https://www.bodyforumtr.com/vbforum/kardio-ya-yakmak-m-d-t16890.html
Burada twist'in yağ yaktığını ve kalınlaştırmadığını belirten bir yazı var. İnternet'te bir çok yazıdada bunu okudum ve twistin kalınlaştırmadığını gördüm.
2 gün öncede bir programda Dr. Ender Saraç'ında twist önerdiğini izlediğimde bende programıma twist ekledim ve işe yarayacagını gerçektende düşünüyodum ki burada bu tartışmanın üstüne düştüm. Baya bi araştırma ihtiyacı duydum ama yinede iki farklı tezle (tez diyorum çünkü ikiside birbiriyle çeliştiginden kesinlik yok) karşı karşıya kaldım ve acaba programımdan cıkarsam mı cıkarmasam mı diye kendi kendimi yemeye basladım. Bu arada hastalığımla ilgili olarak doktora gittim ve göbegim (coğunu erittiğim) için sormalıyım diyerek hastahanedeki diyetisyene gittim ve hazır oradayken twist olayınıda sorayım dedim.
Bana anlatması şimdi cok karısık olucak ama bilinen iki yanlıs var. İki farklı görüşün savunduğu twistlerin yapılışları farklı dedi. Bir tanesinde ayakta diğerinde ise yerde bacaklar omuz hizasından biraz daha acık bir şekilde boyun arkasına sadece hiza almaya yaraması icin bir sopa konarak yapıldığını söyledi. Yerde yapılan harekette kalça yerden kesilmedigi icin vücudun zorlanmasına baglı olarak yağ yakımı max. seviyeyee çıkabiliyormuş. Ama ayakta yapılan twist hareketinde vücudun kendiside oynadıgından sadece olagan bir hacim calısmasından farklı olmadığını söyledi ve programıma yinede eklemememi cünkü ilerde bel ağrıları çekmeyeceğimi söyledi. Ama ben belimi inceltecegim icin ve bu cevap beni tatmin etmediği için şu Herkes İçin Spor Kitabı'nı almayı düşünüoyorum. Bakalım iki tezinde gerçekten ne önerdiğini en azından okuyup çözmeye çalışalım