Deadlift Hareketinde Tek Tekrar Maksimum Ağırlık Kaç Basıyorsunuz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cmrsmr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Deadlift Hareketinde Tek Tekrar Maksimum Ağırlık Kaç Basıyorsunuz ?

• 80-90

Votes: 19 20,9%
  • 91-100

Votes: 9 9,9%
  • 101-110

Votes: 7 7,7%
  • 111-120

Votes: 4 4,4%
  • 121-130

Votes: 14 15,4%
  • 131-140

Votes: 6 6,6%
  • 141-150

Votes: 3 3,3%
  • 151-160

• 161-170

Votes: 1 1,1%
  • 171-180

• 181-200

Votes: 4 4,4%
  • 200+

Votes: 12 13,2%

• Total voters
    91
  • This poll will close: .
evet arkadaşlar bu aksam noxplode kullanalı 4 cü antrenmanım 1.5 ölcek atıyorum deatlift bayadır gırmıyodum 2 ci kez gırdım stif leg yapıyordum yani neyse 180x5 cıktı :d tabi sargı bezi ile sardım güzelce 10 gun sonra bileklik alacagım hafta sonralı power lifting calısma sistemi ile bakalım 1 ay sonunda 202 kg yi yapabilecek miyim

Güzel ağırlık video çekip yüklerseniz izlemek isteriz.

arkadaşlar video için az sabır kavrama gücüm zayıf biraz power bileklik alacagım cok kısa zaman ıcınde demir cengelli olanlardan deatlifte her hafta gırmeye devam 2 3 hafta içinde 202 kg yapabilirsem video gelecek kavrama çok önemli tabi kaz kg de almam lazım 72 kg vs 202 kg cok zor az da kg alırsam bu zaman zarfı içinde inş yukleyecegım

evet arkadaşlar bu aksam noxplode kullanalı 4 cü antrenmanım 1.5 ölcek atıyorum deatlift bayadır gırmıyodum 2 ci kez gırdım stif leg yapıyordum yani neyse 180x5 cıktı :d tabi sargı bezi ile sardım güzelce 10 gun sonra bileklik alacagım hafta sonralı power lifting calısma sistemi ile bakalım 1 ay sonunda 202 kg yi yapabilecek miyim
5 tekrar 180 çıktıysa 202 tek çıkartırsın ?

Deadlift'te mesela 5 tekrar yaparken ağırlığı yere koyuyorsunuz değil mi? Salonda bir adam ben 1 set 5 tekrar yaparken her seferinde ağırlığı yere koyup sıfırdan yeniden güç verip kaldırdığımda, yanlış yapıyorsun. Ayağa kalkıp geriye kaykıldıktan sonra ağırlığı eğilirken yere koymayıp gerilimi bırakmayacaksın, ağırlıklar ve barı yere 2-3cm kala durduracaksın. Yani yerle temas ettirmeyeceksin hareket bitene kadar dedi. Böyle bir deadlift şekli var mı? Bu arada 5 tekrar 80kg yaptım en son rekorum bu. daha yükseğini deneyeceğim tabi.

De
Deadlift'te mesela 5 tekrar yaparken ağırlığı yere koyuyorsunuz değil mi? Salonda bir adam ben 1 set 5 tekrar yaparken her seferinde ağırlığı yere koyup sıfırdan yeniden güç verip kaldırdığımda, yanlış yapıyorsun. Ayağa kalkıp geriye kaykıldıktan sonra ağırlığı eğilirken yere koymayıp gerilimi bırakmayacaksın, ağırlıklar ve barı yere 2-3cm kala durduracaksın. Yani yerle temas ettirmeyeceksin hareket bitene kadar dedi. Böyle bir deadlift şekli var mı? Bu arada 5 tekrar 80kg yaptım en son rekorum bu. daha yükseğini deneyeceğim tabi.
Düşük ağırlık çok tekrarda yere değmeden geri dönüyorum ben ,arkadaşının sana tavsiye ettiği gibi. Ama max ağırlıklara gidip 2-3 tekrar yapacaksam her seferinde yere değer o plakalar.

Teşekkürler... bir de, deadlift ve barbell row yaparken ağırlıklarınız octagonal kesinlikle olmamalı diye bir yazı okudum yabancı siteden. Eğer ağırlıklarınız köşeliyse deadlifti doğru yapamazsınız yazıyordu. Ağırlıklar yuvarlak ve büyükçe olmalı diyordu. Bunun nedeni hakkında bilgisi olan var mı? Neden octagonal plakalar olmamalı denmiş olabilir?

dogru demiş öyle gerçekden koşeli plaka yerden daha zor kesiliyo ve duzgun durması zor yerde ugrastırıyo ve bbuyuk plaka da dogru 1 2 cm kurtarıyorsun yere egılmekden

Teşekkürler... bir de, deadlift ve barbell row yaparken ağırlıklarınız octagonal kesinlikle olmamalı diye bir yazı okudum yabancı siteden. Eğer ağırlıklarınız köşeliyse deadlifti doğru yapamazsınız yazıyordu. Ağırlıklar yuvarlak ve büyükçe olmalı diyordu. Bunun nedeni hakkında bilgisi olan var mı? Neden octagonal plakalar olmamalı denmiş olabilir?

Ağırlıkların çapı standart her ağırlık sporunda. Ama BB salonlarında dediğiniz gibi octagonal yada ağırlığı düştükçe çapı düşen ağırlıklar da var. Buda barın yere yakınlığını arttırıyor ve haliyle range of motion(kat edilen yol) artıyor, buda aynı ağırlığa daha uzun mesafe kat ettirmek demek.

Ağırlıklar standart olsa bile barlar değişkenlik gösteriyor spordan spora, mesela özel deadlift barları var, yine halter sporunun kendine özel barı var. Salonlarda hep olimpik bar vs. denir ama aslında çoğunun alakası yok, basit alelade barlar. Bu tür spora özel barlar pahalı oluyor zaten normallerden.

Wanquisher ve Jacklifter... cevaplar için teşekkürler ikinize de. yani mesafe uzayınca deadlifti yanlış mı yapıyor oluruz sonuçta? Altına plaka koysak barbell row yaparken oluyor da, deadlift yaparken direkt yuvarlak ağırlık olması gerekiyor bence. olimpik var konusunda da haklısınız klasik sıradan demir çubuklar çoğu.

Wanquisher ve Jacklifter... cevaplar için teşekkürler ikinize de. yani mesafe uzayınca deadlifti yanlış mı yapıyor oluruz sonuçta? Altına plaka koysak barbell row yaparken oluyor da, deadlift yaparken direkt yuvarlak ağırlık olması gerekiyor bence. olimpik var konusunda da haklısınız klasik sıradan demir çubuklar çoğu.

Bu tamamen amacın ne olduğuna bağlı. Öncelikle neden deadlift yapıyorum sorusunu cevaplamak gerekli. Vücut geliştirme amaçlı bir antrenman için deadlift bence yere değmemeli, ne kadar çok time under tension (kasılma süresi denebilir) o kadar çok fayda alınır sarkoplazmik hipertrofi için.

Diğer yandan deadlifti deadlift yapmak için yapıyorsanız yine yanlış değil mesafenin uzaması, hatta powerlifterlar deadlift varyasyonlarını deadliftin kendisinden daha çok yapıyorlar. Deficit deadliftler, bloklardan veya rackden deadliftler vs.

Deadlift programımda yok,biçok kez onlarca kez yüzlerce kez denedim ve her defasında hareketi yanlış yaptığımı hissettim,bu harekette bişeyler bende yanlış.onlarca video belkide sayfalarca yazı okudum fakat yok olmuyor birşeyler bende yanlış ve her an sakatlanıcakmışım gibi hissediyorum ağırlığı kaldırırken,sanırım postürümde bi bozukluk dengesizlik var:)
Ha yok salla derseniz ohooooo 180-200 basarım.

Deadlift programımda yok,biçok kez onlarca kez yüzlerce kez denedim ve her defasında hareketi yanlış yaptığımı hissettim,bu harekette bişeyler bende yanlış.onlarca video belkide sayfalarca yazı okudum fakat yok olmuyor birşeyler bende yanlış ve her an sakatlanıcakmışım gibi hissediyorum ağırlığı kaldırırken,sanırım postürümde bi bozukluk dengesizlik var:)
Ha yok salla derseniz ohooooo 180-200 basarım.

bendede ayni sorun vardi. Alt belde sorun yokta Sirt bölgesi düm düz degildi. En son 150 kg kadar cikmisdim. Suan pek fazla agir giremiyorum

en son 2013ün sonlarına doğru 150 kg 2 tekrar yapıyordum arkasından squat giriyordum sakatlandım fıtık yok dedi çoğu doktor iyi bir çıkıkçıya gittim fıtığın yok et sıkışması olmuş dedi göbeğimde kaymış aşşaya inmiş kadın göbeğime masaj yaptı belime kupa çekti allahıma bin şükür ağrılarım hafifledi fıtık olmadığına sevindim lafı fazla uzattım diyeceğim o ki kesinlikle önce nizamiyet sonra ağır girmek çok sakat hareketler bunlar sağlığınıza dikkat edin 5-6 aydır antrenman yapamıyorum DİKKAT EDİNİZ BU HAREKETLERE !!

Hiç deadlift çalışmıyodum geçen hafta 140kg 10 tekrar yaptım fazla zorlanmadım ama bar elimden kaydığı için bırakmak zorunda kaldım. barbell rowdan fln bel güçlenmiş heralde

Back
Yukarı