• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Bulk mı definasyon mu

tolahs

Üye
Merhaba arkadaşlar ilk mesajımı burada paylaşıyorum. 1 yıl dır vg yapıyorum.
Boy 1.72 84kg yağ oranımı ölçtürmedim. Kollar 39 definasyon zamanı geldi diye düşünüyorum yorumlarımızı bekliyorum.
cbbcacf82b4ab832d7f95c8042798fc4.jpg
14b4c83b2b3f83c8ce52606f9bed51c8.jpg
426a613e23f9c5ecb9dde74eaa9f9e69.jpg
f674926fe9d566d5153d7e0707b7a50e.jpg
4440a03c6ab188ae7f051b6b195fb04b.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sormak istediğim bir şey daha var. Definasyon sonucu elimde ne kalır gerçekten kestiremiyorum. Baktığımda sanki bulk yapmışım gibi bir vücuda sahibim ama definasyon sonucu ne olacak ?

doğru yaparsan yağlarından arınmış bir vucut . 1 yıl çalıştım demiştin yeterince çalıştıysan karın oblik kasların ortaya çıkıcak gobekten kurtulacaksın daha ne :D proteinini dogru alırsan ve kalorini güzel hesaplarsan çok ama çok az bir kas kaybın olur sadece yağ yakamazsın illa bi kas kaybın olucak. Bunu minimum yapmak senin elinde

İlk kürde bulk yapılması daha iyidir, sebebi ise en fazla kazanç ilk kürlerde alınır.

Tabii bulk yapmak için en azından %15 ve altı yağ oranlarını görmek lazım. Sebebi ise özet olarak yağ oranı ne kadar yüksek olursa testosteron'un aktivitesi azalıyor ve aromatizasyon artıyor yani verim düşüyor.
detaylı araştırma için; http://www.ergo-log.com/bellydht.html

gerçi başlamışsınız hayırlı olsun bol şanslar.

Bulk u bile fazlasıyla abartmışsınız elinde ne kalır bilmiyoruz ama karın kaslarının hepsi görünene kadar hıt kardiyo yap ve protein ağırıklık beslen ne kalacağını hep beraber görelim bu şekilde iri bir adam görünüyor definisyondan sonra estetik ve fit vücutlu bir adam görünecek yeterki pes etme tebrikler...

Bulk u bile fazlasıyla abartmışsınız elinde ne kalır bilmiyoruz ama karın kaslarının hepsi görünene kadar hıt kardiyo yap ve protein ağırıklık beslen ne kalacağını hep beraber görelim bu şekilde iri bir adam görünüyor definisyondan sonra estetik ve fit vücutlu bir adam görünecek yeterki pes etme tebrikler...
Yok bulk a girmedim. Spora başlayıp 105 kg dan düştüm. Aynen protein ağırlıklı beslenip hiit idmana başladım.

Ekim ayındayız bunu göz önüne alarak diyorum ki ilk önce Yılbaşına kadar gir definasyona, sonra 2 ay clean bulk yapın sonra tekrar definasyon

definasyon hata olur kesinlikle bulk olmayan kas kütlesini belirginleştirip cılız bir görüntü elde edicene 6 ay bulk gir 3 ay definasyon yap

Back
Yukarı