düşük tansiyon problemi

mrb.arkadaslar.ben 26 yasindayim,bu aralar düsuk tansiyon problemi yasiyorum.ozellikle spor salonunda agırlik kaldirinca basim dönmeye ve halsizlesmeye basliyorum sporu birakmak zorunda kaliyorum.bu konuyu aşmam icin ne yapmam gerek bilgisi olan bir arkadas varsa paylasirsa sevinirim.

Takip yazdığın ve konu eski olduğu için cevabı senin mesajından alıntı yaparak vermek istedim.
Öncelikle problemi iyi belirlemek gerekiyor. Kan basıncı(tansiyon) düştüğü için mi yoksa kan şekeri düştüğü için mi baş dönmesi yaşıyorsunuz? Hipotansiyonda baş dönmesi, halsizlik yaşanırken hipoglisemide de aynı şikayetler olabilir.
Eğer kan basıncınız gün içerisinde de düşük seyrediyorsa ve antrenmana yeterli karbonhidratı alarak başladığınızdan eminseniz %6-8 lik sporcu içeceği tüketebilirsiniz. Sporcu içecekleri terleme ile kaybedilen mineralleri(özellikle sodyumu) yerine koymaya çalıştığı için iyi bir seçenek olabilir. Ancak sporcu içeceklerini 60 dakikadan uzun süren aktivitelerde öneriyoruz. Eğer antrenmanınız daha kısa sürüyorsa spor içeceği yerine antrenmanda tüketeceğiniz suya bir miktar tuz ekleyebilirsiniz.
Ayrıca antrenmanda ne kadar terlediğinizi kontrol etmenizde fayda var. Kalın kıyafetlerle veya sıcak ortamlarda antrenman yapıyorsanız bu durum terlemeyi artıracağından terle mineral ve su kaybını da artıracaktır. Buna da dikkat etmekte fayda var.

Bende de ayni sorun vardi ictigim su miktarina bagli degisiklik gosteriyor idman saatine kdr az su tukettiysem bas donmesi gozlerin kararmasi halsizlik çokuyordu. Ama sbh uyandiktan idmana kdr gecen sure arasinda 2 lt fln su icmis olursam o sikayetlerim olmadi

Back
Yukarı