Bulk mı Definasyon mu yapmalıyım ?

Arkadaşlar merhaba şuanda boyum 180 kilom 77 yağ oranım internetteki hesaplayıcılara göre %17. Eğer doğru ölçtüysem bel 86 göğüs 108 omuz 122 kol 36.5 cm.
Önceden bi kaç aylık spor geçmişim var bu kadar. Yağ oranımı düşürmek istiyorum ama zaten kaslı birisi değilim dahada zayıf olmak istemiyorum bulk yapayım diyorum büyüyeyim diyorum ama bu sefer dahada yağlanicam diye korkuyorum. Sizce definasyon mu yoksa clean bulk mı ?

Merhaba.Öncelikle şunu belirtmeliyimki internet üzerinden yapacağınız hiçbir yağ ölçüm testi gerçek yağ oranınızı vermeyecektir.Görsel eklerseniz aşağı yukarı bir tahminde bulunulabilir.Bunun haricinde bulk mu definasyonmu demişsiniz.Yeni başlayan birinin bence bunu düşünmesi yanlış.Daha önce öğrenmen gereken şeyler var.Bkz: Antrenman sistemleri , hareketlerin doğru yapılışı , hareketlerin isimleri , beslenme , vs.
Sonrasında bulk mı definasyonmu yapacaksın kararını verebilirsin.

Arkadaşa katılıyorum.
Başlangıç seviyesindeki sporcular için çok ekstra kilo fazlaları veya eksikleri yoksa bulk-definasyon kavramları tamamen gereksiz. En az 6 aya kadarki süreçte yediklerinizi sağlıklı hale getirip (hayatınızdan şekeri çıkartmak vs.), antrenman prensiplerini öğrenin. Bulk ve definasyon sonra düşünülecek işler.

Back
Yukarı