DEADLIFT

Kim ne derse desin, belki deadlift gereksiz belki gerekli fark etmez. Omuriliğim izin verdiği sürece yapabileceğim en ağır kilolarla deadlifti her zaman yapacağım. Kimisinde işe yaramayabilir ama bende, belki plasebo etkisi belkide gerçekten etkili, ama bende işe yarıyor.

komple okudum başlıgı Vg de 2.ayımdayım,eski bir geçmişim var ama çok oldu
açıkçası bu forumla öğrendim ben deadlift hareketini,belki yanlış yapıyorum erken başlayarak ama ben 2haftadır yapıyorum hafif agırlıklarla,salonda sürekli farklı kişiler var ve yapan bir allahın kulu görmedim bu hareketi,hatta durup beni izleyen 1-2 kişi oldu napıyo lan bu diye :)
2 haftadır duruşum değişti,daha dik duruyorum ve (belki erken ama )sağlamlaşmayı hissediyorum,ayrıca ayakta barbell ile biceps çalışırken hep belim agırırdı artık agrımıyor kapı gibi duruyormuşum hissi var :) açıkcası bence hareket süper,özellikle kambur duranlar ara ara yapsınlar,ciddi anlamda duruşum değişti yahu :)

bu forumda gördüğüm en büyük eksik ,milletin hareketlerin ,hangi hareket tplemelerine hangi kaslarda neden olduğunu gözden kaçırmaları...

oysa, konuya bir antrenörün yaklaşımı her zaman <.

x-hareketi ...........hareket tiplemesi ....abduksiyon,ekstensiyon, fleksiyon, rotasyon vb tiplemelerini müteakiben olur...

bunların tespitini mütakiben değerlendirme yapılır...

***power ve olimpik in hareketlerinin ayrılması konsusna gelince olay gayet basittir , zaman içinde "hareket tiplemesi zor olanları" "olimpik grubu , kolay olan ,fazla kompleks olmayanları da "power "grubu seçmiştir ve antrenman düzenekleri bunların kapsamına olmuştur...

örneğin 1975 lere kadar " pres hareketi" "olimpik grupta vardı" , daha sonra bu da çıkarıldı ve olay son derece "daha komplike "olan "koparma ve silkme "de yoğunlaştı...

**vg-cilerin neden "deadlift "i yapmlarına gelince ,hareketin daha basit ,karmaşık olmadığındandır...ve ayrışma başlarken "power-vg formatındakilerin bu hatta kalmaları )

Son düzenleme:
bu forumda gördüğüm en büyük eksik ,milletin hareketlerin ,hangi hareket tplemelerine hangi kaslarda neden olduğunu gözden kaçırmaları...

oysa, konuya bir antrenörün yaklaşımı her zaman <.

x-hareketi ...........hareket tiplemesi ....abduksiyon,ekstensiyon, fleksiyon, rotasyon vb tiplemelerini müteakiben olur...

bunların tespitini mütakiben değerlendirme yapılır...

***power ve olimpik in hareketlerinin ayrılması konsusna gelince olay gayet basittir , zaman içinde "hareket tiplemesi zor olanları" "olimpik grubu , kolay olan ,fazla kompleks olmayanları da "power "grubu seçmiştir ve antrenman düzenekleri bunların kapsamına olmuştur...

örneğin 1975 lere kadar " pres hareketi" "olimpik grupta vardı" , daha sonra bu da çıkarıldı ve olay son derece "daha komplike "olan "koparma ve silkme "de yoğunlaştı...

**vg-cilerin neden "deadlift "i yapmlarına gelince ,hareketin daha basit ,karmaşık olmadığındandır...ve ayrışma başlarken "power-vg formatındakilerin bu hatta kalmaları )

okudugum bi makalede 1950-60 yılları arasında vucutcular , powercılar ve olimpik agırlıkcıların aynı salonlarda çalışıp , aynı hareketleri farklı antreman programlarına göre uyarlayıp çalıştııgını söylüyordu , bu konu hakkında bilginiz varmıdır acaba ?

bunların hepisnin zaten çıkış noktası eskiden bizde de olduğu ve hala iran da mevcut "zorhane "tarzı verilen "gym ler" ...yani millet burda özellikle 1850 lerden sonra "halter ,gülle vb" gibi antrenmanlarla bu işlere kalkıştıkları yerelr...

hatta ,bizde bile ilk zamanlar "vg cilerimiz "ve "halteri "beraber götüren bi sürü sporcu vardı 50 lerde 60 larda...70 lerde de ...

aklımda kalanlar , yanlış hatıralmıyorsam"sadık pekünlü, ergun oral, gürbüz tanesever ..."

abd de ise direkt ana ayırım "grimek "ve tabi ki en önemlisi "charles atlas " ile başladı ...ve tabi ki "clarence ross, stevee reeves , chuck sipes" ..bunların bazıları hem "güç hem vg" yine bi süre beraber götürdüler...örneğin "chuck sipes " çok güçlü bir adamdı ve 1850 lerdeki amcalar gibi "kuvvet şovlarına " çıkardı...)

charles atlas , vg nin "henry ford "u sayılabilir ...)

silkme hareketinin bi bölümünü "yani omuzlama " yı ve military presi birleştirirsen tabi ki olur...

iyi kötü, bi şeyler olmuş olur...

ama , tabi ki ekstrem değerler ile bi şey oertaya çıkmaz...yani "deadliftte veya squatta "yapacağın maksimum kiloları bu hareket kombosu ile yakalyamazsın...ve "pres "için de aynı şey enerjinin bi ksımı diğer omuzlamaya gideceğinden...

dikkatli yapılması gereken bir hareket. geçen yaz yapıyordum ağırlık çok az geliyordu. artırmak istiyordum ama korktum belim sakatlanır diye. yine de salaklık baki. çok fazla ağırlık taktım ve belimde ufak bir acı hissettim. hemen bıraktım. omurga bölgesinde değildi iyiki. şimdi sıkıntı yok ama ileride kendini gösterebilir diye yeniden başlıyorum thums:

Bu pazartesi arkadaşlarımın gazıyla teorideki max ağırlığı denemeye karar verdim. Ama setler aynen böyle oldu:)
boş bar 15 tekrar good morning, 15 tekrar front squat
60kg 10 tekrar
80kg 10 tekrar
100kg 8 tekrar
ısınma kısmınu bu şekile bitirdim :D

120kg 6 tekrar
130kg 6 tekrar
150kg 5 tekrar
160kg 5 tekrar
180kg 2 tekrar :)

normalde son seti de 5 tekrar yapmam lazımdı ama yanlış nefes tekniği yüzünden 2. tekrarda gözlerim karardı :) Ağırlığı bende olduğu gibi bırakıp hemen yere uzandım:) Anca kendime geldim. Birde ilk kez başıma bu tarz birşey geldi ^_^

Muhtemelen bu hareketteki yüksek ağırlıkları iyi kontrol edemediğimden ciddi bel ağrıları çektim. Bu yüzden de bıraktım yapmayı. Yine de özlüyorum bazen.

**squat ve deadlift i aynı anda çakışmak sorunlar yaratabilir...belde ,sırtta kasılmalar vb olabilir...bu nedenle ,mümkünse ayrı zamanlarda yapmak çok daha olumlu,sağlıklı ...

**sırt çalışmaları vb sonrası da yapmamanız tavisye edilir...

Arkadaşlar deadlift hareketinde kemer kullanmak gerekirmi?

deaflit ile romanian arasındaki fark nedir? ikiside aynı hareket gibi geldi.

ağır çalışacaksan "kemer "her zaman...

bazı ukela, çok bilmişlre lar "kemer takma vb "derler ama , sen takıver ağır kilolarda...

**ısınma
**pozisyon, duruş ,tekni

çok önemli...

Deadlift'te formu oturttuktan sonra kemer gereksiz ve çoğu zaman daha tehlikeli. Alt sırtı ve erector spinae'yi hedefleyen bir egzersizde kemer takmak mantıksızdır. Amaç, o bölgeyi güçlendirmek değil de, bir powerlifting müsabakası esnasında rekor denemesi yapmaksa ayrı tabi.

ağır çalıştığınız sürece her zaman "kemer" ...hareket ne olursa olsun "military pres "dahi olsa ...

deri, beli fazla sıkmayan , destekleyen harbi kemer ...

konu , ağır kilo ise !..) yani yüzküsurlarca kilo ise ...

Son düzenleme:
Military Press'te kemer takılabilir, çünkü hedef alt sırt değil. Hedeflediğimiz bölgenin işini görecek bir ekipman takarsanız, o bölgeyi hakkıyla güçlendiremezsiniz. Dizleri sıkı bağlarla bağlayarak Squat yapmaya alışan biri nasıl bacaklarını güçlendiremezse, kemerle Deadlift'e alışan biri de, alt sırtını yeterince güçlendiremez.

Back
Yukarı