Deadlift kemer problemi

mevsres

Üye
Arkadaşlar p ben kendimi bildim bileli Deadlift hareketinde kemer kullanımından rahatsız olan birisi oldum, Squat'da çok ama çok etki ediyor, liftime en az 10 KG ekliyor, profesyonel İPF standartlarında bir Lever powerlifting kemeri almama rağmen Deadlift'de hala kemer kullanımı ile ilgili sıkıntı yaşıyorum.

Conventional Deadlift yapıyorum ve kemer taktığımda aşağı eğilirken falan rahatsızlık veriyor ve de aşırı bir etkisini görmüyorum, o yüzden Deadlift rakamlarımı hep kemersiz yükselttim.

Aynı probleme sahip olan var mı acaba?

45 yaşında 3 fıtıkla 25 kiloyla omuz pres 40 kiloyla benç pres yaparken anlarsın. Ağır kaldırmayı bıraktığım halde yüzük ve serçe parmağındaki sürekli karıncalarnma hala geçmedi.

45 yaşında 3 fıtıkla 25 kiloyla omuz pres 40 kiloyla benç pres yaparken anlarsın. Ağır kaldırmayı bıraktığım halde yüzük ve serçe parmağındaki sürekli karıncalarnma hala geçmedi.
abi alakasız olacak geçmiş olsun öncelikle ama isminiz çok iyiymiş saldıray denizaltısını hatırlattı :)

Neden öyle bir şey olsun ki, Savaş Cebeci science bu.

gençken ben de demirden yapıldım sanırdım.[DOUBLEPOST=1494993897][/DOUBLEPOST]
abi alakasız olacak geçmiş olsun öncelikle ama isminiz çok iyiymiş saldıray denizaltısını hatırlattı :)
saolasın sağlığım iyi şükür insan başına gelenlere uyum sağlayıp yoluna devam ediyor. kemer başlarda kahramanlık havası atmak için güzel bir forum konusu gibi gelebiir. ama sağlık her zaman sağlık. ben 5 kiloyla doğru formda kallavi adamların hoplayıp zıplayarak yaptığı omuz haeketlerinden daha fazla gelişim sağlatırım. ne demişler boy önemli değil teknik önemli ;) ama o anremanı bitirecek yrek olması lazım. 30 kiloyu hoppidi hoppidi 40 defa kaldırır çitingin dibine vurur antremandan sonra da halı saha maçına gidersen platodayım diye ağlamaya devam edersiniz bir kişi alınmasın içimi döktüm. 5 yıldan önce ne platosu allah aşkına diyeti tekniği dibinekadar yaladınız yuttunuz hepsini layıkıyla yaptınız da mı platodan bhsediyorsunuz.

Son düzenleme:
Hocam tam olarak ne dediğinizi anlamıyorum, yani Deadlift falan yapmayın sakatlar mı diyorsunuz yoksa kemersiz yapmayın sakatlar mı diyorsunuz.

Kemer kullan başkası görsün diye hazır olmadığın ağırlığa girme vs vs

kemeri boş ver bir yerde okudum kemer bel fıtığına sebebmiş bırak belin güçlensin kemer buna engel tabi powerlifter sen ayrı

Back
Yukarı