Sadece deadlift için salona mı gideceğim öyle de olmaz. Ramazanda 1 ay ara vereceğim. Ramazandan sonra sırt günlerinde dediğin gibi 4 kilo artış yapa yapa giderim.
Deadlift için gidilir tabi
Şaka bir yana sırt günlerinde ilk hareketin Deadlift olsun.
Ama çok sağlam deadlift girersin diğer sırt hareketlerinde nasıl geliştiğini görürsün.
DEADLİFT hareketi konusunda uzmanlaşırsan ve vücut ağırlığının 2-3 katına çıkarsan inan bana canavar gibi olursun..
Tuttuğunu alır fırlatırsın

Bileklerin ve Pençe kuvvetin çok iyi olur.
Kavrama kuvveti çok önemsenmeyen birşey ama insanın elleri çok önemli.
Bu hareket ile tüm vücudu stress altına sokarsan büyümeyi ve güçlenmeyi iyice tetiklersin.
Düşünsene pazu, omuz, önkol, parmaklar, trapez, lower back, latismuslar, hamstringler, quadricepsler, karın kasların ve irili ufaklı yüzlerce kas çalışıyor.
Aslında Deadlift, Bench Press, Squat, Barfiks, Dips, Mekik şu 6 hareketi yeni başlayanlara bir uzman eşliğinde 6 ay iyi bir tempoyla yaptıracan....6 ay güç kazanımı sinir kas koordinasyonu iyice sağlandıktan sonra diğer onlarca harekete geçilecek.....Temeli sağlam atmak çok önemli...
NEDEN bunların üzerinde duruyorsun dersen ?
ÇÜNKÜ gitmiş olduğum bugüne kadar 7-8 tane farklı salonda onlarca kişi üzerinde yapmış olduğum gözlemde şöyle birşeyin farkına vardım
Adam bench presste 70-80 kg basıyor fakat aynı kiloyla deadlift yapamıyor....
Bana göre çok vahim çünkü deadlift hareketi yapılmayınca lower back denilen vücuttaki en önemli bölge güçsüz kalıyor..
Deadlift üzerine aslında çok fazla konuşulur çünkü komple bir hareket....
hani derler ya 1 taşla 2 kuş bana göre deadliftle 1 taşla 10 kuş vuruyoruz...
Yani Sırf LOWER BACK, TRAPEZ, UPPER BACK, HAMSTRİNG, FOREARM bile 5 kuş yapıyor
Neyse fazla uzatmayayım....SQUAT, DEADLİFT, BENCH PRESS demek geometride ki muhteşem üçlü gibi birşey