CrossFit

Ek bilgi olarak 2 haftadir tatilde oldugum icin crossfit hakkinda bilgide toplayamadim antrenman gunlugume bile yazamadim vg antrenmanlarimi sonuc olarak crossfit hakkinda her turli bilgiye + antrenman ve beslenme programina ihtiyacim var

Kardeş crossfit öyle program yazılabilecek bişey değil maalesef. Çünkü standart bir programı yok. Ayrıca program mantalitesinde bişey oluşturdun diyelim. Hareketlerin özellikle olimpik kaldırışlaın öyle kendi başına öğrenmen mümkün değil. Sakatlık çıkma ihtimali çok büyük. Bu tamamen teknik bir konu. Yani bir nevi usta çırak şeklinde öğrenmen lazım bi şekilde video izleyerek veya program okuyarak zor olur öğrenmen.

Oncelikle selamlar daha once bu konuya 1 mesaj atmistim belki hatirlayan vardir her neyse ben sorumu sorayim karar degistirdim crossfite yavasdan baslamayi dusunuyorum full + full olan bir salona uyeyim bana en azindan ilk 1 aylik isinma antreman programi yazabilecek varmi acaba

CrossFit antrenmanları vücut geliştirme gibi programlanmıyor. Yeni başlayan biri için en iyi çözüm, varsa yakınınızda olan resmi bir CrossFit salonuna yazılmak. Aşağıda haritadan görebilirsiniz resmi salonları.

Official CrossFit Affiliate Gym Locator

Eğer bulunduğunuz ilde resmi bir salon yoksa aşağıdaki linkten resmi belgeli eğitmen arayabilirsiniz:

CrossFit Training

Son olarak bu imkan da yoksa, Welcome to CrossFit: Forging Elite Fitness her gün WOD yayınlıyor, bunlar takip edilerek bir miktar tanışma sağlanabilir spor ile.

Sehir merkezinde degilimki ki merkezde bile yok crossfit salonu bu arada sagolun cevaplar icin ben crossfit programindan cok ilk 1 aylik isinma programi istemistm ne bilim bench press squat deatlift gibi temel hareketlerin oldugu ekstradan biz vg cilerin yapmadigi burpee kutuya ziplama hareketleri felan olan bir program istemistim zaten istanbula donunce crossfit salonuna yazilacagim bir sorun cikmazsa

Sehir merkezinde degilimki ki merkezde bile yok crossfit salonu bu arada sagolun cevaplar icin ben crossfit programindan cok ilk 1 aylik isinma programi istemistm ne bilim bench press squat deatlift gibi temel hareketlerin oldugu ekstradan biz vg cilerin yapmadigi burpee kutuya ziplama hareketleri felan olan bir program istemistim zaten istanbula donunce crossfit salonuna yazilacagim bir sorun cikmazsa

CrossFit salonları zaten bu şekilde dersler ile başlatıyor, direk normal antrenmanlara başlamıyorsunuz. Bu bir aylık zamanı işin teorik kısmını öğrenerek geçirebilirsiniz.

What is CrossFit?
CrossFit: getting started
CrossFit Journal

Tesekkurlee jacklifter degerli bilgiler icin . Soyle bir karar aldim istanbula donene kadar full body programini uygulayacagim ista donunce ilk isimde salona yazilmak olucak

İstanbul'da resmi salon sayısı 10 oldu. CrossFit Pars ikinci salonunu Beylikdüzü'ne açacak. Gelişmeler CrossFit Pars facebook sayfasından takip edilebilir.

CrossFitPars - İstanbul - Spor Salonu, Spor Salonu ve Stadyum | Facebook

Arkadaş bu adamlara biri ne olursun söylesin İkitelli başakşehir tarafında bir salon açılsın artık :) Yav kaldık burda akşam 8 de ancak antremana gidebilirim. Adamlar 9 da kapatıyorlar ki eğer florya en yakın o saatte gitmeye kalksam kapanmadan varamam bile

Arkadaş bu adamlara biri ne olursun söylesin İkitelli başakşehir tarafında bir salon açılsın artık :) Yav kaldık burda akşam 8 de ancak antremana gidebilirim. Adamlar 9 da kapatıyorlar ki eğer florya en yakın o saatte gitmeye kalksam kapanmadan varamam bile
İstanbul'da bu kadar talep olduktan sonra emin olun açılır yakında. :) İki sene içinde toplam 30 olması bekleniyor resmi salon sayısının ülke çapında.

İstanbul'da bu kadar talep olduktan sonra emin olun açılır yakında. :) İki sene içinde toplam 30 olması bekleniyor resmi salon sayısının ülke çapında.

2 senede az bi zaman değilmiş hani gerçi, lakin baktığında dediğim gibi şuan başakşahir - Halkalı tarafında ciddi bir nüfus var sitelerden dolayı. Ve birsürü de spor salonu var lüzumlu, lüzumsuz. Bir tane crossfit olsa hiç düşünmeden oraya gideceğim o derece diyorum yani. Bakalım inşallah yakın bir gelecekte açılır, sen buralarda olsan biz açalım diyeceğim bir box ama :)

2 senede az bi zaman değilmiş hani gerçi, lakin baktığında dediğim gibi şuan başakşahir - Halkalı tarafında ciddi bir nüfus var sitelerden dolayı. Ve birsürü de spor salonu var lüzumlu, lüzumsuz. Bir tane crossfit olsa hiç düşünmeden oraya gideceğim o derece diyorum yani. Bakalım inşallah yakın bir gelecekte açılır, sen buralarda olsan biz açalım diyeceğim bir box ama :)
Abi onu acmak hic kolay değil ama acarsaniz bende varim :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Jacklifter ın Ankara da açma niyeti var kendi söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. O sebeple dedim. Gel Ankara da açacağına burda açalım 2015 yazında oyunları dağıtalım diyorum ama dinlemiyor :)
Yeni sezona yetiştirmeye çalışıyoruz şuan, bir aksilik olmazsa açılacak Ankara'daki ilk resmi salon. İstanbul'daki arkadaşların büyük bir kısmı çok bilgili insanlar, orada açmak için önce yetişmek lazım onlara, biraz Ankara'da tecrübe kazanalım, ileride imkan olursa neden olmasın? :)

Yeni sezona yetiştirmeye çalışıyoruz şuan, bir aksilik olmazsa açılacak Ankara'daki ilk resmi salon. İstanbul'daki arkadaşların büyük bir kısmı çok bilgili insanlar, orada açmak için önce yetişmek lazım onlara, biraz Ankara'da tecrübe kazanalım, ileride imkan olursa neden olmasın? :)
Ya sizde burada dokturuyosunuz bilginiz baya var bide buna belgeli falan bi egitim alsaniz yani bu isi okusaniz bence tek bile yetersinix zaten yaninizdada insanlar yetiştirirsiniz

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu işin teorik eğitimini CrossFit kendi kursları ile iyi biçimde veriyor. İki kademeli olan eğitmen kurslarını biraz değiştirdiler. Artık Level 1 ve 4 arası 4 ana kurs var. Birincide çoktan seçmeli, üçüncüde ise yazılı sınav var. Level 1 ile trainer, Level 3 ile coach olunuyor. Daha fazla bilgi aşağıdan alınabilir.

CrossFit Certification & Testing

Ama kendi deneyimlerim doğrultusunda eğitmenlik işinin büyük kısmının pratik ve tecrübe olduğunu söyleyebilirim.

6-7 aydır Crossfit1453 salonunda crossfit yapmaktayım ve sizede tavsiye ederim 2.5 sene fitness yaptım ve crossfite geçiş yaptım bildiğiniz fitness'ın 5 katı kadar zordur ve patlayıcı kuvvet,dayanıklılık içerir ve size şunu söyliyim Bizim salonda bi Powerlifterlar geliyordu ve 400 kg deadlift 220 kg ile squat yapıyorlardı ve bizim yaptığımız antremanların hiç birini yapamıyorlardı çünkü vücutları esnek değil ve kondisyonları yok derecede Gerçek spor Crossfittir bana göre bu herkez için değiştir.

6-7 aydır Crossfit1453 salonunda crossfit yapmaktayım ve sizede tavsiye ederim 2.5 sene fitness yaptım ve crossfite geçiş yaptım bildiğiniz fitness'ın 5 katı kadar zordur ve patlayıcı kuvvet,dayanıklılık içerir ve size şunu söyliyim Bizim salonda bi Powerlifterlar geliyordu ve 400 kg deadlift 220 kg ile squat yapıyorlardı ve bizim yaptığımız antremanların hiç birini yapamıyorlardı çünkü vücutları esnek değil ve kondisyonları yok derecede Gerçek spor Crossfittir bana göre bu herkez için değiştir.
Her sporun kendine göre avantajları ve dezavantajları var, bence önemli olan insanın keyif aldığı şeyi yapması. Bu arada bahsettiğin powerlifterlardan birisi Matt mi?

Evet millet oyunlar yarın başlıyor sanırım @Jacklifter aramızda bu konuda en tecrübeli olan sensin oyunları tam olarak nereden sorunsuz bir şekilde izleyebiliriz? Gerçi bir link paylaşmıytın biliyorum ama takip etmek isteyen arkadaşlar için tekrar bir hatırlatma olması açısından danışıklı dövüş yapıyorum :)

Back
Yukarı