vücutcuu
Üye
merhaba abilerim ben boksa gidiyorum başladığım 1 ay olacak hemen hemen.boks sakatlanmalarını araştırdım biraz edindiğim bilgilere göre en ağır boks sakatlanması beyinle ilgili olanlar travma sarsıntı vs. bu içten olan bir sakatlık zaten amatör boksta beyin sarsıntısı yaratacak kadar sert bir darbe alınmıyor galiba inşallah öyledir
groki dediğimiz olay aslında beyin sarsıntısı geçirmekmiş nakavt olmakta aynı şekilde.neyse yüze rastlanan en ağır sakatlık burun kırılması hemde çok yaşanabilir bir sakatlanma nedenide burnun en önde bulunmasıdır yani bir adam yumruk atınca sizde kıpırdamazsanız %70-80 burnunuza gelir zaten.bende bundan korkuyorum bunu önlemek için vazelin kullanılıyorda ne kadar işe yararki başka neler yapabilirim? ya göz morarması yarılma bunlar burun kırığının yanında hiç birşey ne yapabilirim? birde amatörde kask takıyorsun burunda sap gibi ortada kalıyor sinir oluyorum
ben o aiba kaskı tüm maçlarda kullanıma uygun görenin taa ...... resmen yüzün açıkta kalıyor bence prof ve amatör maçlarda tamamen demirden kapalı kasklar kullanılmalı yinede sakatlık olacak ama sakatlık riski aza indirilebilir.bunu değiştirmenin yetkisi kimse dilekçe gibi birşey veremiyormusunuz bir yere yetkili kim? çok saçma sapan bir kask ben zaten kask takmayacağım ne gerek var ki daha beter buruna odaklanıyor zaten adam.ya ne bileyim bokstan soğumaya başlıyorum sakatlanmaları görünce spor sporda bir yere kadar.prof luk deliliktir bence.antrenmanları spor ama maçları vahşet gibi resmen hele prof maçlar.burun kırılması konusunda ne yapabilirim? ve sizin kask konusundaki görüşleriniz nelerdir? cevaplarınızı bekliyorum boksör abilerim.
---------- Post added at 13:43 ---------- Previous post was at 13:22 ----------
http://www.ehow.co.uk/video_2345605...id=8c25b96d-5b0c-46d4-b4e9-76497bae6fa5&pid=1
burda gösteriyor nasıl vazelin sürüldüğünü.ben olsam bir kutu vazelini sürerdim
o kadar vazelinden ne olur ki zaten vücut emer onu.

---------- Post added at 13:43 ---------- Previous post was at 13:22 ----------
merhaba abilerim ben boksa gidiyorum başladığım 1 ay olacak hemen hemen.boks sakatlanmalarını araştırdım biraz edindiğim bilgilere göre en ağır boks sakatlanması beyinle ilgili olanlar travma sarsıntı vs. bu içten olan bir sakatlık zaten amatör boksta beyin sarsıntısı yaratacak kadar sert bir darbe alınmıyor galiba inşallah öyledirgroki dediğimiz olay aslında beyin sarsıntısı geçirmekmiş nakavt olmakta aynı şekilde.neyse yüze rastlanan en ağır sakatlık burun kırılması hemde çok yaşanabilir bir sakatlanma nedenide burnun en önde bulunmasıdır yani bir adam yumruk atınca sizde kıpırdamazsanız %70-80 burnunuza gelir zaten.bende bundan korkuyorum bunu önlemek için vazelin kullanılıyorda ne kadar işe yararki başka neler yapabilirim? ya göz morarması yarılma bunlar burun kırığının yanında hiç birşey ne yapabilirim? birde amatörde kask takıyorsun burunda sap gibi ortada kalıyor sinir oluyorum
ben o aiba kaskı tüm maçlarda kullanıma uygun görenin taa ...... resmen yüzün açıkta kalıyor bence prof ve amatör maçlarda tamamen demirden kapalı kasklar kullanılmalı yinede sakatlık olacak ama sakatlık riski aza indirilebilir.bunu değiştirmenin yetkisi kimse dilekçe gibi birşey veremiyormusunuz bir yere yetkili kim? çok saçma sapan bir kask ben zaten kask takmayacağım ne gerek var ki daha beter buruna odaklanıyor zaten adam.ya ne bileyim bokstan soğumaya başlıyorum sakatlanmaları görünce spor sporda bir yere kadar.prof luk deliliktir bence.antrenmanları spor ama maçları vahşet gibi resmen hele prof maçlar.burun kırılması konusunda ne yapabilirim? ve sizin kask konusundaki görüşleriniz nelerdir? cevaplarınızı bekliyorum boksör abilerim.
http://www.ehow.co.uk/video_2345605...id=8c25b96d-5b0c-46d4-b4e9-76497bae6fa5&pid=1
burda gösteriyor nasıl vazelin sürüldüğünü.ben olsam bir kutu vazelini sürerdim