evet arkadaşlar bu aksam noxplode kullanalı 4 cü antrenmanım 1.5 ölcek atıyorum deatlift bayadır gırmıyodum 2 ci kez gırdım stif leg yapıyordum yani neyse 180x5 cıktı :d tabi sargı bezi ile sardım güzelce 10 gun sonra bileklik alacagım hafta sonralı power lifting calısma sistemi ile bakalım 1 ay sonunda 202 kg yi yapabilecek miyim
5 tekrar 180 çıktıysa 202 tek çıkartırsın ?evet arkadaşlar bu aksam noxplode kullanalı 4 cü antrenmanım 1.5 ölcek atıyorum deatlift bayadır gırmıyodum 2 ci kez gırdım stif leg yapıyordum yani neyse 180x5 cıktı :d tabi sargı bezi ile sardım güzelce 10 gun sonra bileklik alacagım hafta sonralı power lifting calısma sistemi ile bakalım 1 ay sonunda 202 kg yi yapabilecek miyim
Düşük ağırlık çok tekrarda yere değmeden geri dönüyorum ben ,arkadaşının sana tavsiye ettiği gibi. Ama max ağırlıklara gidip 2-3 tekrar yapacaksam her seferinde yere değer o plakalar.Deadlift'te mesela 5 tekrar yaparken ağırlığı yere koyuyorsunuz değil mi? Salonda bir adam ben 1 set 5 tekrar yaparken her seferinde ağırlığı yere koyup sıfırdan yeniden güç verip kaldırdığımda, yanlış yapıyorsun. Ayağa kalkıp geriye kaykıldıktan sonra ağırlığı eğilirken yere koymayıp gerilimi bırakmayacaksın, ağırlıklar ve barı yere 2-3cm kala durduracaksın. Yani yerle temas ettirmeyeceksin hareket bitene kadar dedi. Böyle bir deadlift şekli var mı? Bu arada 5 tekrar 80kg yaptım en son rekorum bu. daha yükseğini deneyeceğim tabi.
Teşekkürler... bir de, deadlift ve barbell row yaparken ağırlıklarınız octagonal kesinlikle olmamalı diye bir yazı okudum yabancı siteden. Eğer ağırlıklarınız köşeliyse deadlifti doğru yapamazsınız yazıyordu. Ağırlıklar yuvarlak ve büyükçe olmalı diyordu. Bunun nedeni hakkında bilgisi olan var mı? Neden octagonal plakalar olmamalı denmiş olabilir?
Wanquisher ve Jacklifter... cevaplar için teşekkürler ikinize de. yani mesafe uzayınca deadlifti yanlış mı yapıyor oluruz sonuçta? Altına plaka koysak barbell row yaparken oluyor da, deadlift yaparken direkt yuvarlak ağırlık olması gerekiyor bence. olimpik var konusunda da haklısınız klasik sıradan demir çubuklar çoğu.
Deadlift programımda yok,biçok kez onlarca kez yüzlerce kez denedim ve her defasında hareketi yanlış yaptığımı hissettim,bu harekette bişeyler bende yanlış.onlarca video belkide sayfalarca yazı okudum fakat yok olmuyor birşeyler bende yanlış ve her an sakatlanıcakmışım gibi hissediyorum ağırlığı kaldırırken,sanırım postürümde bi bozukluk dengesizlik var
Ha yok salla derseniz ohooooo 180-200 basarım.