Definasyon dönemi antreman öncesi ve sonrası karbonhidrat tüketimi hakkında yardım

stilem

Üye
Definasyon döneminde glisemik indeksinin yüksek olduğu karbonhidratların tüketilmeyeceği söyleniyor.
Definasyon döneminde beyaz pirinci yememelimiyim?
Definasyon döneminde antreman öncesi ve sonrası glisemik indeksi düşük mesela mercimek tüketsem olur mu?
Sizin önerilerinizide bekliyorum

Definasyon döneminde glisemik indeksinin yüksek olduğu karbonhidratların tüketilmeyeceği söyleniyor.
Definasyon döneminde beyaz pirinci yememelimiyim?
Definasyon döneminde antreman öncesi ve sonrası glisemik indeksi düşük mesela mercimek tüketsem olur mu?
Sizin önerilerinizide bekliyorum
Bu videoyu izlemeni tavsiye ederim.Genel bir bilgin olduktan sonra kendin vücuduna göre karar verebilirsin.

Önerileriniz İçin Teşekkür Ederim...[DOUBLEPOST=1532505940][/DOUBLEPOST]spor öncesi glisemik indeksi düşük antreman sonrası glisemik indeksi fazla karbonhidrat tüketilebileceği de söyledi.
Herkes definasyon döneminde glisemik indeksi fazla karbonhidratları önermez bu videodaki öneriyor ne yapacağımı şaşırdım :(

Son düzenleme:
Başka makaleleride okuyordum bu seferde definasyonda antreman yapmadan önce 2 saat önce kompleks karbonhidrat antremandan 30dk önce basit karbonhidrat antremandan sonra basit karbonhidrat tüketilmesi gerektigi söyleniyor.
derfinasyon için antremandan 1 2 saat önce 60 gram civarı yeşil mercimek antremandan 30dk önce 30 gram beyaz pirinç antremandan sonra 60 gram beyaz piriniç antremndan 1 2 saat sonra 60 gram yeşil mercimek mi tüketmeliyim?

Başka makaleleride okuyordum bu seferde definasyonda antreman yapmadan önce 2 saat önce kompleks karbonhidrat antremandan 30dk önce basit karbonhidrat antremandan sonra basit karbonhidrat tüketilmesi gerektigi söyleniyor.
derfinasyon için antremandan 1 2 saat önce 60 gram civarı yeşil mercimek antremandan 30dk önce 30 gram beyaz pirinç antremandan sonra 60 gram beyaz piriniç antremndan 1 2 saat sonra 60 gram yeşil mercimek mi tüketmeliyim?
Beyaz pirinç basit karbonhidrat değil yalnızca glisemik indeksi yüksek. Önerilen antrenmandan 30 dk-1 saat önce protein içeren küçük bir ara öğün, 3-4 saat önce de ana öğün tüketimidir.

Definasyon döneminde glisemik indeksi düşük karbonhidratlarımı tüketmeliyim veya glisemik indeksi fazla karbonhidratlarımı tüketmeliyim? veya her ikisini aynı gün içinde tüketmek daha faydalımı olur?
antreman öncesi ve sonrası hangisi tüketilmeli?

Definasyon döneminde glisemik indeksi düşük karbonhidratlarımı tüketmeliyim veya glisemik indeksi fazla karbonhidratlarımı tüketmeliyim? veya her ikisini aynı gün içinde tüketmek daha faydalımı olur?
antreman öncesi ve sonrası hangisi tüketilmeli?
Yüksek glisemik indeksli diyetlerin fat/lipit oxidation olarak ifade edilen yağ yakımını azalttığı çalışmalarda belirtiliyor. Bu yüzden amaç yağ yakımı ise özellikle antrenman öncesi öğününüzün düşük glisemik indeksli karbonhidrat kaynaklarından(bulgur, makarna, tam buğday ekmeği, kurubaklagiller, amarant, karabuğday vs) olmasına özen gösterin. Diğer öğünlerinizde yüksek-düşük glisemik indeksli besinleri birlikte tüketebilirsiniz. Ancak tercihiniz basit şekerden uzak ve düşük-orta glisemik indeksli besinlerden olursa daha iyi olur.

kafamdaki düşünce glisemik indeksi düşük protein ve lif oranı yüksek ama karbonhidrat değeri düşük yeşil mercimek tüketsem ne olur? bu seferde karbonhidrat miktarım çok düşmüş olcak?2 karbonhidratı farklı öğünlerdede tüketebilirim.
Bulgurun hangi çeşidini alacağım pilav kısır çigköftelik bulgur diye ayrılıyor
Ek olarak besinleri nasıl pişirmemi önerirsiniz besinin tadı falan önemli değil vücudum için en iyisi hangisiyse onu yaparım

Son düzenleme:
Önerileriniz İçin Teşekkür Ederim...[DOUBLEPOST=1532505940][/DOUBLEPOST]spor öncesi glisemik indeksi düşük antreman sonrası glisemik indeksi fazla karbonhidrat tüketilebileceği de söyledi.
Herkes definasyon döneminde glisemik indeksi fazla karbonhidratları önermez bu videodaki öneriyor ne yapacağımı şaşırdım :(
Antrenman sonrası yüksek glisemiks indeskli karb. tüketimi insülini arttırıp insülinin anabolik etkisinden faydalanmak için yapılır.Okuduğum bir yazıda antrenman sonrası hücre zarlarının şekere oldukça duyarlı hale geldiği ve bu aralıkta basit şeker alımının,basit şeker tüketimi için en optimum an olduğundan bahsetmektedir.Yani antrenman sonrası beyaz pirinç tüketebilirsin ama bu demek değildir ki öğlen antrenmana 5-6 saat varken pirinç ye.Orada düşük glisemiks indeksli karb. tercihi daha doğru olacakıtr.

kafamdaki düşünce glisemik indeksi düşük protein ve lif oranı yüksek ama karbonhidrat değeri düşük yeşil mercimek tüketsem ne olur? bu seferde karbonhidrat miktarım çok düşmüş olcak?2 karbonhidratı farklı öğünlerdede tüketebilirim.
Bulgurun hangi çeşidini alacağım pilav kısır çigköftelik bulgur diye ayrılıyor
Ek olarak besinleri nasıl pişirmemi önerirsiniz besinin tadı falan önemli değil vücudum için en iyisi hangisiyse onu yaparım
Tüketebilirsin elbette. Ancak sadece yeşil mercimek ile sınırlandırman hem sürdürülebilirlik hem çeşit açısından iyi olmaz. Ayrıca kurubaklagiller antrenman öncesi gastrointestinal problemlere(mide krempları, karın ağrısı, gaz vs) yol açabilir. Bu yüzden sürekli tüketmemen daha iyi olabilir veya miktarı azaltabilirsin. Glisemik indeksi dengelemek için, nohutlu pirinç pilavı+yoğurt şeklinde bir öğün de tüketebilirsin.
Bulgur çeşitlerinden hepsini tüketebilirsin. Pişirme yöntemi olarak ise yağda pişirme ve doğrudan ateş ile temas dışındaki pişirme yöntemleri uygun diyebiliriz. Besin grubu olarak sormak istersen daha detaylı yardımcı olabilirim.

60 gram bulguru pişirdim 140 gram oldu sadece su ile pişirdim herhangi bir şey koymadım suyla pişirmenin zararı falan yoktur değilmi?

Back
Yukarı