gong sesi maçlarda olur evet ben salonda sparring yaparken hoca 'boks' komutunu verir ve başlarız ama bu tür sporlarda böyle selamlama olduğunu da ilk defa duydum açıkcası. Boks'ta da selam verme şekli var aslında (yumrukları bir birine çarparak selamlaşıp ardından maça başlıyorlar) ama eğilme konusu bana yabancı geldi.
Bu arada dostum maç esnasında "ALLAH'ın selamı rahmeti ve bereketi üzerine olsun" mu diyeceksin o eğilme şekli zaten her şeyi bir haraketle anlatıyor.
sparring demeyelim biz ona normal bildiğin vuruş işte,evt bizdede boks deriz,bizde öyle selamlama var evet,ha sen onu diyorsun

o selamlama şekli başka biliyorum ben onu

onun pek bir sakıncası olduğunu bilmiyorum ama bir cami hocasına danışmak lazım onu(büyükbabam rahmetli olmasaydı onuda sorardım),eğilme konusu kb ta olmaması gerekiyor evet ama işe dışardan bakınca öyle oluyor işin içine girince sadece tekme ve yumruktan ibaret olmadığını selam verme olduğunu 5 saniye kuralının nelerde olduğunu ne işe yaradığını herşeyi öğreniyorsun,ama öğrendikten sonra rasgele dalamıyorsun,onun için kullanınca(buna refleks diyoruz senin yeteneğin) yumruktan kaçmalar filan eskivler bunlar kaçabildiğin her an refleksindir kaçamadığında zaten karşıdaki acemi pataküte dalacağı için bilen kişi sadece deneyimli oluyor ne yapacağını biliyor ama bilmeyen rasgele daldığı için spor bilen kişi dayak yiyor bu ülkenin durumu böyle,benim son kavgam benden iki kat büyük,demir sopalı biriyle oldu inan tekme atmak pek mümkün olmuyor,bir itikleyici bir tekme attım,sonra onun dönerek olan şeklini yaptım 2 defa yumruktan kaçtım bir dirsek attım birde zıplayarak yumruk attım,sonrası malum burnum kanadı olay uzun istersen anlatabilirim,o eğilme şekli neyi anlatıyorki ?

,eğilme şekli İSLAM da yok,bu sporu bulan kişiler zaten dinlerince yapıyorlar,biz niye yapamıyoruz ? geçende kanun çıktı ama halen adetmiş gibi zorunlu tutturuluyor.