CrossFit

teşekkürler jacklifter çok soru soruyorum bir yenisi daha eklendi :) crossfit aradığım spor yalnız vücut geliştirme de yapmak istiyorum crossfit yapınca daha da küçülme olmaz mı (antremanların yoğunluğuna bakarak gözlem yaptım) veya crossfitle vücut geliştirme aynı anda yapılabilir mı

teşekkürler jacklifter çok soru soruyorum bir yenisi daha eklendi :) crossfit aradığım spor yalnız vücut geliştirme de yapmak istiyorum crossfit yapınca daha da küçülme olmaz mı (antremanların yoğunluğuna bakarak gözlem yaptım) veya crossfitle vücut geliştirme aynı anda yapılabilir mı
Başlığın açılma nedeni zaten sorulara cevap bulabilmesi insanların, ne kadar çok soru o kadar çok bilgi. :)

Sadece metcon (kondisyon antrenmanlarımızın kısaltması) yaparsanız ve ihtiyacın altında beslenirseniz tabii ki küçülme olur. Metconların yanında Strength (Güç) ve Skill (Yetenek) antrenmanlarımız da oluyor. Güç antrenmanları ile hacim kazanmak mümkün.

Biraz da genetik meselesi tabii ki, büyüyecek adam ne yapsa büyüyor. Ben spora vücut geliştirme ile başladım, vücut geliştirme ile de çok büyüyemedim. Birlikte çalıştığımız eski vücut geliştirmeci müsabaka görmüş bir arkadaş var, uzun süredir sadece CrossFit yapıyor, her hangi bir küçülme vs. yaşamadı, büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor. Yani diyeceğim o ki, büyüyecek adam CrossFit ile de büyür. İki doğal vücut geliştirmeci ve CrossFit'çiyi yan yana getirseniz çok büyük farklar çıkacağını sanmıyorum ortaya.

Beraber yapması pek mümkün değil, çünkü antrenman-beslenme-dinlenme temelleri olarak birbirinden farklı ikisi de. Bende CrossFit ile ilk tanıştığımda bu şekilde yapmaya çalıştım, ama olmuyor ikisi beraber.

Son düzenleme:
Merhabalar, acaba bu sporla ugrasan kisiler olarak, salon aidati olarak ne kadar odeme yapiyorsunuz. Genel bir fikir sahibi olmak icin soruyorum. Ziraa yasadigim yer de bir kac salon var ve oldukca elit duruyor. Hic sorma firsatim olmadi da en azindan sizlerden genel bir kanıya varabilirim.

Uzun bir sure sonra merhabalar benimde bir kac sorum olucak 1.antremanlar haftada kac gun oluyor ? 2.whey + bcaa + glutamine kullanmayi dusunuyorum kisin crossfite katkida bulunurmu ? 3. ekimde istanbula doner donmez direk yazilmalimiyim yoksa ilk 3 ay vg yapmalimiym ? Yazin sporu biraktigim icin isinma olur hem 4.hacim ve kutle koymak isteyenlere nasil bir beslenme programi onerirsinz ?

Merhabalar, acaba bu sporla ugrasan kisiler olarak, salon aidati olarak ne kadar odeme yapiyorsunuz. Genel bir fikir sahibi olmak icin soruyorum. Ziraa yasadigim yer de bir kac salon var ve oldukca elit duruyor. Hic sorma firsatim olmadi da en azindan sizlerden genel bir kanıya varabilirim.
Selam Mert's. Senin için İstanbul'daki resmi salonların ücretlerine baktım, yıllık ücretler 1800 TL ile 2400 TL arasında değişiyor. Daha fazla bilgi için aşağıda ilgili sayfaların linkleri var. Yine ülkemizdeki tüm resmi salonları sondaki linkten görebilirsin.

CrossFit 34 Üyelik — CrossFit 34
CrossFit Pars
ÜYELİK | CrossFit 1923

Official CrossFit Affiliate Gym Locator

Uzun bir sure sonra merhabalar benimde bir kac sorum olucak 1.antremanlar haftada kac gun oluyor ? 2.whey + bcaa + glutamine kullanmayi dusunuyorum kisin crossfite katkida bulunurmu ? 3. ekimde istanbula doner donmez direk yazilmalimiyim yoksa ilk 3 ay vg yapmalimiym ? Yazin sporu biraktigim icin isinma olur hem 4.hacim ve kutle koymak isteyenlere nasil bir beslenme programi onerirsinz ?
Selam Mr X.
1-) En çok uygulanan antrenman sistemi 3-1, yani 3 gün antrenman bir gün dinlenme şeklinde devam ederek gidiyor. 5-2 gibi hafta içi antrenman hafta sonu dinlenme şeklinde bir programlama var, bunu uygulayanı pek görmedim ama. 6-1 gibi daha ileri seviye programlama şekilleri de var.
2-) İkinci sorun için önce beslenme diyorum. :) İyi bir beslenme biçimine sahipsen evet katkıda bulunur bence.
3-) CrossFit salonlarına kayıt olduğunuzda zaten 2 ile 1 ay arasında salona göre değişen bir eğitimden geçiyorsunuz. Zaten ilk başladığınızda kilolar, tekrarlar, süre vs. sizin seviyenize göre scale (seviyelendirme denilebilir) ediliyor.
4-) Hacim ve kutle koymk isteyenlere bol güç antrenmanlarının yanında aşırıya kaçmadan karbonhidrat içeren ve ihtiyaçtan bir miktar fazla kalori aldığı bir beslenme programı önerirdim sanırım. Ancan CrossFit yapanların vücut geliştirmede olduğu gibi bulking-cutting gibi dönemlere ihtiyacı yok, en azından vücut geliştirmede olduğu kadar dalgalı biçimde değil. Biz vücut ağırlığımızı da çok kullandığımız için, olabildiğince tek haneli yağ oranlarına yakın olmaya çalışmalıyız.

Jacklifter, hocam ne olur cabuk tur elini. Ankara'ya crossfit sart. Bizleri de haberdar ediver. :)
Uğraşıyoruz gerçekten hızlı olması için Neoactrain. :) Üyelerin kendilerini evinde hissedeceği, antrenman bitince bile gitmek istemeyeceği bir yer olsun istiyorum, bunun için uğraşıyoruz, her güzel şey gibi buda zaman alıyor biraz. Ama az kaldı, biraz daha sabır. :)

Ilginiz icin tesekkur ederim. Hemen hemen Kocaeli'de ki fiyatlarda aynidir diye düşünüyorum.
Kocaeli'de şuan resmi salon gözükmüyor. Bu işte en önemli şey eğitmen, ekipman ve mekan daha sonra geliyor. Eğitmen konusuna çok dikkat et.

72yqD5.jpg

@Jacklifter neden kız isimleri :), kombinasyonlar fena.. aşama aşama sanırım.. bundan ayrı konu dahi açılabilir..

Son düzenleyen: Moderatör:
CrossFit kurucusu Greg Glassman'dan gelsin cevap. :D

Why are the CrossFit workouts named after girls? Accordıng to CrossFit founder Greg Glassman he named the benchmark workouts after girls (In similar way that storms are named after girls) by the Natıonal Weather Servıce. He felt that because these workouts are so physically demanding that they leave you feeling as though a storm hit you.

"I think anything that leaves you laying on your back gasping for air wondering what just happened to you should be named after a girl."

Amerika'da fırtınalara kız isimleri veriliyor, bu antrenmanlar da sizi bir fırtına gibi vurduğu için kız isimleri verilmiş. :) Ayrıca şöyle diyor Glassman;

"Bence sizi yerde sırt üstü, nefes nefese, bana ne oldu şimdi diye düşündüren bir şey kız ismini hak ediyor."

Merhaba
Yazıların hepsini okudum. Seveni olduğu gibi sevmeyeni olan bir spordur. ben bu spora yaklaşık 1 sene önce Ateş Boran sayesinde başladım, kendisi benim ilk eğitmenim ve arkadaşımdır. 38 yaşındayım yıllarıdır body bulding salonlarında bir başlayıp bırakmak şeklinde devam ettim. Geçen Sene kendimde Atesin de gazlamasıyla Istanbul throwdown'a katılma cesareti buldum. Master kategorisinde yarıştım ancak finale gidemedim ve çok eğlendim. Şahsi fikrim amacınız body bulding salonunda arnold olamazsınız yada crossfit box da rich froning olamazsınız. Bu adamlar ayrı bir disiplinle yaşıyor. Ancak crossfitle kendiniz aşıp sınırlarınızı zorlaya bilirsiniz. Kendimde gördüğüm değişiklik şu 38 yasında olmama rağmen 28 yaşında olduğumu iddaa edenler:) ve inanılmaz bir kondisyonum oldu . ( yaşıma göre)
Kendi salonumuzda crossfit yapma imkanı var ama bu sene içinde bir crossfit box a başlayacağım. Corossfiti seven bir insan bunu hayat biçimi yapa mental olarak gelişir ve vazgeçmemek nedir anlar.
Ayrıca bu sporun en sevdiğim yanı bir antrenmanda yada yarışmada bir arkadaşın senden önce bitirir ise, sevinmeden önce yaptığı ilk iş senin yanına gelip senin de bitirmen için seni motive etmek. Sen bitirmeden o sevinemeyecek.

Salon güzel görünüyor biraz küçük dicektimde dışarıda açık alanıda varmış işte böyle salon lazım türkiyeye her ile. Hem açık alan hem kapalı alan geniş bir alanda. Yav haritaya baktım kıçı kırık yunanistanın ufacık bir adasında bile crossfit salonu var türkiyede daha 10 tane var oda istanbulda şimdi 11 oldu. Çok geriden geliyoruz çokk :(

Dükkanların fiyatları bulunduğunuz il ve ilçeye göre değişiyor, büyük şehirlerde m2 fiyatları yüksek, küçük şehirlerde büyük salonlar açması daha kolay olacaktır. Büyük illerde salonlar açılmaya başladıkça eminim hızlı biçimde bizde de artacak salon sayısı.

Daha ankarada yok adanada acilmis :confused:
Bana gore kiralar cok sorun degil aslinda acmak isteyenler icin ama egitmen acigi nedeniyle geri duruyor olabilirler.

GT-I9001 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Zaten Level 1 Eğitmen olmadan salon açamıyorsunuz, yavaş ilerlemesinin nedenlerinden biri de bu Türkiye'de. Parası olan açamıyor, belgeyi alabilen açıyor salonu.

Ankara'da fiyatlar İstanbul'a göre iyi tabii ki. Bizim yer belli oldu büyük ölçüde, tam kesinleştiği zaman söyleyebilirim lokasyonu. Ankara'ya başka bir salon daha açılabilir, bu sene bitmeden iki resmi salonumuz olacak sanırım Ankara'da. :)

Zaten Level 1 Eğitmen olmadan salon açamıyorsunuz, yavaş ilerlemesinin nedenlerinden biri de bu Türkiye'de. Parası olan açamıyor, belgeyi alabilen açıyor salonu.

Ankara'da fiyatlar İstanbul'a göre iyi tabii ki. Bizim yer belli oldu büyük ölçüde, tam kesinleştiği zaman söyleyebilirim lokasyonu. Ankara'ya başka bir salon daha açılabilir, bu sene bitmeden iki resmi salonumuz olacak sanırım Ankara'da. :)
Peki ekipman konusunda bilgi verebilir misiniz? Mesela yoke'lar, sledler, farmers walklar falan olsa acayip olur.

Peki ekipman konusunda bilgi verebilir misiniz? Mesela yoke'lar, sledler, farmers walklar falan olsa acayip olur.
Ekipman gerçekten çok pahalı. Birde bunun üstüne kargo, gümrük vergisi KDV gibi şeyler binince acayip rakamlar çıkıyor ortaya. Zemin bambaşka bir gider, tadilat vs. derken büyük bir meblağ oluşuyor. İlk başta o kadar çeşitli olamayacak ekipman, ama zaman geçtikçe ve bizde önümüzü gördükçe onları getirteceğiz. Şuan en temel olanları karşılamaya çalışıyoruz.

Ekipman gerçekten çok pahalı. Birde bunun üstüne kargo, gümrük vergisi KDV gibi şeyler binince acayip rakamlar çıkıyor ortaya. Zemin bambaşka bir gider, tadilat vs. derken büyük bir meblağ oluşuyor. İlk başta o kadar çeşitli olamayacak ekipman, ama zaman geçtikçe ve bizde önümüzü gördükçe onları getirteceğiz. Şuan en temel olanları karşılamaya çalışıyoruz.
Anladım haklısınız, rogue fitness'ın fiyatları ortada :D gerçekten zor iş kolay gelsin.

Back
Yukarı