sporda ,antrenman türü ne olursa olsun ,ideal olarak 1/2 saatten evvel yemek yenmesi tavisye edilmez...çeşitli nedenleri vardır..
ancak, "hardcore, yani performans"şeklinde spor yapılıyorsa ,gerek antrenman süresince "karbonhidrat " solüsyon, olarak ,serum olabilir) ,ve antrenman bitiminde yine solüsyon olarak karbonhidrat takviyesi önemlidir...(elektrolitik denge de sağlanır)...
beslenmeye gelince her zaman, ağırlık yine "kompleks karbonhidratlarda "olmalı ..
ideal beslenme de "yağlar" toplam gerekli kalori ihtiyacının % 10!u civarında olmalıdır...örneğin 3.000 kcal gerekiyorsa ,bunun 300 kcal'ı yağdan alınmalı...yani yaklaşık 35-40 gr sıvı yağ...yağlar çok önemlidir, özellikle "direnç ve savunma "mekanizmaları açısından...protein ve karbonhidratlar tarafından konvertasyonu yapılmamış yağ alımı sağlıkaçısından son derece önemlidir...)
-definisyon çalışmaları zahmetli, vücudu diet nedeniyle aşırı derecede zorlayan dönem çalışmalarıdır...bu nedenle ,uzun peryodlarda yapılması sağlık açıısndan olumsuz etki bırakır...bu dönemde "yağ alımı" minimum olur...karbonhidratta keza öyle...karbonhidrat kaynakları da gerekli enerjiyi ancak sağlayacak şekilde olur...ayrıca "protein olayının" da abartılmaması, alımının ancak yetreli şekilde olması önemlidir...yani kısacası, son derece "titiz bir hesaplama "ve "vücut metabolizmanızı çok iyi tanımanız "son derece önemlidir...
-bukl çalışmaları: eskiden bu son derece abartılı şekilde yapılırdı...herkes ölümüne "ölçü lamaya ,bulk olarak "girer , ondan sonra nasıl çıkacağız diye kıvranıp dururdu...1980 lerden sonra temayüllerin değişmesi ile ,vücutcular bu "bulk "olayını fazla abartmadan "radikal değişimlere "sebep vermeyecek şekilde "yarı definisyon " denebilecek bi tarzda tutmaya başladılar ve çok daha verimli sonuçlar aldılar...kısaca ,bul çalışmalarında "yağ ", "prptein" ve "karbonhidart" hesaplamaları son derece yine titizbi şekilde yine "vücut metabolizmanızı "iyi tanı-yarak yapmanız gerekiyor...
ayrıca, çok yiyerek "mide büyütmemeye "son derece dikkatedin...zira, bu bir çılgınlık halinialabilir, doymama sendromu oluşabilir...
her 2 durumda da yemek " 1/2 saat "idmandan sonra (en az) yenebilir...