creatin gerekliliği

arkadaşlar 1. ayım çok iyi besleniyorum kilomun 1.5 katı protein alıyorum. forumda creatinin çok önemli oldugu söylenmiş açıkcası anladıgım kadarıyla sadece kaslara su yüklüyor ve besinlerle almak çok zor. 1 ayımdayım creatin kullanmama gerek varmı ?. teşekkürler saygılar...

teşekürler bu yazıyı okumuştum zaten ama sorumun cevabını vermiyor. başlayalı 8 antreman yaptım ve creatin benim için gereklimi ? :) ( flexor hoca ilk 4 ay supplement kullanımı çöpe atılan para diye tabir ettigi için creatindede aynı durum geçerlimi diye sordum :) (malum besinlerden çok az alındıgı için yetermi yetmezmi şüphesi içindeyim

Son düzenleme:
teşekürler bu yazıyı okumuştum zaten ama sorumun cevabını vermiyor. başlayalı 8 antreman yaptım ve creatin benim için gereklimi ? :) ( flexor hoca ilk 4 ay supplement kullanımı çöpe atılan para diye tabir ettigi için creatindede aynı durum geçerlimi diye sordum :)

Supplement = Ek besin

Ek besin = Creatin

Creatin = Güç

Güç = Ek besin

Bu eşlemlerden yola çıkarak supplementin bir düzeyde güç sağladığı ortaya çıkıyor çünkü takviye alıyorsunuz ve kondisyon seviyeniz artıyor . Pump ürünleri bu yüzden var .

Sorunuzun cevabı :

Spora vücudunuzun alışması gerekiyor takviyeye ihtiyacınız yok illaki bir supplement kullanılacaksa protein tozu olabilir onun haricinde takviyeye gerek yok .

Bu konuda John399'a maalesef katılmıyorum, bazı supplementler ilk aydan bile kişinin motivasyonunu yada antremanını olumlu etkiliycekse kullanılması gayet yerinde.
Örnek vermek gerekirse; arkadaşlarımdan 2kişi antremana gelip güç sorunu yaşıyorlardı,motivasyonları gitmişti; ortak olarak superpump250 aldılar 2. ayında bitince tekrar aldılar hem motive oluyorlar hem daha iyi çalışıyorlardı buda vücutlarına yansıdı kısa sürede.

Ha ben demiyorum gidip NO ürün kullansın ama creatine bence kullanılabilir.
Ayrıca işe yaradığı kanıtlanan tek supplement.

Edit: Tam tersine whey kullanmasına hiç gerek yok,ilk zamanlar ekmek bile yarıyor vücuda -abartma sanatı kullanılmıştır- whey epey gereksiz, ama creatin farklı.

Bu konuda John399'a maalesef katılmıyorum, bazı supplementler ilk aydan bile kişinin motivasyonunu yada antremanını olumlu etkiliycekse kullanılması gayet yerinde.
Örnek vermek gerekirse; arkadaşlarımdan 2kişi antremana gelip güç sorunu yaşıyorlardı,motivasyonları gitmişti; ortak olarak superpump250 aldılar 2. ayında bitince tekrar aldılar hem motive oluyorlar hem daha iyi çalışıyorlardı buda vücutlarına yansıdı kısa sürede.

EdgeVII

Supplementlerin amacıda bu zaten eksiği kapatmak şuan konuyu açan kişinin creatine ihtiyaç duyacak kadar gelişimi var mı ? bu sorgulanmalı tabikide yok çünkü kimse 0 dan 1 ayda dev gibi göğüs kasları inşa edemez . Bunu bilerek mantıklı davranmak gerekirse en az 3 ay sonra kullanımı daha yararlı olacaktır

EdgeVII

Supplementlerin amacıda bu zaten eksiği kapatmak şuan konuyu açan kişinin creatine ihtiyaç duyacak kadar gelişimi var mı ? bu sorgulanmalı tabikide yok çünkü kimse 0 dan 1 ayda dev gibi göğüs kasları inşa edemez . Bunu bilerek mantıklı davranmak gerekirse en az 3 ay sonra kullanımı daha yararlı olacaktır

Bir çok kişinin göz ardı ettiği şey; motivasyon..
Eğer creatine kullanıp biraz rahatlatırsa bile antremanını motivasyonla beraber plasebo gelişimde olucaktır.
Yukarda anlattığım örnek gibi, eğer 2 kutu superpump kullanmış olmasalardı arkadaşlarım o gelişimi yakalayamıcaklardı.
Herkesin yapısı,psikolojisi aynı değil.

Ben creatine monohydrat kullan derim, asıl uzak durman gereken whey protein sporun başında.

Edit: Tam tersine whey kullanmasına hiç gerek yok,ilk zamanlar ekmek bile yarıyor vücuda -abartma sanatı kullanılmıştır- whey epey gereksiz, ama creatin farklı.
Motivasyon konusuna kesinlikle katılıyorum fakat şöyle bi düşün spora başlayalı 1 ay olmuş 30 kilo bench giriyo diyelim senin dediğine göre creatin kullanınca atıyorum 2. ayın sonunda 40 45 kilo girmeye başlıyacak. Sence bu gelişimi creatinsiz de gösteremez mi? Tabiki gösterebilir o yüzden ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:
beslenmeme dinlenmeme çok dikkat ediyorum ama bunların karşılıgını tam alabilmiş degilim bench pressde 25 kg yapabiliyorum(benimle aynı başlayan daha az titizlikte beslenen dinlenen 30-35 yapıyor antremandan soguyorum mümkün oldugunca salon boşken sabah çalışıyorum.) ufak bir güç artışı iyi olabilirdi + çok pahalı bir ürün değil 40tl(optimum 300gr )

Motivasyon konusuna kesinlikle katılıyorum fakat şöyle bi düşün spora başlayalı 1 ay olmuş 30 kilo bench giriyo diyelim senin dediğine göre creatin kullanınca atıyorum 2. ayın sonunda 40 45 kilo girmeye başlıyacak. Sence bu gelişimi creatinsiz de gösteremez mi? Tabiki gösterebilir o yüzden ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.

Daha erken o performansı yakalayabilmek varken neden kullanmasın? 2. ayın sonunda tekrar creatine kullanır tekrar performansına katkıda bulunur.

Daha erken o performansı yakalayabilmek varken neden kullanmasın? 2. ayın sonunda tekrar creatine kullanır tekrar performansına katkıda bulunur.
1 ayda yakalayabiliceği performansı 2 haftada yakalaması için mi? Bu spor sabır işi diyet işi dinlenme işi bunlar olmadıktan sonra bi anlamı yok. 2 hafta sabredemiyosa 1 sene 2 sene hiç sabredemez. O zaman verelim steroid senin bakış açına göre en kısa yolu o( Sakın tavsiye olarak alma, hiç bir durumda tavsiye etmiyorum!)

Neyse bu konunun daha uzamasına gerek yok. Ben şahsi fikrimi belirttim bundan sonrası sana kalmış. Böbrek senin karaciğer senin :)

300gram creatine kullanarak ne böbrek ne karaciğeri eline alırsın :)

Dediğim gibi fiziksel platolar olduğu kadar psikolojik platolarda vardır, bazen sadece supplement kulalndığı bilgisi bile plasebo yaratıp gelişime olumlu katkı sağlayabilir.
Maalesef herşey kağıtta olduğu gibi olmuyor gerçek hayatta.
Saygılar.

Creatine vücut tarafından sentezlenebilen ve besinler yoluylada dışarıdan alınabilen bir besindir. Yetişkin bir insanın vücudunda 80 - 120 gr arasında creatine depo halinde bulunmaktadır. Vücut ihtiyaç dahilinde bu havuzdan yararlanır.

Spora yeni başlamış bireylerin bu tür desteklere ihtiyacı bulunmamaktadır. Şunu unutmamak gerekir ki vücut ihtiyacı olduğu kadar besin kullanır. Fazla alınan her besin ya vücutta dönüşüme uğrayıp depolanır yada dışkı olarak vücuttan atılır.

Bence ilk 2 ay ek besin kullanılmamalı

Edge anlamıyorsun şöyle düşün bb den önce spor geçmişi olanlara istiyorsan kullanabilirsin

derler mesela neden çünkü altyapısı vardır biraz,, yane şunu demek istiyorum sporla

ilgilenmemiş olan biri bb ye başladığı zaman kas hacmi çok düşük olur bu ne demek zaten 3

öğün yese bile o vucuda fazlasıyla yeter demek yane bu zamanda creatine aldığı zaman

fazla gelceği için etkilemeyecek yane güç artışı olmayacak motivasyon da olmayacak

Flexor hocamızın dediği gibi çöpe atılmış olacak bu kadar basit

Edit:Beachboy benden önce kısa ve öz açıklamış :D

teşekkürler arkadaşlar sorumun cevabını tam olarak aldım özetle ilk 3 ay hiç bir supplemente gerek yok :)

Ben besin desteği -> motivasyon korelasyonu argümanına katılmıyorum. Aksine, besin desteği alan birinin yaptığı antremandan beklentileri çok daha fazla(gerçek dışı) oluyor. Buna bağlı hayal kırılığı ve "benden olmaz, her şeyi denedim" sonucuna varılması, bana göre sporu bırakmanının en yaygın nedenlerinden biri.

Gözlemlerim hep tam tersi yönünde, motivasyon eksikliği yüzünden antreman aksatmalar,olmuyor diyip sporu bırakmalar yada psikolojik olarak gelişememe.
Bilgisiz insanlar supplementlerden mucize bekleyebilir, bilgilendirildikten sonra gayet antremanları motivasyonları yerine geliyor ve gelişim başlıyor.

Eğer besin desteklerine yabancı kişileri yeteri ve doğru bilgilendirirsen hiç sorun olmaz,gelip sana teşekkür ederler.

Herkesin görüşüne saygım var,kaldı ki bahsi geçilen ürün creatin,işe yararlılığı bilimsel verilerle doğrulanan tek supplement. Bu kadar önyargılı olmayın,ilk 3 ay ilk 6 ay supplement kullanılmaz gibi şeyler bu forumda kural haline gelmiş,gelmemeli. Gerekli yerde kullanılmalı.
Motivasyon herşey arkadaşlar; hastalıkta sporda müsabakada okulda hayatın yer yerinde motivasyon önemlidir.
Konuya son yorumumdur,iyi sporlar.

Back
Yukarı