat deri sarktığı için karın kası belli olmadı , şuan senin durumunu merak ediyorum acaba definasyondan sonra belli olur mu diye , bende bulk dönemine girdim karın çalışmasına önem veriyorum inşALLAH sonuçlarını alırım .

Bende çok fazla kilo verdim fakat deri sarktığı için karın kası belli olmadı , şuan senin durumunu merak ediyorum acaba definasyondan sonra belli olur mu diye , bende bulk dönemine girdim karın çalışmasına önem veriyorum inşALLAH sonuçlarını alırım .
Ben kilo verdiğimdede karın kaslarını görmüştüm fakat 74 kiloda şuandada 88-90 kilo arasıyım karın antlarından sonra 4 lü belli oluyor sanırsam 78 kiloda istediğim forma kavuşurum

Senin işin benden daha kolay olacak gibi , sen bilinçli bir şekilde kilo vermiştin ben maalesef 6 ay gibi bir sürede 50 kiloya yakın bir kilo verdim ve baya kas yaktım vücutta sadece kemik kalmıştı :) Ama şimdi daha bilinçli bir şekilde gidiyorum , antrenman programın nasıl biraz bahsedebilir misin acaba .

Senin işin benden daha kolay olacak gibi , sen bilinçli bir şekilde kilo vermiştin ben maalesef 6 ay gibi bir sürede 50 kiloya yakın bir kilo verdim ve baya kas yaktım vücutta sadece kemik kalmıştı :) Ama şimdi daha bilinçli bir şekilde gidiyorum , antrenman programın nasıl biraz bahsedebilir misin acaba .
Antreman programım bayağı karmaşık sürekli değişikliğe gitmek zorunda kalıyorum bir hafta split ile geçiyor bakıyorsun 1 hafta sonra full body geçmek zorunda kalmışım zaman olmadığından dolayı ama bence full body yap 5x5 olabilir mesela bu.

170 gr karb ile başlıyorum diyete zaten,her şey kontrol altında her hafta 20 gr karb keseceğim.3-4 aylık bi süreç düşünüyorum.
her hafta azaltmana gerek yok. yag oranı %15 altı ise sabit kalana kadar kalori düşürmene gerek yok.
antreman gunlerı daha fazla karbonhıdrat, dinlenme günleri daha az karbonhidrat alarak yapabilirsin. günlük hedefin 2000 kalori ise. örnek 1800 kalori dinlenme günü, 2200 kalori antreman günü alabilirsin. protein miktari değişmeyece, yağ miktarı toplam kalorinin %20-30 arası. geri kalan karbonhidrat. cheat day/meal'a gerek de kalmaz. 1 hafta sonunda toplamda 14000 kalori olacak.

Ben fullbody denedim 1.5 ay boyunca ama ölçü kaybı yaşadım sonra değiştirdim split yapıyorum daha iyi geldi . Bu arada ALLAH kolaylık versin kardeşim , takipteyim konuyu , define fotolarını bekliyorum :)

Back
Yukarı