valla hocam en büyük plakayı taktım 20 kg olan plakada sorun yoktur bende vardır sorun sumo deadlift değil sizin dediğiniz doğru. başlangıç pozisyonu yanlış çünkü nasıl başlamam gerektiğini bilmiyordum çok sık yapmadığım için deadlifti kötü pozisyon her hareketi etkiliyor.problem plakaların kısa olması. bu yüzden aslangur'un dediği gibi dizlerini öne atıp squat yapar gibi yerden almaya çalışıyorsun. omurganın bükülme sebebi de bu. ( omurganı büküp mesafeyi kısaltmak zorunda kalıyorsun ) fitness salonunda çalışan arkadaşlar için söylüyorum , %90 ihtimalle salonunuzdaki plakalar kısa ve deficit deadlift yapıyorsunuz.
söylediğiniz gibi normalde ayaklarımı barın hizasına getiriyordum video alıcam heyecanı ile pek dikkat etmedim ama bacakların uzun olması hareketin negatif bölümünde zorluyo. alışana kadar bacakları iyice açarak yapılan sumo deadlifti doğru şekilde yapsam daha iyi olur sanırım benim içinsöylenenlere artı olarak muhtemelen barı çok ileride başlatıyorsun,ayağının ortasına doğru hatta birkaç milim daha gerisine alabilirsin bar seviyesini,yukarıdan bakıldığında ayağını ortalasın bar.bacakların uzun olduğu için barı da ileri alınca çok fazla dizinde bükülme oluyor.
valla hocam en büyük plakayı taktım 20 kg olan plakada sorun yoktur bende vardır sorun sumo deadlift değil sizin dediğiniz doğru. başlangıç pozisyonu yanlış çünkü nasıl başlamam gerektiğini bilmiyordum çok sık yapmadığım için deadlifti kötü pozisyon her hareketi etkiliyor.
söylediğiniz gibi normalde ayaklarımı barın hizasına getiriyordum video alıcam heyecanı ile pek dikkat etmedim ama bacakların uzun olması hareketin negatif bölümünde zorluyo. alışana kadar bacakları iyice açarak yapılan sumo deadlifti doğru şekilde yapsam daha iyi olur sanırım benim için
Kollarımda uzun evet o zaman postür konusunda formu biraz daha düzeltmeye bakıcam dersime iyi çalışıp video yüklerim tekrardan . deadlift yapan insanları inceliyorum da kısa bacaklı olanlar daha çabuk pozisyona girerken uzun bacaklıların duruşu daha bir zor gibiuzun bacak conventional yapmak icin engel değil,hatta kısa gövdeyle uzun kolla birleşirse deadlift icin mekanik olarak en avantajlı pozisyonlar elde edilebilir.genel olarak güç açısından ve atletizm açıından bakılırsa yani overall fitness açısından conventional 1 tık önde sumodan.o yüzden deadlifte yeni başlayan birine conventional dl ile başlamasını tavsiye ederim.