Düşük Kalorili,Yüksek Proteinli Besinler...

Arkadaşlar, kalorisi düşük fakat proteini yüksek olan besinlere alternatifler arıyorum.Eminim benim dışımda bu tür besinler arayan arkadaşlar vardır.Bu şekilde olan besinleri burada sıralarsanız sevinirim...

Ben açılış yapayım;

Yörsan Lor Peyniri:100gr - 109 Kcal - 19gr Protein

Dardanel Sardalya:100gr - 165kcal - 21.64gr Protein

Dardanel Ton Balığı:100gr (süzülmüş) - 193kcal - 22.5gr Protein

Ton balığı gayet iyi ben tavuk göğsünü çok yiyorum gayette iyi.

Tavuk göğsü (fırın): 100 gr - 150 kcal - 31 gr protein.

Sütaş Light Beyaz Peynir

Enerji (kcal) 185
Protein (g) 25
Karbonhidrat (g) 5,5
Yağ (g) 7
Kalsiyum (mg) 535

Light beyaz peynirler arasında protein oranı en yüksek (diğerleri 18-19 civarı) ve yağı en düşük (diğerleri 8-9) olanı...

Bu da ilk mesajım olsun... :)

Sütaş Light Beyaz Peynir

Enerji (kcal) 185
Protein (g) 25
Karbonhidrat (g) 5,5
Yağ (g) 7
Kalsiyum (mg) 535

Light beyaz peynirler arasında protein oranı en yüksek (diğerleri 18-19 civarı) ve yağı en düşük (diğerleri 8-9) olanı...

Bu da ilk mesajım olsun... :)

Bu sütaşın light beyaz peynirini bulsam 5 lira vercem vallahi, hiç bi yerde bulamadım afyonda olduğumdan.

Gereksiz mesaj olmasın.

Sütaş ligth süt : 100 ml, 3. gr protein 69 kcal

pınar hindi göğüs füme:100gr için

protein:18gr
yağ:1.gr
karbo:2gr
kcal:92

paket 150gr içinde 7 tane war..bilgisayarın karşısında film izlerken yemek için birebir :)

arkadaşım vücut balık proteinin %70'ni emebilir anca...o yüzden 20-25 gramlık protein içeren konserve yiceksen iki tane yemen lazım ki işe yarasın

light peynir sütaşın çok kazık 8 TL..Yuh yaa

Bim marketin kendi peyniri var yağsız.. yarım kilosu 3.75...bence gayet uygun

Son düzenleyen: Moderatör:
Yalniz bu proteinin ne kadarinin metabolize edildigini olcen ve siralayan teknigi sorgulayan bir makale okumustum gecen sene, detaylarini tam hatirlamamakla birlikte bu siralamanin "mutlak" olmadigi sonucuna vardiklarini hatirliyorum. Makaleyi bulursam, paylasirim sizlerle de, hep beraber degerlendiririz.

Konu ilgimi çekti ve baya araştırdım.
wikipedia ve diğer kaynaklardaki araştırmalar sonucunda aşağıdaki linkteki yazıyı derledim.
Birçok besinin mutlak ve görece biyolojik değerlerini, bunların nasıl bulunduğunu ve ne ifade ettiğini yazıda açıklamaya çalıştım.
Umarım anlaşılabilir olabilmişimdir.

ve konuyu bir ölçüde açıklığa kavuşturabilir:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/biyolojik-de-er-bd-t21355.html?p=217342#post217342

hocam vikipedi çokta güvenilir bir kaynak olmayabiliyor çoğu zaman.

bu arada balık protenin emilim değeri %70 demiştim ya hatırladım onu

Uğur Dündar (haberci olan değil :D) (doç.dr)
Antreman teorisi

adlı kitabında yazıyor

hocam vikipedi çokta güvenilir bir kaynak olmayabiliyor çoğu zaman.

bu arada balık protenin emilim değeri %70 demiştim ya hatırladım onu

Uğur Dündar (haberci olan değil :D) (doç.dr)
Antreman teorisi

adlı kitabında yazıyor
En azından yazıların derlendiği kaynaklar belirtilmiş oluyor ve siz o kaynaklara ulaşarak yazıyı sapğlamlaştırabiliyorsunuz.
Tek başına wikipedia'ya güvenmesem de kaynak paylaşımı ve sizi yönlendirici özelliği nedeniyle birçok çalışmamda referans alırım.
O nedenle çok yararlı buluyorum.

Derlediğim yazıyı da bu şekilde oluşturdum.

thums:Çökelek 100 gr 52 gr protein Yağsızını kesin bulursunuz

Bu sene köydeyken annem yaptı baya bi çökelek,böyle makinesi falan var hatta çökelekleri bir çuvala doldurup makinede günlerce suyunu süzdü tabii suyla beraber bir miktar yağıda aktı acaba onda da 52gr protein varmıdır,eğer varsa ben bol bol yerim tek korkum yağı çok mu değilmi bilemiyorum.Ama en azından kesinlikle doğal-ev yapımı bir peynir...

Back
Yukarı