Merhabalar, acaba bu sporla ugrasan kisiler olarak, salon aidati olarak ne kadar odeme yapiyorsunuz. Genel bir fikir sahibi olmak icin soruyorum. Ziraa yasadigim yer de bir kac salon var ve oldukca elit duruyor. Hic sorma firsatim olmadi da en azindan sizlerden genel bir kanıya varabilirim.
Selam Mert's. Senin için İstanbul'daki resmi salonların ücretlerine baktım, yıllık ücretler 1800 TL ile 2400 TL arasında değişiyor. Daha fazla bilgi için aşağıda ilgili sayfaların linkleri var. Yine ülkemizdeki tüm resmi salonları sondaki linkten görebilirsin.
CrossFit 34 Üyelik — CrossFit 34
CrossFit Pars
ÜYELİK | CrossFit 1923
Official CrossFit Affiliate Gym Locator
Uzun bir sure sonra merhabalar benimde bir kac sorum olucak 1.antremanlar haftada kac gun oluyor ? 2.whey + bcaa + glutamine kullanmayi dusunuyorum kisin crossfite katkida bulunurmu ? 3. ekimde istanbula doner donmez direk yazilmalimiyim yoksa ilk 3 ay vg yapmalimiym ? Yazin sporu biraktigim icin isinma olur hem 4.hacim ve kutle koymak isteyenlere nasil bir beslenme programi onerirsinz ?
Selam Mr X.
1-) En çok uygulanan antrenman sistemi 3-1, yani 3 gün antrenman bir gün dinlenme şeklinde devam ederek gidiyor. 5-2 gibi hafta içi antrenman hafta sonu dinlenme şeklinde bir programlama var, bunu uygulayanı pek görmedim ama. 6-1 gibi daha ileri seviye programlama şekilleri de var.
2-) İkinci sorun için önce beslenme diyorum.

İyi bir beslenme biçimine sahipsen evet katkıda bulunur bence.
3-) CrossFit salonlarına kayıt olduğunuzda zaten 2 ile 1 ay arasında salona göre değişen bir eğitimden geçiyorsunuz. Zaten ilk başladığınızda kilolar, tekrarlar, süre vs. sizin seviyenize göre scale (seviyelendirme denilebilir) ediliyor.
4-) Hacim ve kutle koymk isteyenlere bol güç antrenmanlarının yanında aşırıya kaçmadan karbonhidrat içeren ve ihtiyaçtan bir miktar fazla kalori aldığı bir beslenme programı önerirdim sanırım. Ancan CrossFit yapanların vücut geliştirmede olduğu gibi bulking-cutting gibi dönemlere ihtiyacı yok, en azından vücut geliştirmede olduğu kadar dalgalı biçimde değil. Biz vücut ağırlığımızı da çok kullandığımız için, olabildiğince tek haneli yağ oranlarına yakın olmaya çalışmalıyız.
Jacklifter, hocam ne olur cabuk tur elini. Ankara'ya crossfit sart. Bizleri de haberdar ediver.
Uğraşıyoruz gerçekten hızlı olması için
Neoactrain.

Üyelerin kendilerini evinde hissedeceği, antrenman bitince bile gitmek istemeyeceği bir yer olsun istiyorum, bunun için uğraşıyoruz, her güzel şey gibi buda zaman alıyor biraz. Ama az kaldı, biraz daha sabır.