6ImmorTaL9
Üye
Sonunda Dövüş sporlarıyla ilgili bölümler açılmaya başlamış 
Bende body + dövüş sporları yapıyorum inşallah güzel bilgi paylaşımları olur.

Bende body + dövüş sporları yapıyorum inşallah güzel bilgi paylaşımları olur.
Arkadaşlar merhabalar;
Aranıza yeni katılıyorum bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum gercekten cok guzel bi site Elinize kolunuza saglık cok tesekkürler .Benim bi sorum olucak arkadaşlar ben 6 aydır kıck box yapıyorum simdi ise bileklerimi ve kollarımı gucelendirmek istiyorum 2'sini bi arada götürürsem kasların gelişmesinde bi zorluk olurmu nasıl bi programda calışmalıyım bunu ıcın bı bilgi verebilirmisiniz?
Antreman saatlerinizi ve günlerinizi ayarlarsanız düzgünce pek bir sorun olmaz. Fakat örneğin cuma günü sırt çalıştınız ağır bi şekilde c.tesi gidip kum torbası yumruklarsanız kasınızı dinlendirmemiş olursunuz bu devamlılık getirirse sırt hacim kazanmaz aksine küçülme sürecine girebilir.
Kick boks yapıcaksın sanırım ? Kol ve bileğiniz zayıf peki sırtınız kanatlarınız omuzlarınız ve bacaklarınız ne durumda ? bu tarz sporlarda bu saydıklarımda önemlidir.
yaklaşık 5 aydır wing tsun ve bodyi bir arada yapıyorum. açıkcası ikisininde birbirine yan etkileri yok değil. wt deki hocalar body yapmamı beni yavaşlatacağını ve göğüs kaslarımın aşırı gelişmesi durumunda yumruğumu bozacaklarını söylüyor, body yapan hocalar ise wt'nin gelişimimi olumsuz etkileyeceğini söylüyor. aslında şu ana kadar her iki tarafta haklı çıktı. lakin ben ne bir bodyci vücuduna ne de usta bir wing tsuncunun seviyesine çıkmayı hedeflemiyorum. amacım fit bir vücut ve az da olsa sokakta olası bir durumda kendimi savunabilmek. bunun içinde çok çok yorucu ve ağır antremanlar yapmıyorum. lakin bacak çalıştığımın ertesi günü wing tsun antremanım varsa tekme atmak işkenceye dönebiliyor.
arkadaşlara tavsiyem eğer hem dövüş sporlarında ya da sanatlarında hem de body de ileri bir seviyeye gelmek istiyorlarsa ikisi arasında bir tercih yapsınlar. ikisini bir arada götürüp de gelişmek çok zor. mümkün ama bol zaman ve çok para işi. bunun için işsiz, güçsüz baba parası yiyip hayatını sadece bu işlere adamış bi insan olmanız gerekiyor.
Kum torbası seni zorlayacaktır , gardında patlayan yumruklar...Başla dene ağrı yapacak mı?Yaş konusuna gelince bu tamamen senin isteğine , azmine bağlı.Ben bundan bir sene kadar önce elimi kırdım yumruk atarken. Serçe ve yüzük parmağımın arkasında duran bölüm şişmişti birkaç hafta alçıda durdu şimdi çok bir sorun yok ama elimle biraz oynadığımda hafif de olsa biraz acıyor. Boksa başlarsam yumruk atarken veya gardımı alırken aldığım bir darbeyle sakatlığım nükseder mi? 20 yaş bu spor için geç bir yaş mı?