düz karın kası (baklava değil) yardım

caladwvch sorunca ben de merak ettim... Ben de kambur durunca göbeğim çıkıyor ama dik düzgün durunca dümdüz oluyor. Şimdi bende göbek var mı yok mu? Ne sonuç çıkar bundan? :)

ayrıca ben de içimi salınca göbek çıkar gibi oluyor bunun nedeni diyaframım mıdır? Buna önlem alınabilir mi? yoksa midem mi büyüktür?

Sizin bahsettiğiniz mide sorunu insanların çoğunda olan birşey. Hele bir de body yaptığımızda midemizi normal insanlardan daha fazla doldurduğumuz için mide şişebiliyor. Ama bizdekine mide denmez, çünkü sıktığımız zaman kontrol edebiliyoruz. Esas göbek ve mide sıkıldığı zaman da geçmeyendir. Ama beslenmemizi bozarsak o mide sıkıldığı zaman bile geçmez.

Colemandaki mide ayrı bir durum. Bu sporcular max büyümeyi hedefledikleri için büyüme hormonu alıyorlar. Ama max büyüme, ne kadart hormon alınırsa alınsın max protein almadan olamaz. Normal bir insan sindirim sisteminin bir kerede sindirebileciği protein miktarı 45 gramdır. Oysa bu miktar şampiyon olmaya yetmez:) Ve sporcular gene hormon takviyeleriyle sindirim sistemlerini de(mide, bağırsak...) büyütüyorlar. Bu da kalıcı olarak mideli görüntüsü yaratıyor.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/kardio-ya-yakmak-m-d-t16890.html

Burada twist'in yağ yaktığını ve kalınlaştırmadığını belirten bir yazı var. İnternet'te bir çok yazıdada bunu okudum ve twistin kalınlaştırmadığını gördüm.

2 gün öncede bir programda Dr. Ender Saraç'ında twist önerdiğini izlediğimde bende programıma twist ekledim ve işe yarayacagını gerçektende düşünüyodum ki burada bu tartışmanın üstüne düştüm. Baya bi araştırma ihtiyacı duydum ama yinede iki farklı tezle (tez diyorum çünkü ikiside birbiriyle çeliştiginden kesinlik yok) karşı karşıya kaldım ve acaba programımdan cıkarsam mı cıkarmasam mı diye kendi kendimi yemeye basladım. Bu arada hastalığımla ilgili olarak doktora gittim ve göbegim (coğunu erittiğim) için sormalıyım diyerek hastahanedeki diyetisyene gittim ve hazır oradayken twist olayınıda sorayım dedim.

Bana anlatması şimdi cok karısık olucak ama bilinen iki yanlıs var. İki farklı görüşün savunduğu twistlerin yapılışları farklı dedi. Bir tanesinde ayakta diğerinde ise yerde bacaklar omuz hizasından biraz daha acık bir şekilde boyun arkasına sadece hiza almaya yaraması icin bir sopa konarak yapıldığını söyledi. Yerde yapılan harekette kalça yerden kesilmedigi icin vücudun zorlanmasına baglı olarak yağ yakımı max. seviyeyee çıkabiliyormuş. Ama ayakta yapılan twist hareketinde vücudun kendiside oynadıgından sadece olagan bir hacim calısmasından farklı olmadığını söyledi ve programıma yinede eklemememi cünkü ilerde bel ağrıları çekmeyeceğimi söyledi. Ama ben belimi inceltecegim icin ve bu cevap beni tatmin etmediği için şu Herkes İçin Spor Kitabı'nı almayı düşünüoyorum. Bakalım iki tezinde gerçekten ne önerdiğini en azından okuyup çözmeye çalışalım

Hacimlenmek beslenmeyle yapılır. Örn: İyi beslenmedikten sonra ne kadar çok bench press yaparsanız göğüsleriniz o kadar güçsüzleşir. Twist te buna benzer. Biz iyi besleniyorsak belimizde yağ birikmez zaten, ama belli bir birikmiş yağ varsa twist gibi kas gelişimini arka planda tutan hareketlerle yağ yakarız. Twist bir bel harekettir, ama illa bel bölgesindeki yağları yakar diyemeyiz; çünkü bölgesel yağ yakımı yoktur. Bu durumlara göre şu bir gerçek ki; twist yağ yakımına yardımcı olur, yağ yakımına yardımcı olan birşey beli kalınlaştırmaz. Bel etrafındaki obliklerin 2-3cm kalınlaşması ise yıllar alabilir. Bu yüzden bu harekette rahat olun.

Hacimlenmek beslenmeyle yapılır. Örn: İyi beslenmedikten sonra ne kadar çok bench press yaparsanız göğüsleriniz o kadar güçsüzleşir. Twist te buna benzer. Biz iyi besleniyorsak belimizde yağ birikmez zaten, ama belli bir birikmiş yağ varsa twist gibi kas gelişimini arka planda tutan hareketlerle yağ yakarız. Twist bir bel harekettir, ama illa bel bölgesindeki yağları yakar diyemeyiz; çünkü bölgesel yağ yakımı yoktur. Bu durumlara göre şu bir gerçek ki; twist yağ yakımına yardımcı olur, yağ yakımına yardımcı olan birşey beli kalınlaştırmaz. Bel etrafındaki obliklerin 2-3cm kalınlaşması ise yıllar alabilir. Bu yüzden bu harekette rahat olun.

Yani kısaca karın egzersizlerinde twist kullanabilirsin diyorsun :) Bende teşekkür ediyorum bunun için. Ayrıca bi yerde twistin yağ yakımına yardımcı olduğunu özelliklede bu yakımı karın bölgesine biraz daha yönlendirdiğini okumuştum. Sanırım diğer kardio hareketleriyle beraber yapılırsa karın bölgesinde daha etkili olur yada kardiodan hemen sonra

benim bildiğim yağların en yoğun karında birikmesi dolayısıyla o karındaki yağ atılmadıkça karın kasları gözükmeyecektir. yağı atmanın en iyi yoluda kardiyo çalışması olduğu bölgesel olarak yağların yakılamadığı forumda en çok söylenen söz. karnın düz görünmesi veya sixpackların ortaya çıkması vucuttaki yağın azaltılması ile ilgili değilmidir?. şu an içinde yazdığımız konuda genelde karın kası çalışmalarından bahsedilmiş. Konuda uzman arkadaşlarımız ve adminlerimizden konu hakkında bilgilendirilmeliyiz
şimdiden teşekkürler

Merhabalar. Ben forumda da bb de yeniyim. Karın kası konusunda sitedeki çoğu yazıyı okudum fakat tam olarak anlayamadığım bir nokta kaldı hocalarımızdan ve tecrübelilerimizden bu konuda yardım isteyecektim. Kısa bir süredir body yapıyorum fakat 6 senedir lisanslı basketbol oynadığımdan kilo problemim pek yok ve vücudum hacim arttırmaya karın hariç müsait. Fakat göbeğimde bir miktar yağlanma var ve yoğun bir şekilde karın çalışmama rağmen sonuç alamamak şevkimi kırıyordu. Daha sonra siteden okuduklarıma göre bu işin çaresi kardiyoyla yağ eritmek ve diyet yapmakmış. Vücudun diğer bölgelerini de çalışırken yani body programıma devam ederken nasıl bir kardiyo programı ve diyet uygulamalıyım? Hem kardiyo hem kas yapma çalışmaları bir arada yürür mü? Ayrıca hacim kazanma ve yağ yakma diyetleri arasında pek çok fark var. Bana tavsiyede bulunursanız çok sevinirim, şimdiden herkese teşekkürler

Vücudun diğer bölgelerini de çalışırken yani body programıma devam ederken nasıl bir kardiyo programı ve diyet uygulamalıyım?

Hem kardiyo hem kas yapma çalışmaları bir arada yürür mü?

Ayrıca hacim kazanma ve yağ yakma diyetleri arasında pek çok fark var. Bana tavsiyede bulunursanız çok sevinirim, şimdiden herkese teşekkürler

bu sorularınızın cevapları için forumda ayrı ayrı başlıklar var..lütfen arama yaparak o başlıkları inceleyiniz..

bu linke de bakınız..
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en_ok_sorulan_sorular_ve-t11375.html

bu konuyla ilgili benimde bir sorunum var benim gobegim ne onde gidiyor nede kaslı bir haraket etsem nerdeyse tamamen yag yorumları okudum kasta gobek gibi durabiliyor gibi yorumlar olmus ben ne yapmaliyimda gobegım cıkmadan kas yapabilirim?

bu konuyla ilgili benimde bir sorunum var benim gobegim ne onde gidiyor nede kaslı bir haraket etsem nerdeyse tamamen yag yorumları okudum kasta gobek gibi durabiliyor gibi yorumlar olmus ben ne yapmaliyimda gobegım cıkmadan kas yapabilirim?

sana tavsiyem şu dostum kardiyo çalışması yap koşu, bisiklet, ip, komando dansı gibi. bu hareketlerle 45 dakika geçir ama bunun 30 dakikası koşu olsun

1)Crunches

abs-exercises-crunches-legs-on-exer.gif

2)Bent-Knee Hip Raises
abs-exercises-bent-knee-hip-raises.gif

3)Cross-Body Crunches
abs-exercises-cross-body-crunches.gif

4)Flat Bench Lying Leg Raise
abs-exercises-flat-bench-lying-leg-.gif

5)Flat Bench Abdominal Leg Pull Ins
abs-exercises-flat-bench-leg-pull-ins.gif

Selam; ilk girdiğimde bende karın için böyle bir program aradım fakat bulamamıştım sonra araştırınca Flexor hocanın bir forum üyesine tavisyesini okudum yanılmıyorsam sıralamsıyla yukardaki gibiydi.ben sana yararı olacağını sanıyorum.ama şöyle bir şey var her hareketi 3 set yapacağını var sayarsak normal idman sürenide buna eklersek baya uzuyor zaman. benim tavsiyem erken saatlerde bu programı uygulaman akşam saatlerindede normal ağırlık çalışmanı yapman.tekrar sayısı yok! tekrar sayısı tükendiğini hisetiğin ana kadar devam etmen.umartım yardımcı olmuşumdur,kolay gelsin

evet dogru söylüyo

Benim de normal durunca göbeğim öne çıkıyor neredeyse göğüslerimle aynı hizaya geliyor sıkınca baklavalar ortaya çıkıyor. Okuduğum kadarıyla karında yağ varken karın kası çalışmayın demişsiniz. Kış aylarına giriyoruz dolayısıyla ben de bulk yapıyorum yani şimdi ne yapıcam karın kasları için?

bu sorularınızın cevapları için forumda ayrı ayrı başlıklar var..lütfen arama yaparak o başlıkları inceleyiniz..

bu linke de bakınız..
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en_ok_sorulan_sorular_ve-t11375.html

Bu konuda forumda başlıklar var ever,ama insanın kafası daha da karışıyor.Kimisi hacimlenme ile definasyon aynı dönemde olmaz derken,kimisi de off günlerde haf,f kard,yo yaparak yağ yakmayı hızlandırabilirsin diyor.1 aydır forumda bu konuda net bir bilgi bulamadım.

Back
Yukarı