Mert Taştekin
Üye

Hocalarım sevgili arkadaşlar.Yaklaşık 4aydır bu sporun içindeyim ve sürekli araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeyi amaçlıyorum.Vücut adaptasyonunu öncelerden tamamladım.Artık tam anlamıyla verim almaya başladım.(hissediyorum) Şimdi kendi açımdan uygun kendi programımı geliştirmeye odaklandım ve bu program benım abdomınal bölgedeki yaglarımdan kurtulmak için dizayn edilecek.Buda demek oluyor ki definasyon sürecindeki bir program olacak.
Programım ''Piramit Antrenman Sistemi'' temalı olup ikiye ayrılacak.İlk hafta maximum tekrar(16-20rp) ikinci hafta ise maximum agırlık(6-8rp) olarak bir döngüde geçecek.Programımda set araları dinlenme süreleri 1dk olup ve bu 1dk da kardiyo hızlandırma teknigi uygulayacagım(makinenin yanında yapay koşu vb) Kardio hızlandırmayı uygulayan arkadaşlar var mı? Çok mu zorlar bu program?
Programa ek 30-40dk'lık interval cardio ekleyecegim ve haftada sadece 1gün off olarak kapatacagım.Burada size sormak istedigim sorular var;
Gögüs günü ön kol arka kol süperset girme alışkanlıgı elde ettim ve bu bana maximum kalp atış hızı saglıyor ve gögüs antrenmanlarında sınav egzersizini bir egzersizle birleşik set olarak giriyorum.Supersette boncuk boncuk terledigimi hissedebiliyorum.Supersette hızlandırdıgım metabolizmayıda hiit cardio ile desteklemek mantıklı hareketmiş gibi geliyor.
Bunun yanında omuz sırt günü beni çok zorluyor mesela. Tricepsleri yorgunluktan 3egzersizden sonra kapattıgım oluyor.Buradaki sorum hazırladıgım programda çok mu fazla sırt omuz hareketleri var? Nasıl düşürülebilir? Hepsi mantıklı hareketler gibi geliyor ve ben bu gündede biceps ve tricepsleri süperset olarak girmeyi düşünüyorum. Bu arada üst trapez takıntım var onlar ileride bayagı buyuk olmalı

Normalde antrenmanım 2günden olurdu. Hiç bacak çalışmadım.Karın egzersizleride öyle aman aman bir çalışma uygulamadım daha.Yazın sixpackleri cıkarmak amacıyla 3.gün eklemeyi düşündüm.Sizde nasıl olmuş bu gün mantıklı mı mantıksız mı? Bacakları çok mu yormuş olacagız.Interval cardio'yu bacak gününüzde yapmayın dniliyor ne kadar dogrudur?
Haftada sadece 1gün kapatmak ne kadar dogrudur.Kasların dinlenmeye ihtiyacı oldugu herkes tarafından bilinir ve bu programda dinlenir mi? Benim düşüncem şudur; Bacak gününde çok fazla yorulmayacagımın kanaatindeyim bu gün off gününe destek çıkacaktır.
Suplementler konusunda whey protein kullanıyorum şimdilik.Yakında bca alıcagım. Bu ikisi bu dönemde yeterli midir? Creatin ve l-carnitin arasında gidip gidip gelıyorum.Creatin antrenmanlarda güç kazanımı destegi sunuyor.L-carnitin ise %30luk bir enerji kazanımı saglıyor ve termojenik bir etkisi var 2kat daha fazla terledigimi hissediyordum kullandıgım dönemlerde.Sizce bu 2sinden hangisine gerek vardır?
Arkadaşlar çekinmeden yazın kendimdeki bilgi birikiminide degerlendirmek istiyorum açıkcası.Moderatörlerdende bi istegim var forumda yeniyim eger yanlış yere açtıysam bi zahmet taşınması rica olunur artık buradayız

Son düzenleme: