Danny Boy- Beslenme ve Antrenman gunlugu :)

benım amacım senı kırmka degıldı yanı mesela bı akrabamın gruktoza alerjısı var adam mesela cılek yedı keryerı kabarıyor dırek ıstıfra edıyor belkı senınde hayvansal proteıne karsı bole bısı vardır dıye dusundum bununda adına dogustan koydum :)

o zaman sana bı soru sorım ben: sımdı sen yag oranını azaltmak bı yandanda kas artımı hedefındesın sanırım pekı karbonhıdrat alımını nasıl yapıosun yanı dıet sayfalarında karbo azaltılacak kas artımı sayfalarındada ant once ve sonra saglam karbo dıyor ne yapacagım konusunda kararsızım sen bu konuda nasıl uygulama ıcındesın?

ben o şekilde beslenmiyorum zaten k.h falan oranı vardır benım beslenmemde

mesela gunluk kalorım eğer 4000 ise ve bulk dönemdeysem

%20 protein + %60 k.h + %20 yağ

diyetteysem

%30 protein + %60 k.h + %10 yağ

alırım :)

• Like
Reactions: Azi
Soya hariç GI düşük yüksek protein değerine sahip bi vegan yemeği önerebilir misin?
Ben bu aralar bulgur pilavı ile nohutu tüketiyorum ama sen daha iyi bilirsin :D

Soya hariç GI düşük yüksek protein değerine sahip bi vegan yemeği önerebilir misin?
Ben bu aralar bulgur pilavı ile nohutu tüketiyorum ama sen daha iyi bilirsin :D

butun baklagıllerin gı sı dusuk zaten :)

mercimek oldukça güzel bir alternatif olabilir :)

mesela ben diyette olduğum içim malesef artık tam dıyete gırdım :) yanı ıyı de cesıdım az :)

3 öğün besleniyorum :)

her öğünümde mercimek-soya yiyorum mecburen ve 1 öğünüme bezelye diğerine ise noğut koyuyorum

kuru yemişte ceviz alıyorum :)

danny bişey dikkatimi çekti fasülye niye yok diyetinde,baklagiller içinde en yüksek protein değerine sahip olanlardan biri,hatta fakirin etidir derler fasulye için.

Mercimeği nasıl yapıyorsun peki?

bildiğimz mercimek yemeği farklı bir şey yok + olarak içine ben soya etını her parcasını 4 ebolup katıyorum mınık mınık :)

danny bişey dikkatimi çekti fasülye niye yok diyetinde,baklagiller içinde en yüksek protein değerine sahip olanlardan biri,hatta fakirin etidir derler fasulye için.

aslında var haftada 1-2 kez ben cok cesıt yapıyorum yanı mesela o mercımek bıle farklı renklerde oluyor hep :)

fasulyeyeide ben mesela bılınen seklıyle yapıyorum ama yesıl soganlı :) ve ıcıne gocmenler bılır bunu kesın :) kurutulmus bıkac kırmızı bıber atıyorum butun halde mukemmler oluyor :)

abi yağ oranının değişimi nasıl olmalı? Ben 2 haftada yağ oranını %1.4 azaltmışım. bu iyi bir rakam mı?

o yağ oranı ölçen aletler her zaman yanlış sonuç verir zaten turkıyede gerçek yağ ölçümü sadece 2 unıv hastanesınd eyapılabılıyor

o yuzden yağ oranına bakmamak gerek o aletlerdekı

benım onerım eksı sayfalarda da vardı :) ayda 1kg yağ yakmak yani 1kg yağ yakmak için gereken 6300kcal enerjyi eğer sadece diyet yapılıyorsa 1 ayda eksıleterek yakmak

eğer kardioda varsa ayda 2kg yani 12600kcal açık verilir ve 2 kg yağ yakılabilir

• Like
Reactions: Azi
bir konuda katılıyorum. vagan bir kaç sporcu arkadaşım var devasa bunyelere sahipler. bir iş arkadaşımda vegan. oda gercekten devasa bir kalıba ve yapıya sahip. yine aynı şekilde doğada vegan olan bir çok canlı devasa olçülere sahiptir. o devasa boğalar buffalolar sadece ot yiyerek o cusseye nasıl geliyor değilmi. fil zurafa vs.. yani vegan canlılar herzaman dev gibi bir cusseye sahipler. ama avcılarda hep etoburlar. bunu zekaya mı bağlarız yoksa yaratılısamı bilinmez. ama vegan olupta kalıptan dusecek bir adam diye asla bir kaide yoktur. benim çevremde bir kaç vegan var dediğim gibi kalıp olarak inanılmazlar. ve hatta bazıları soruyorlar et yemeden nasıl bu bunyeye geldin gibisinden :D. ama bu arkların tamamı et yemiyor belirteyim. sut urunleriyle araları iyi. danny boy guzel gunluk ellerine sağlık. basarılar dilerim....

bir konuda katılıyorum. vagan bir kaç sporcu arkadaşım var devasa bunyelere sahipler. bir iş arkadaşımda vegan. oda gercekten devasa bir kalıba ve yapıya sahip. yine aynı şekilde doğada vegan olan bir çok canlı devasa olçülere sahiptir. o devasa boğalar buffalolar sadece ot yiyerek o cusseye nasıl geliyor değilmi. fil zurafa vs.. yani vegan canlılar herzaman dev gibi bir cusseye sahipler. ama avcılarda hep etoburlar. bunu zekaya mı bağlarız yoksa yaratılısamı bilinmez. ama vegan olupta kalıptan dusecek bir adam diye asla bir kaide yoktur. benim çevremde bir kaç vegan var dediğim gibi kalıp olarak inanılmazlar. ve hatta bazıları soruyorlar et yemeden nasıl bu bunyeye geldin gibisinden :D. ama bu arkların tamamı et yemiyor belirteyim. sut urunleriyle araları iyi. danny boy guzel gunluk ellerine sağlık. basarılar dilerim....

Bildiğim kadarıyla süt ürünleri tüketiyorlarsa vegan değil vejeteryan oluyorlar.

fst 7 sistemini uygulamayı düşünüyırum.ama konu hakkında tam bilgim yok.okudum bir kac makale ama aradıgım soruların cevaplarını bulamadım.cevaplarsan sevinirim.
fst 7 her bölgeye uygulanabilir mi yoksa sadece 2 kas grubuna mı uygulanmalı?
overtraining etkisine sahip güzel bir antrenman metodu deniyor fst 7 için.ek besin almam gerekir mi?(beslenmem proteinx2,karbonhidratx4 yağx0.5)
teşekkürler

Back
Yukarı