Canan Karatay dan VG ci Karataycılara Uçan Tekme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Soruya bakın siz...

"kas yapmak, vucut gelistirmek gibi bir amacim yok. Sadece kondusyon ve zinde kalabilmek, alkol ve sigaradan uzak durmak amaciyla spor yapiyorum"

Bu kişinin neden protein tozuna ihtiyacı olsun ki? Kas yapma amacı bile yokmuş. :)

Bu protein tozunu savunma olayı vg cilerde bir tabu olmuş. Evde annesinden, babasından, evliyse eşinden vs. protein tozunu savunmak zorundalar. Daha baştan onlar karşıdır genelde. Başa çıkamazlarsa saklamak zorundalar. Senin kas yapman karatayı ilgilendirmez ki... O bakar rafine, fabrikasyonsa sağlıksız der geçer bu kadar basit. Ama işte vg ci protein tozunu her şekilde savunan kişidir. Anlattığım nedenlerden olsa gerek savunma mekanizması gelişmiştir.

doktorlara kalsa iş zaten onlara göre sıska oldukmu tamamdır al sana ideal vücut sitede vgci için protein tozu neden gereklidir diye yazılmıştır oku öğren zaten herkesde vg uzmanı olmuş işe bak sorsanız drop set nedir diye anlamsız bir surat ifadesiyle bakarlar :) ama hepside vg sporunu protein tozlarını efendim steroid hakkında herşeyi bilirler :)

Belkide soruya cevap veren şahsiyet Karatay değildir. Prof. olmuş kişinin türkçe yazımında bu kadar hata olamaz bence. "yeyin", "anlatıyorum.zaten."

Karakas

Dukanın lisansını iptal etmisler ? Neden diyetinden dolaymı hayır ? kisisel sorunu yüzünden kendi basvurmus iptal edilmis. Bunu burda anlatman acizlik bel altından vurmaktır. O konuyu biliyorsan dürüstce anlat

Canan Karatay hoca universite kurucusu bir prof sokaktaki bir doktor degil kariyerine bakın.

Evet protein tozları zehirdir eroin kokain gibi bagımlılık yapıyor demekte haklı Protein tozlarının icinde tatlandırıcılar yok mu ? Bunlar saglıklı mı ?

Tatlandırıcılar insan vucudunda bagımlılık yapmıyolar mı ? Eroin kokain den ne farkı kaldı sadece daha az uyusturur daha az bagımlılık yapar.

35 yumurta yese bir kisi nolur ? ölür mü 35 yumurta yeseniz bile birsey olmaz

Yanlıs bildiginiz seylerin dogru olduguna kendinizi o kadar inandırmıssınız ki yanlıs oldugunu duymak zorunuza gidiyor

tıpkı ekmegin insanı ahmak sütün kemikleri erittigini meyvenin gut yaptıgını ve saglıksız oldugunu duymak istemediginiz gibi

oturun yiyin icin :) afiyet olsun hastahaneler 50 sindeki insanlarla dolu her yer seker hastası

bu doktorun paraya ihtiyacı yok oyle bir sahıs degil Ahmet Aydın da oyle eger para icin bir isler yapsa ilac sirketlerinin kucagına otururdu margarin yemek saglıklıdır diyen turk kardiyoloji dernegi gibi...

Hastaneler spor yapmamış hareketsiz insanlarla dolu, spor yapıp hastanelik olanlarsa hafif koşu ve tv karşısında twist yapan sizin gibi çok yiyip ağır spor yapmayıp fit kalmanın peşinde olan insanlar,birde yaşlı bodycilere bak, 65 yaşında 18 lik delikanlıdan sağlam vücutları var, bunlar protein tozu kullanıyor,tahılla baklagille besleniyor,karatay,dukan,paleotic cart curt takılanlara bak birde, sıska dümdüz vücut dokunsan elinde kalacak adam, sonra bunlar sağlıklı, heykel gibi vücudu olanlar da sağlıksız öylemi?

Otururuz da yeriz de içeriz de, biz vg'ciyiz, evinde oturan hanımın, pc başında kalçası leğen gibi olan obez adamın yaşadığı sağlık problemleri bizi ilgilendirmez, burasıda bizim forumumuz olduğuna göre bu tür tavsiyelere itibar edilmez, boş yere kendinizi hırpalamayın çok forum var kadınlarkulübü, kaanlazayıflama, mesut yarla zayıflama tarzı , oralarda tavsiyelerinize muhtaç çok insan var biz hepimiz sağlıklıyız,

Sağlık problemi çeken birinede saçma sapan diyetleri değil adam gibi dengeli beslenmeyi ve sporu öğretsek hiç kimsede bir problem kalmayacak böyle fırsatçılarda piyasaya çıkıp paraları toplayamayacak

Karatay ve onun gibilere ihtiyacımız yok kaldıki bu hoca beslenme uzmanı değil( ayrıca youtubeda var doktorum programına katıldı onu izleyin, canlı yayında nasıl kıvırıyor, 10 dk önce söylediğini inkar ediyor, 80 yaşında olup karataydan genç gözüken diyetisyenin karşısında sus pus oluyor kendiniz görün),ben sporcu beslenmesi konusunda ondan daha bilgili olduğuma kalıbımı basarım,diğer üyeleri sen düşün

Ağır spor yapıyoruz,vücut geliştiriyoruz,sağlıklıyız bomba gibiyiz, tahıl yeme, baklagil yeme,protein tozu içme, süt içme, karbonhidrat zehir, protein tozu madde bağımlılığıdan beter, ya biz ne yiyecez?Akşama kadar et mi yiyecez yağ mı içecez sonra da siz gibi hafif koşu yapalım twist yapalım sporcuyuz sağlıklıyız diye geçinelim, size uyarsak sonumuz bu

Son düzenleme:
Ahahahaha konuyu kest, iyi güldüm gerçekten ;)
Konuyu açan yanlı bakışa sahip arkadaş "tek soruda evrimi çürüttüm" diyenler gibi nirvanaya ulaşmıştır sanırım.

:D birinin zoruna gitmiş :D

ilahlaştırma peşinde değiliz diyosun ;

yok öyle demek istememiştir
soruyu cevaplayan o değildir, sahte hesaptır
öyle dese nolcak ? ben onun zaten öyle düşündüğünü biliyodum

gibi komik, tezat şeyler söylüyosun :D

yabanci bir doktor un sozu

Seker bugun bulunmus olsa uyusturucu sinifinin en ustunde olurdu

Ucuz bulunmasi kolay bebeklik yastan itibaren mamalarda bile seker var ne guzel uyusun durun bebekken alisin

Baklagil yiyoruz saglikliyiz bomba gibiyiz diyen arkadas yasin kac ki bu yasa kadar margarinle beslensen birsey olmaz ilerki yaslarda bunlari anlarsiniz

Oturun 10 kilo seker yiyin margarin yiyin plastik yiyin akliniza ne gelirse bize ne ki ?

Ama sagliksiz olan seylere kendinizi o kadar inandirmissiniz ki sucluluk duygusu olmasin diye yalanlara inanmak zorundasiniz

Kisi neden krize girer bagimli oldugu icin neden seker krizlerine giriyor o zaman insanlar

Seker ve karbonhidrat bagimliligi diye birsey var onsuz yapamam dediginiz herseye bagimlisiniz

Ekmeksiz sekersiz ne kadar yapamazsiniz deneyin anlarsiniz

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:30 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:27 ----------

para kazanma konusuna gelirsek

Tv programlarina ciktiginda para aldigini dusunmuyorum bu 1

ozel muhayeneleri yok bu 2

Turkiyede bu kadar korsan baski varken bir kitap dan ne kadar para kalabilir ve tum bilgilere net uzerinden ulasabiliyorsunuz

Forum araci ile 1 e 1 soru sorup cevap aliyorsunuz ve bedava

Ilac sirketlerinin kucagina otursalardi daha cok para kazanabilirlerdi sadece ilac yazarak

yabanci bir doktor un sozu

Seker bugun bulunmus olsa uyusturucu sinifinin en ustunde olurdu

Ucuz bulunmasi kolay bebeklik yastan itibaren mamalarda bile seker var ne guzel uyusun durun bebekken alisin

Baklagil yiyoruz saglikliyiz bomba gibiyiz diyen arkadas yasin kac ki bu yasa kadar margarinle beslensen birsey olmaz ilerki yaslarda bunlari anlarsiniz

Oturun 10 kilo seker yiyin margarin yiyin plastik yiyin akliniza ne gelirse bize ne ki ?

Ama sagliksiz olan seylere kendinizi o kadar inandirmissiniz ki sucluluk duygusu olmasin diye yalanlara inanmak zorundasiniz

Kisi neden krize girer bagimli oldugu icin neden seker krizlerine giriyor o zaman insanlar

Seker ve karbonhidrat bagimliligi diye birsey var onsuz yapamam dediginiz herseye bagimlisiniz

Ekmeksiz sekersiz ne kadar yapamazsiniz deneyin anlarsiniz

Baklagillerden şekere nasıl geldiniz anlamadım?
Buradaki kimse şekeri yada margarini kesinlikle savunmuyor. Bu sporu ciddi bir şekilde yapanda bu ikisini zaten kullanmaz. :mad:
Ciddi bi şekilde VG yapan herkesin karbonhidrat tüketmesi şarttır. Bunu insanlar tahıllardan meyveden karşılayacaktır. Gidip de kimse 10kg şeker tüketmez! Örnek verirken çok ama çok uçuk ve alakasız örneklerle kendinizi savunuyorsunuz! a32

Biz duruma ve saatine göre meyvemizi yeriz yulafımızı tüketiririz gider ağır ağır da sporumuzu yapıp onları yakarız.

Son söz olarak:
Karbonhidrat almadan VG yapıyorum diyene kesinlikle inanmıyorum. O insan VG değil başka bir şey yapıyordur kendi çapında. thums:

aklı başında olan hiç kimse şeker ve margarin yiyin demez. yani olayı şeker ve margarine indirgeyip de haklılık göstergesi olarak kullanmak çok yanlış.

şimdi, bu arkadaşlara göre,

- tam buğday ürünleri, yulaf, çavdar, bulgur gibi tahıllar,

- mercimek, nohut, kuru fasulye, bezelye gibi baklagiller,

-havuç, patates, yer elması, zencefil, bal kabağı, kereviz gibi sebzeler,

-kiraz, erik, çilek, greyfurt, kivi, elma, yaban mesini, kuşburnu, kayısı, vişne gibi meyveler,

-ki her birine bir sürü örnek ekleyebilirim-

sağlıksız ve yasak!

bu besinler içerdikleri lifler, amino asitler, vitaminler, mineraller, eser elementler, mikro-besinler, fito-besinler, anti-oksidanlar yönünden zengin ve besleyici doğal besinlerdir. hiçbirinin yeri doldurulamaz. birinde olmayan bir şey bir başkasında vardır, birinde az olan bir şey başkasında fazla vardır, her birinden dengeli bir şekilde tüketip çok çeşitli bir beslenme tarzı oluşturulmalıdır.

peki bâzı arkadaşlar ısrarla ne diyor?

hepsi yassah, bol bol iç yağı, kuyruk yağı, tereyağı, sakatat yiyin. bu yani. beslenmelerinin temelini bu oluşturuyor.

kalp-damar sağlığı üzerindeki bütün dünyada aksini savunanlara acıyarak bakılacak yıkıcı ve harap edici etkilerini bir yana bırakıyorum,

hayvanın iç yağlarında depolanan kanserojen maddeler, hormonlar, kurşun, civa gibi ağır metaller ve serbest radikaller de mi sizin için bir şey ifade etmiyor?

bu iç yağlarını yiyerek vücudunuza neler depoladığınızı biliyor musunuz?

bu şekilde beslenerek kalp damar hastalığından ölmeseniz bile başta kanser olmak üzere yüzlerce hastalığa kapılarınızı açtığınızın farkında mısınız?

ne kadar insan doğasından uzak, fakir, dar kalıplı ve tek yönlü bir beslenme tarzı olduğunu göremiyor musunuz?

ben bu tarz beslenmeyi savunan kişilerde çökmüş bir yüz, feri sönmüş gözler, yetersiz beslenmiş izlenimi veren bir vücut ve agresif ruh halinden başka bir şey göremiyorum. bu şekilde yaşayıp da uzun ve sağlıklı yaşanabileceğine de inanmıyorum.

eskiden kızıyordum ama artık üzülüyorum. gerçekten üzülüyorum.

@Karakaş zaten serbest radikaller yüzünden bu diyeti yapanlar hasta gibi dolaşıp üstüne spor yapamıyorum performansın düştü diye dolaşıyor

düzgün beslenen herşeyi dengeli alan kişiler bie 4-5 günlük sadece organik taze sebze-meyve suları ile sıvıya dayalı detox yaptıklarında yeniden doğmuş gibi canlanıyorlar enerji doluyorlar birde iç yağı yiyen serbest radikal ile dolu kişileri düşünemiyorum . düzenli beslenen kişiler bile aslında detox sonrası temizlendiğini hissediyorsa ve onlarda bile bir serbest radıkal bırıkımı varsa dusunun gerısını

Tartışma çok uzamış. Şöyle bir özet geçelim:

Karbonhidratların zararlarını biliyorum. He bağımlılık konusu var. Buna katılıyorum çünkü kendim bağımlı oldum. Forumda ki coğu kişi bağımlı değilim diyebilir ama karbonhidrat tüketmeği azalttıklarında veya kestiklerinde anlarlar.

Ama sporcular(vg) için karbonhidrat kas kütlesini arttırmak için gerekli.

heldic artık buranın sağlıklı yaşamak isteyen insanlar topluluğu olmadığını anlaman lazım.

Bir kere sağlıklı yaşam için body building yapılmaz.Vücut bu kadar stresse sokulmaz.Sence 200 kg ağırlığın altına giren adam sağlıklı olmak için mi bunu yapıyor ?

anne sütü konusuna deginmek istedim sadece bebekken laktozu sindirebiliyoruz daha sonra neden sıkıntı yasıyoruz 1. soru bu 2. soru bebekler koşmaz yürüyemez cok karbonhidrat alıp ne yapacak ? 3. ise bir gün az karbo alıp pek hareket etmeyin kan sekeriniz düşmez eger birde komplex karbo aldıysanız ...sonraki günde dısarlara cıkıp yürüyün ne kadar yürüyebiliyorsanız sonra ne seker bulursanız saldırırsınız ...bu normal birşey yaktıgın zaman acıkırsın seker manyagı olmassın yani beyin enerjisiz glukoz olmadıgı icin calısamaz düzgün birşey düşünemessin sadece yemek düşünürsün aç isen eger keto diyete cok hareketli biri gecerse bayılma gibi tehlikeler cıkar karsına tansiyonu düşer vs hareketsiz kimseler icin bu tür diyetler...

Çok kısa bir not düşeyim, insan kanı alkalik ph'ı ortalama 7,4. Etler ve diğer yağlar ise asidik kısımda. Asidik beslenen biri için vücut bolbol kolesterol üüretir ve kalsiyum ihtiyacı hisseder. Yani yediğimiz 100gr asidik et vb için 400 gr alkali gıda almalıyız ki kan değerlerimiz alkali kalsın. Bununla ilgili alkali diyet kitabını okuyabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tartışma alevlenmemesi için yazmayayım diyorum ama gerçekden zor tutuyorum kendimi.
Bu yüzden heldic in gelin bir başlık açalım orada enine boyuna bu konuyu tartışalım çağrısını destekliyorum.
Gerçekden de hadi bir kerede siz bir başlık açın; şahıslara saldırmak sıfır, sadece fikirler kapışacak şekilde BFTR yakışır bir tartışma koyalım ortaya.

İtirazım olduğu konular.

1- Bizim sağlıkla işimiz olmaz, sağlık 2. plandadır, Vg yapıyoruz sınırlarımızı zorlayarak belirli bir kas ağırlığı ve hacim için uğraşıyoruz.
Tamam buna eyv, elbette bu sporda her yol mübah burada bir sıkıntı yok, bu yüzden isteyen istediğini kullansın...
Fakaaat neden bunun amatörde düzeyde yapılışı sadece hepçil beslenme ile olacağı çığırtkanlığı inatla yapılıyor.
İnatla bunu savunanların bilimsel olarak dayandıkları bir nokta var mı, yoksa biz babalarımızdan hocalarımızdan böyle gördük mantığı mı?

2- Deniliyor ki, efendim bütün besin kaynaklarından (derken aklınıza gelen her besin) yararlanıp bütün ihtiyaçları sağlamak lazım?!?!
Bu bütün besin kaynaklarının bize uygun ve bizim için olduğu bencilliğine nereden kapılıyoruz?
Var mı bunun bir ispatı?

Ben şimdiye kadar doğada hem sebze hemde meyve yemem lazım yoksa yeterince iyi süt veremiyorum diyen bir inek görmedim.

Yani konuya çok daha geniş perspektifden bakmak lazım!
Şuana kadar bildiklerimiz homo habilisden itibaren tamamen hepçil olduğumuz yönünde.
Karşılaştırmalı antomi ile genetik sürüklenme da bunu doğrular nitelikde.
Fakat bu hepçillik et ve ot kaynaklarından %50-50 şeklinde bir hepçillik midir?
And dağlarında bulunan ilkel atanın midesini açıp otopsi yapıyoruz ölmeden önce sadece et yediğini görüyoruz, mağara resimlerine bakıyoruz hep geyik vb. resimleri av resimleri var etçilliğin ağırlıkda olduğu bariz.

Eee kendi üzerinizde bir deneme yapıyorsunuz, keto beslenmeye başlıyorsunuz, sonrada vücudunuzun aslında eşit ağırlı bir hepçillikden çok adeta etçilliğe çok çok daha yatkın olduğunu farkediyorsunuz.

Eee şimdi adama sormazlarmı; bütün bilim senin 5milyon yıldır etçil ağırlıklı (%80-90nı ete dayanan) bir hepçil olduğunu gösteriyor, sen sadece tahıl devriminden beri 6 bin yıldır otçul ağırlıklı bir beslenme sergiliyorsun...
5 milyon yıl nereee 6 bin yıl nere, diye sorarlar adama!

Şimdi burada konu hemen umutsuzca şuraya kaydırılıyor; biz Vg yapıyoruz kadınlar klubü değil, sağlıklı yaşam çığırtkanlığı yapma heldic, kendin sanki çok sağlıklısın?!?!
İyide güzel kardeşim bizim bu beslenmeleri sağlık için mi savunduğumuzu düşünüyorsun gerçekden, yoksa aslında insanın doğasına yatkın olan beslenmenin bu olduğunu gördüğümüz için mi?

Tam bu noktada birde konu umutsuzca bu sefer dine vuruluyor...
Ki en istemediğimiz ve modlarında en uygun bulmadığı şey!

Hemen deniliyor ki; efendim evrim yalan yok öyle bir şey!
Sanki birilerinin tanrılarının varlığının yada yokluğunun ispatı evrime kaldı?!?!
Arkadaşlar evrimin var olduğunun bilim tarafından defalarca ispatlarla kanıtlaması Allahın yokluğunu filan ispatlamaz!
Kuranda da neredeyse açık açık evrimi anlatan ayetler var!
Hatta bir çok akıllı tasarımcı da bunu çokça kullanır!
Yani evrimin ucu bizim Tanrıya dokunuyor, eyvah bunu yalanlamamız lazım kompleksinden bir kere çıkmamız lazım.

Ki mesela Ahmedinecadda çıktı açık açık söyledi; biz bilimde geri kalmamak ve seküler eğitim adına evrimi biyoloji kitaplarında okutuyoruz dedi!
Hemde ortaokul kitaplarına bile soktular.
Hiçte tanrı inançları sarsılmışa benzemiyor, gayette devam ettiriyorlar şeriatı!
Buna benzer papa da çıktı açıklama yaptı sonunda, bilimi destekliyoruz taş koymak yok, biyoloji kitaplarına girmeli dedi!

Özetle bu evrim kompleksini atlatamamış nadir ülkelerden biride biziz...

Neyse konuyu dağıtmayalım iyice.
Toparlayacak olursak; evrimle yada evrimsiz bilimin bize gösterdiği bariz gerçek, etçilliğin çok daha yoğun olduğu bir metabolizmaya işaret ediyor iken, her şeyden yemek lazım başka türlü kas artımı olmaz şeklinde bir eşit ağırlıklı hepçillik çığırtkanlığının dayandığı bilimsel bir alt yapı var mı?
Ben göremiyorum!

Varsa eğer lütfen başlığınızı açın ve bizlerde BFTR yakışır bir şekilde asla şahıslara saldırmadan sadece fikirlerin kapıştığı elit bir ortamda bunu konuşalım.
Çok da yararlı bir başlık olur kanaatindeyim.

Uyarı :
kişileri hedef alarak konuyu tartışmayınız! Karşılıklı polemiklere girmeyiniz!

heldic uyuşturucuyu çok basit bir şey zannediyorsun ama malesef öyle değil şeker,abur cubur ve süt gibi şeyler bağımlılık YAPMAZ. eksikliğinde şeker yemediğim için komaya girdim diye bir şey bulamazsın. özel bir hastalık yoksa kesinlikle kan şekeri ve diğer değerleri normal olan bir insan komaya girmez. Ama sen her tartışmada her şeye morfin ve uyuşturucu demekten yılmıyorsun.süt morfin etkisiyle uyuşturur bağımlılık yapar, şeker uyuşturur eroinle aynıdır demek ne kadar yanlış bir şey hayatında hiç uyuşturucu kullanan biriyle tanışmadığın açık. Sen zehir deme nedenini birde tatlandırıcılara bağladınmı iyice işin rengi kaçıyor. Konumuza bağlarsak protein tozlarını proteinini alamayan herkes kullanabilir peynir altı suyundan elde ediliyor sonuçta. fabrikasyona girdiği için insan kar amaçlı bişeyler katıyor olabilir ama sağlık için zehirdir demekte çook yanlış bi düşünce.

seker bagimlilik yapmaz mi :)

Sen hic seker tatli yemedigi zaman evi dagitan kavga cikaran seker verildigi zaman upuslu oturan kisilere sahit olmadin mi ?

Seker tatli krizlerine neden giriyor insanlar ?

Seker bagimlilik yapmaz diyen birisi ile ne konuscaz :)

Seker nasil bagimlilik yapmazmis aciklarmisin

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:02 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:58 ----------

protein tozlarinin saglik acisindan hic bir zarari yokmi diyorsun :)

Bunu kendin inanarak mi soyluyorsun merak ediyorum :)

Seker bagimlilik yapar uyusturucudur hemde uyusturucularin en ust katmaninda hergun tatli yediginiz zaman bakalim nasil birakcaksiniz ve kac gun de ? Deneyin gorelim

Sut un morfin etkisi var insanlari uyusturuyor

Kuzu gibi itaatkar bir toplum olmak icin bol sut icin bol tahil ve seker yiyin suru seklinde yasarsiniz.

hangi saglikli halimi :) bu halim saglikli paleo beslenmesine baslayali 18 yasindan daha aktifim .

58 kilo verdim 2 kutu hardcore x 1 kutu kafein kullandim bunlar ilk baslarda bilincsizce kullanilan seylerdi

Daha sonra ketojenik diyeti ogrendim sisman kilolu bir insan nasil saglikli olabilir

Kullandigim suplementlerin tabi bir miktar zarari vardir fakat kafein basit bir uyarici 1 kutusunu 6 ayda ictim diyebilirim

seker bagimlilik yapmaz mi :)

Sen hic seker tatli yemedigi zaman evi dagitan kavga cikaran seker verildigi zaman upuslu oturan kisilere sahit olmadin mi ?

Seker tatli krizlerine neden giriyor insanlar ?

Seker bagimlilik yapmaz diyen birisi ile ne konuscaz :)

Seker nasil bagimlilik yapmazmis aciklarmisin

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:02 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:58 ----------

protein tozlarinin saglik acisindan hic bir zarari yokmi diyorsun :)

Bunu kendin inanarak mi soyluyorsun merak ediyorum :)

Seker bagimlilik yapar uyusturucudur hemde uyusturucularin en ust katmaninda hergun tatli yediginiz zaman bakalim nasil birakcaksiniz ve kac gun de ? Deneyin gorelim

Sut un morfin etkisi var insanlari uyusturuyor

Kuzu gibi itaatkar bir toplum olmak icin bol sut icin bol tahil ve seker yiyin suru seklinde yasarsiniz.

en son bunlara bilimsel yanıt verdiğimde kaynaklarımı aşağılamıştın o kadar anlattım ama yook :) neyse tartışmıycam ama saçma span düşünceler bunlar bizzat ben öyle birini hayatımda o kadar insan tanımama rağmen görmedim çikolata yediğinde kendini iyi hissedenleri gördüm ama bununda bilimsel izahatı var ama bilimsel konuşmaktan kaçınıyorum yine saldıracaksın diye :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:59 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:44 ----------

hangi saglikli halimi :) bu halim saglikli paleo beslenmesine baslayali 18 yasindan daha aktifim .

58 kilo verdim 2 kutu hardcore x 1 kutu kafein kullandim bunlar ilk baslarda bilincsizce kullanilan seylerdi

Daha sonra ketojenik diyeti ogrendim sisman kilolu bir insan nasil saglikli olabilir

Kullandigim suplementlerin tabi bir miktar zarari vardir fakat kafein basit bir uyarici 1 kutusunu 6 ayda ictim diyebilirim

bu arada kafein asıl bağımlılık yapan maddedir şeker değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı