Arkadaşlar merhaba, ben 25 yaşında, 185 cm boya ve 135 kiloya sahip ölümcül obez bir erkeğim
Geçen hafta bu lanet kilolardan kurtulmak için diyete başladım. Bugün 8. günündeyim. Fakat diyetisyenin bazal metabolizma hesabıyla bana verdiği diyet 2.700 kalorilik. Oysa ben günlük işlerim nedeniyle hiçbir zaman 2.700 kaloriye ulaşamıyorum. Bu da çok kısa süre içerisinde ve cildin adapte olamayacağı kadar fazla kilo kaybına yol açacak gibi duruyor. Cilt sarkması gibi felaket bir sonuçtan korkarak ayda 2 kilo verecek şekilde 24 ayda 48 kilo verme hedefi koydum kendime. Diyetisyenime de diyetimi güncellettim ve 3.000 kaloriye çıkarttırdım. Ancak diyetisyenin verdiği diyet sanırım çok az ya da hiç spor yapılmaması durumunda belirlediğim kilo hedefini yakalamaya yönelik. Halbuki bu esnada vücut çalışarak cilt sarkmalarını ve kas kaybını minimize etmek istiyorum. Yani yaptığım spor karşısında 3.000 kalori yeterli olmayacak ve ben yine çok hızlı kilo vereceğim. Böyle bir açmazın içindeyim işte. Bilenler lütfen bir akıl versinler. Battaniye gibi sarkmış bir cilde sahip olmamak için ne yapmalıyım? 24 ayda 48 kilo hedefi cildin uyum sağlayabilmesi için yeterli mi? Egzersiz olarak ne önerirsiniz? Vücut çalışmak doğru bir tercih midir, yoksa sadece cardio mu yapayım? Vakit ayırır da cevaplarsanız çok minnettar olurum. İyi günler...