Crossfit,Kilo ve beslenme ilişkisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hangman
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba,

6 aydır haftada en az 3 gün olmaz üzere Crossfit yapıyorum,başladığımda (Boy 181 cm)96 kg idim ve şu anda 86 kg ye kadar indim.Genel olarak beslenmem çok iyi değil ve bir supplement kullanmıyorum.Görsel olarak çok fazla bir değişim olmasada boş bar ile başladığım antremanlara 305 lb Deadlift,215 lb back squat,175 lb squat clean,175 lb push press gibi değerlere ulaştım.Genel olarak şeker ve ekmekten uzak besleniyorum fakat vücudumun bel bölgesindeki elma benzeri görünümden kurtulamadım.göbek ve yan taraflar dediğimiz yerlerde azalmalar var ama verdiğim 10 kg in belki 2 kg buradan verilmiş gibi sanki.Sorunumun beslenme olduğunu düşünmekteyim fakat ne yemeliyim yada Protein tozu vs bir suplement kullanmalımıyım hakkında pek bir fikrim yok,bu konuda tavsiye ve yorumlarınıza ihtiyacım var.

1 günlük örnek beslenmem;

Sabah;
50 Gr tuzsuz köy peyniri
2 adet haşlanmış yumurta
ara öğün
1 adet muz
Öğlen
mercimek çorbası
etli veya tavuklu sebze yemeği
ara
elma
antreman öncesi
1 avuç kuruyemiş,badem,fındık,kuru üzüm karışımı
antreman sonrası
bol su ve Ton balıklı salata
1 dilim ekmek ve fıstık ezmesi

Muz, elma, kuru üzüm ve ekmek. Bunları diyetten çıkar. Fıstık ezmen şekersiz olmalı.
Sabah en az 2 yumurta daha ye. Et porsiyonlarını da, günlük protein tüketimini 150 grama dayayacak kadar arttır.

Muz, elma, kuru üzüm ve ekmek. Bunları diyetten çıkar. Fıstık ezmen şekersiz olmalı.
Sabah en az 2 yumurta daha ye. Et porsiyonlarını da, günlük protein tüketimini 150 grama dayayacak kadar arttır.
Merhaba
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Meyvenin bir zararı olacağını düşünmemiştim,sadece kan şekerini hızlı yükseltiği bilgisi vardı bende,kullandığım fıstık ezmesi hem şekersiz hemde yağı azaltılmış

Yağdan kaçmaya gerek yok. Meyvedeki şeker de kilo verme amacını baltalıyor. Meyveden gelecek vitamin ve lifi sebzelerden de alabilirsin. Hem de insülin değerlerin çok daha az oynar. Daha hızlı sonuç alırsın bu şekilde. Kaldırışlarında ilk başta biraz düşüş olabilir, ona takılma. Zamanla toparlar.

Back
Yukarı