Dövme Fikirlerinizi Bekliyorum

kesinlikle katılıyorum dengesize aynı düşüncedeyiz :) ben sırtıma yaptırdım 2 yıl önce spartan tattoo çokta güzel oldu en güzelidir yaptırcaksanız sırt yaptırın

Dövme günah veya günah değil diye ele alınmamalı. Yaptıran kişinin bazı şeyleri göze alması gerektiğini düşünüyorum. Dövme tavsiye edecek olursam ''koi fish'' yaptırmanı söylerim. Araştırırsan derin anlamlar içerdiğini ve görüntüsünün de bir o kadar hoş durduğunu görürsün :) İyi Forumlar..

Soru: Dövme yaptırmak caiz mi? Aynı şekilde kına ile vücuda bir şeyler çizdirmek? Bu şekilde alınan abdest, gusül geçerli olur mu? Vücudunda dövme bulunanların guslü olmaz deniyor, doğru mu?
Cevap:
Dövme, derinin iğne ucuyla çizilip kanatılmasından sonra sürülen boyanın deri altına geçmesini ve bir daha çıkmamasını sağlayan bir işlemdir. Peygamberimiz bu şekilde dövme yapanı ve yaptıranı lanetlemiştir.

Dövme (veşm) yaptırmak vücutta kalıcı iz bırakır ve dövme, artık vücudun bir parçası haline gelir. Burada dikkat edilmesi gereken husus şudur: Dövme yapmak ve yaptırmak aşağıda da gösterileceği gibi, peygamberimiz tarafından lanetlenmiştir. Dolayısıyla dövme yapmak ve yaptırmak caiz değildir, fakat dövmenin kendisi abdest ve gusül almaya engel teşkil etmemektedir, çünkü o, derinin üzerinde değil, altında olup vücudun bir parçası haline gelmiştir.

Dövmenin caiz olmadığını bildiren hadis şöyledir:

“Resulullah sallallahu aleyhi ve selem faiz yiyeni, yedireni, ona şahitlik edenleri, onu yazanı; dövme yapanı, gü*zelleşmek için dövme yaptıranı, sa*dakaya mani olanı, hulle* yapanı ve hulle yaptırmak is*teyeni lanetledi.” (Buhârî, Libâs, 82-87; Müslim, Libâs, 119)

Arkadaşlar Buhari Ve Müslim İslam alimleri tarafından doğruluğu kabul edilmiş hadis kitaplarıdır.

lanetledi kısmına katılmayacağım ama vücuduna bile bile zarar ve acı hissi veriyosan günahtır bunu herkez biliyor dövmenin derinin altına yapılması yani gerçek dövmede bir sorun yoktur burda deyinilmek istenen nokta derinin üstüne boyalarla veya hint kınasıyla yapılan dövme bu ise gusül abdestti almamıza manidir

lanetli kısmına katılmamam elbet peygamber efendimiz bu konu hakkında da görüşlerini bildirmiştir ama bu tarz söylerek değildir

bgmbrk eğerki sen müslümanım ve islamın şartlarına uyan bir gencim diyorsan bu konuyu en çok sen ele almalısın en önemli sebebi budur islamın şartlarına uyarmı uymaz mı

ben kendi fikrimi söyledim kaynağa gerek yok çünkü benim fikrim kaynak benim bu konu hakkında gitmeyelim konu sapmasın iyi forumlar.

lanetledi kısmına katılmayacağım ama vücuduna bile bile zarar ve acı hissi veriyosan günahtır bunu herkez biliyor dövmenin derinin altına yapılması yani gerçek dövmede bir sorun yoktur burda deyinilmek istenen nokta derinin üstüne boyalarla veya hint kınasıyla yapılan dövme bu ise gusül abdestti almamıza manidir

lanetli kısmına katılmamam elbet peygamber efendimiz bu konu hakkında da görüşlerini bildirmiştir ama bu tarz söylerek değildir

bgmbrk eğerki sen müslümanım ve islamın şartlarına uyan bir gencim diyorsan bu konuyu en çok sen ele almalısın en önemli sebebi budur islamın şartlarına uyarmı uymaz mı
Hayır benim değinmek istediğim nokta şu. Kişi zaten dövme yaptıracaksa ve dövme günah veya değil ikileminde kalıyosa zaten yaptırmaz,yaptırmamalı -inançları iyiyse-. Ben elhamdülillah müslümanım çok şükür. Ama konuya objektif bakıyorum.

Arkadaşlar dövmenin günah olup olmadığı yaptıran kişinin kendisini ilgilendirir, onun ilgi alanına girer. Biz sadece yakışıp yakışmadığına bakarız, öneride bulunuruz. Lütfen konu dışına çıkmayalım ,konuyu saptırmayalım.

Arkadaşlar dövmenin günah olup olmadığı yaptıran kişinin kendisini ilgilendirir, onun ilgi alanına girer. Biz sadece yakışıp yakışmadığına bakarız, öneride bulunuruz. Lütfen konu dışına çıkmayalım ,konuyu saptırmayalım.

Aynen ama bazıları anlamıyor işte

Kendini anlatabilen bir hayvan veya mitolojik resmi tercih ederdim ben. Her dövmenin çok ayrı anlamı var çünkü gerçi bizim ülkede ne yaptırırsan yaptır işlerine gelirse abdestlisin gelmezse dövme abdest bozar :D

Bence önce geçici bir dövme yaptır gözün alışsın. Ben öyle yaptım gözüm alışmadı çıktı mutlu oldum :)

Back
Yukarı