bomberman dedi:
abi anliyorum heralde ayni orantili gelisme olmaz ne gücte nede kiloda ama ben yinede bir insanin ilk 2 bucuk ayda 11 kilo kas kütlesini naturel olarak kazanabilecegine inanmiyorum... o zaman ilk iki üc ay kürden farksiz yeni baslayanlar icin. öyle mi? ben bundan bir sene önce su an sahip oldugum ayni yag oraninda 88 kilo falandim simdi assagi yukari 100 kiloyum... benim bir senede yaptigimi adam 2 bucuk ayda yapmis diyorsun. inanilmaz bi sey bu. (bu arada bayagi bi kiloluyum keske önce rejim yapip bu spora baslasaydim... yag oranimi bilmiyorum ama o zamanda belim sabah uyaninca 95 santim civarindaydi ve simdide)
Bomberman, ben nacizane farkli bir persfektif getireyim, bana katilacagini dusunuyorum.
Arkadas spora basladiginda, 1.83'e 60 kiloymus!!!
Kilosu o kadar dusukmus ki...
Bu genetik oldugu kadar, kotu beslenmeylede alakali.
Iyi beslenmeye basladigi zaman zaten vucudu tum besin maddelerini vakum gibi emdi.
Bu cok dogal, sonucta, yillarca spor yapmis, 85 kiloluk, define ve kasli bir adam olsaydi, body'e basladiktan sonra 10 kg. "kas" yapmasi mucize olurdu gercekten, ama bizim arkadasin durumu bu degil.
Buna bir ornek verecegim.
Arkadasla ayni boyda bir arkadasimiz vardi, Ulusoy'lardan, Başar, zamaninda sıskalıktan oluyordu, boyu 1.83 kilosu en fazla 65-68 arasinda bir seydi.
Iskeletor derdik, kaslari cok belirgindi ama o kiloda elbette cok az kas kutlesi vardi, mide kaslarida mukemmeldi.
Onun sorunu, yemesine hic dikkat etmemesiydi, makarnayla yazi gecirirdi.
Sonra universite icin amerikaya gitti...
Arkadaslar en az 83-84 kilo olarak döndü 6-7 ay sonra, ki kendisini hem liseden, hem yazliktan tanirim.
Hala konusulur arkadaslar, Başar nasil o değişime ugradı.
Ben sormadım bu soruyu, cevabı kendisi vermisti.
Adam orda yemek yemeyi öğrendi, deli gibi et yemeye başladı, zaten hızlı metabolizmasi yedikleri yağa dönüştürmek yerine, ihtiyaç duydugu proteini kas kütlesi olarak vücuduna kattı.
İşin enteresan yanı, beslenme alışkanlığı daim oldu, eskiden evine paket paket makarna alan adam, simdi antrekot,bonfile canavarina donustu...
Ozetlemek gerekirse, ozellikle bizim ulkemizde, protein tuketimi cok dusuk oldugu icin, insanlar dogal adele kutlelerinden cok daha azina sahipler, iyi bir beslenme ve egzersiz programiyla, ben iddia ediyorum, sokaktaki cogu siska ama kasli insan,bir anda buyuk kilolar alip, hacim yapabilir.
Buna sasirmamız lazım