Deadlift Hareketinde Tek Tekrar Maksimum Ağırlık Kaç Basıyorsunuz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cmrsmr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Deadlift Hareketinde Tek Tekrar Maksimum Ağırlık Kaç Basıyorsunuz ?

• 80-90

Votes: 19 20,9%
  • 91-100

Votes: 9 9,9%
  • 101-110

Votes: 7 7,7%
  • 111-120

Votes: 4 4,4%
  • 121-130

Votes: 14 15,4%
  • 131-140

Votes: 6 6,6%
  • 141-150

Votes: 3 3,3%
  • 151-160

• 161-170

Votes: 1 1,1%
  • 171-180

• 181-200

Votes: 4 4,4%
  • 200+

Votes: 12 13,2%

• Total voters
    91
  • This poll will close: .

cmrsmr

Üye
Malum ramazanda 1 ay ara vereceğim ve bugün sınırları zorlamak istedim daha önce 80 kg bastığım sırt antrenmanında 130 kilo deadlift bastım.
Sizin kaç bastığınızı merak ettiğim için böyle bir anket açmak istedim.

Çoklu tekrarlar halinde çalışanlar buradan tek tekrar ortalama ne kadar çıkacağını hesaplayabilir:
http://www.exrx.net/Calculators/OneRepMax.html

Son düzenleyen: Moderatör:
80 _ 90 ı geçmemeye çalışıyorum ama zorlasam çok giderim

Squat'ima gore dusuk ama deadlift 1RM 150 kg.

Yalniz siklar pek iyi olmamis, 90-100 kg araligindan yukselip 200'e kadar ciksa daha iyi olurdu sanirim. Cunku forumda pek cok kisi zaten +100 kg girebiliyordur, en azindan deadlift yapanlar. 40 kg deadlift yapan adam da yapmasin bi zahmet. Gitsin curl filan girsin.

Son düzenleme:
Squat'ima gore dusuk ama deadlift 1RM 150 kg.

Yalniz siklar pek iyi olmamis, 90-100 kg araligindan yukselip 200'e kadar ciksa daha iyi olurdu sanirim. Cunku forumda pek cok kisi zaten +100 kg girebiliyordur, en azindan deadlift yapanlar, 40 kg deadlift yapan adam da yapmasin bi zahmet. Gitsin curl filan girsin.

Evet haklısın. Öyle olabilirdi. Anket acemiliği diyelim.

Anket değiştirildi, 3 kişi oy vermiş onların ki bayağı yukarılara çıktı, o oylar geleceğe yönelik verilmiş diyelim :)

edit: bir de bölüm değiştirildi, en uygun bölüme açmaya özen gösterelim.

Bu arada böyle bir başlık var https://www.bodyforumtr.com/vbforum/guc-sporlari/peki-ya-deadlift-1018.html

ancak anket yok ve çok eski, diğer arkadaşlara da soracağım, daha sonra bu başlık onunla birleştirilebilir ya da kapatılabilir, haberiniz olsun.

Son düzenleme:
ankete 40-50 kg koyaydın iyiydi :D

Çalıştığım salonların çoğunda 40 ı geçemeyen bir çok insan var

normalde 50 basıyorum ama belım sakatlandı su an 30 zorlamadan

şimdiye kadar en fazla 4 tekrar 70kg yaptım.kas yapısından mıdır korkaklığımdan mıdır bilemiyorum şimdiye kadar hiçbir presste 1rm denemedim diğer hareketlerdede beklediğim olmadı.

1 rpm 160 kg....bence bir erkek kendi kilosunun 3 katını kaldırabilmeli deadliftte..

öncelikle deadlift hareketini yapmak squat hareketini yapmaktan daha kolay geliyor birde sırt gününde deadlift hareketini yapıyorum gelelim sorunun cevabına 100 kg basabiliyorum aslında belki biraz daha ağır girebilirim fakat bele bir şey olmasından çekiniyorum

Biraz abartı diil mi yani ben 240kg mı kaldırmalıyım. 2 katı neyse de 3 katı çok abartı.

vücutta çalışmayan kas yok bu hareketi yapınca...
bence en çok önem verilmesi gereken hareket...
Çünkü bildiğin ölü kaldırış bir kişi güçlü mü değil mi kabaca bu hareketle anlaşılır bana göre...

-------------------------------------------------------------------
şuan maksimum 130 basıyorsan eğer

örneğin

temmuz 6 - 11 - 16 - 22 - 28
ağustos 2 - 7 - 12 - 17 - 22 - 27
eylül 1 - 6 - 11 - 16 - 21 - 26

toplam 17 antrenman

bu üç aylık programa uyduğun takdirde 200 kg ı bulacağını iddia ediyorum

kaldırış tekniğin sağlam ise her antrenmanın sonunda totalde 4 kg fazla kaldırmış olman şartı var tabi.

mesela bugün ayın 6 sı 134 kg kaldır 11 inde 138 16 sında 142 vs vs. bu şekilde devam et.

her setten sonra minimum 3 dakika dinlen....
o gün antrenmanda tek işin deadlift olsun başka bir şey yapma...

Sadece deadlift için salona mı gideceğim öyle de olmaz. Ramazanda 1 ay ara vereceğim. Ramazandan sonra sırt günlerinde dediğin gibi 4 kilo artış yapa yapa giderim.

Evdeki ağırlıklar 105 kilo, (bench barındaki sabit 20'likleri çıkarmaya üşeniyorum:) )

Bu ağırlıkla son sette 4-5 tekrar yapıyorum. Herhalde bir tekrar max. olarak 130 rahat yaparım.

Back
Yukarı