#Değerli Hocalarım Programım Hakkında Birkaç Sorum Var#

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan g4khan44
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İLK ÖNCE MERHABALAR ARANIZA YENİ KATILIYORUM..

Vg Sporunu Yaklaşık 2-3 Aydır Yapıyorum Ve Aklıma Takılan 1-2 Soru Var

Yaptığım Program (Haftada 4 Gün 1.5 Saat)

4x20 Dumbbell Curls(7.5 Kg Dumbell)
4x10 Buterfly
4x10 Triceps push down
4X10 leg extension
4X10 wide grip lat pulldown
4X10 front lat pull down
3X10 Şınav
3x10 Mekik

Sorularım

1-) Yaptığım Hareketlerde Boy Uzamamasını Önleyen Bir Hareket varmı?
2-)Besin Programı Olarak Ne Tafsiye Edersiniz.

Yaşım:15
Kilo:63
Boy:1.66

Tavsiye Ve Önerilerinizi Sabırsızlıkla Bekliyorum.bench_O

programında boy uzamasını olumsuz etkileyecek bir hareket yok
besin olarak protein agırlıklı beslen

salona mı gidiyorsun yoksa evde mi çalışıyorsun? eğer salona gidiyorsan bu programı antrenörün mü verdi?

Evde bu hareketleri yapamaz. Tabiki salona gidiyor. Adaptasyon programı gibi bişey yapmaya çalışmış programı hazırlayan kişi. Tabiki çok bilinçsiz ve yanlış.

Herhangi bir ağırlık istasyonu ile de yazdığı tüm hareketler rahatlıkla yapılabilir evde;özleyiş. Ama yaşından da tahmin edeceğimiz üzere salona gidiyor herhalde. Programın yanlış ve düzensiz gökhan44.

eğer salonda yapıyorsan oradaki antrenörlere danışıp program istemelisin. eğer evde yapıyorsan ekipmanını tanıt ki beraberce program düşünelim.

yukarıdaki program çok kötü çünkü.

Benim Bir Büyüğümden Aldığım Program dı bu. Ve Evet Evde Ağırlık İstasyonum Dumbellerim Ve 1 kaç aletim var.Programım yanlışsa Sizin Önericeğiniz Program Nedir?

Benim Bir Büyüğümden Aldığım Program dı bu. Ve Evet Evde Ağırlık İstasyonum Dumbellerim Ve 1 kaç aletim var.Programım yanlışsa Sizin Önericeğiniz Program Nedir?
bu yazdığın mesajdan hangi egzersizleri yapabileceğini anlamak imkansız. daha açık lütfen...

siz programı verseniz ben yapamadığım bir hareket olursa yazssam ozaman belirlenmiş olur.

yeni başlayanlar forumunda sabit konulardan programlara ulaşabilirsin. bu da, bu konuya son masajım olsun. evet.

konu nasıl açıldığını bilmediğim için buraya mesajımı bırakıyorum arkadaşın affına sığınarak.

ben 1 hafta önce spor salonuna başladım ordaki hocalarımın yetersiz olduğunu sanıyorum bana ne program verdiler ilk gün bir kaç hareket gosterdiler sonra farkettımki hergun aynı şeyleri yaptırıyolar.Sonra netten bi bodyci antrenör abi buldum bana bir program hazırladı sizce program nasıl siz neleri tavsiye edersiniz veya hangi programları tavsiye edersiniz.Haftada 3 gün body 1 er gün dinlenme dinlenme günlerinde yağ yakımı mekik gibi çalışmaları yapmayı düşünüyorum ne dersiniz.

Öncelikle boy kilom hakkında bilgi veriyim.

boy:1.80 kilo:74.50 kas ölçülerimi ilk kayıt olurken almışlardı fakat yok denecek kadar az :) salona başlıyalı 1 hafta oldu fakat ben boş calıştığımı hissediyorum şimdi bana verilen programı paylaşıyım sizlerle...

1gün
göğüs
Dumbbell Pres x 4 (10– 10– 10– 10)
Dumbel Incline x 4 ( 10 – 10 – 10 – 10 )
Dumbel Fly x 4 ( 10 – 10 – 10– 10 )
pullover x 3 (8–8–8)

önkol
Barbell Curl x 4 ( 8– 8– 8– 8)
Hummer curl x 4 (8– 8– 8–8)
Close-Grip Palms Down Barbell Curl x 3 (8– 8– 8)
Concentration Curls x 3 (8– 8– 8)

2 gün
Omuz

Omuz
omuz press x 4 ( 12 – 10 – 8 –6 )
yana acışx 3 ( 12 – 10 – 8 )
öne acış x 3 ( 12 – 10 – 8 )
eğilerek yana acış x 3 ( 12 – 10 – 8 )

Arka kol
over head dumbball extension x 4 (8– 8– 8– 8)
close grip bench press x 4 (8– 8– 8– 8)
Pushdowns x 4 (8– 8– 8– 8)

3gün
Sırt
Wide-Grip Front Lat Pulldown x 4 (8– 8– 8– 8)
Wide-Grip Rear Lat Pulldown x 4 (8– 8– 8– 8)
One Arm Dumbbell Rowing x 4 (8– 8– 8– 8)
Straight Arm Pulldown x 3 (20– 18– 15– 13)
Hyper-Extension x 3 ( 20–20–20)

Bacak
Leg Extension x 4 (10– 10– 10– 10)
Lying Leg Curl (Hamstring Curl) x 4 (10– 10– 10– 10)
Dumbbell Lunges 4 (8– 8– 8– 8)
Bilek

Palms Up Dumbbell Curl x 3 ( 20–20–20)
Two Arms P

arkadaşlar yorumlarını 4 gözle bekleiyorum ve önemsiyorum bu konuda gerçekten bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var yazım biras uzun oldu kusra bakmayın teşekkürler.

NedenSeE

Yeni başladığın için hergün aynı hareketleri yapman normaldir,olması gereken budur.
Örneğin ilk 1 ay pazartesi çarşamba ve cuma salona gidip aynı hareketleri yapacaksın ve vücudun her bölgesini çalıştıracaksın çünkü başlangıç seviyesinde ilk 1 ay bu şekilde antrenman uygulanır.Buna adaptasyon programı denir.

Aşağıda verdiğim linki incele eğer salonda sana verilen program bundan farklıysa sen bunu uygula.
Netteki ''bodyci ?? '' antrenörüde dinleme yeni başlayan birisine ilk ayında o program verilmez.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodye-yeni-ba-layanlar-1-t8672.html

bana gittim salondaki antranör herhangi bir program vermedi ilk 3 gün ham olduğum için acı ve kasılma hissettim arkasından gittim hiç bi gün ilk zamanki gibi zorlamadı beni.

senin verdiğin linke göre hoca bizi direk 2. ay programından başlatarak çalıştırıyor.

Son düzenleme:
Back
Yukarı