Deadlift sonrası ağrı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan vnsah
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

vnsah

Üye
Merhaba geçen sene 2 aylık bir maceram olmuştu fitness'ta ve geçen hafta tekrar başladım sağlam diyet ve programla dün ilk defa deadlift yapmak istedim seçimimi de stiff leg deadlift yaptım(bara 5'er kg taktım) hatta doğru pozisyon için hocamı da yanıma aldım ve onun eşliğinde yaptım şuan çok ağrı var ve eğilirken ya da yürürken ağrı artıyor, mekaniğime zarar vermiş miyimdir?

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uzun bir aradan sonra doğaldır ama genel olarak ilk iki ay vücudunuz için formu daha kolay hareketler yapabilirsiniz. Sonrasında programınıza ekleme kararı alırsanız kemer kullanarak deneyebilirsiniz.

Kesinlikle katılıyorum ilk başlarda biraz daha kolay form hareketler tercih edilebilir Leg Curl öneririm şimdilik stiff legged deadlift yerine. Ağrı hepimizde oluyor uzun zamandır DL yapıyorum bende de oluyor hamlamışsınızdır korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum fakat devam eden bir şey olursa 1 hafta gibi bir süre içinde bir spor hekimine başvurmanızı öneririm.

Merhaba geçen sene 2 aylık bir maceram olmuştu fitness'ta ve geçen hafta tekrar başladım sağlam diyet ve programla dün ilk defa deadlift yapmak istedim seçimimi de stiff leg deadlift yaptım(bara 5'er kg taktım) hatta doğru pozisyon için hocamı da yanıma aldım ve onun eşliğinde yaptım şuan çok ağrı var ve eğilirken ya da yürürken ağrı artıyor, mekaniğime zarar vermiş miyimdir?

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Robot olmadığına göre mekaniğinde bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ama eklemler biraz kireçlenmiş.olabilir :) hamlık ağrısıdır o kadsr düşük kilo ile sakatlanacağını sanmıyorum

Hamlık olduğunu um muşsun, ama bu ağrı nasıl bir ağrı. Mesela eğildikten sonra sabit durunca bile ağrı 5-6 saniye devam ediyorsa sorun olabilir ama belli bir pozisyonda ağrıyorsa hamlık veya vücudun harekete verdiği normal bir tepki olabilir. Tatlı ağrı derler genelde buna.
Ağrı sona erdiğinde bir daha deadlift yapmaya karar verirsen mobilite hareketleri yapmanı öneririm. Hareketi ne kadar doğru yapsan bile mobilite ve hareket eksikliği vücutta sıkıntı doğurabiliyor. Bunu deneyimledim ve mobilite işi garantiye almanı sağlıyor.

Bel kasların hamlaştığından kaynaklıdır o ağrı. 5'er kglik deadlift kimsenin belinde hasar bırakmaz. Yeni başladığın için romanian versiyonunu öneririm. Sonra sumo - konvansiyonel devam edersin.

Back
Yukarı