• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Definasyon doğru karar mı?

Definasyon mu bulk mı?

• Definasyon

Votes: 4 57,1%
  • Bulk

Votes: 3 42,9%

• Total voters
    7
Yağ oranı yüzde 18 boy 178 kilo 71. 6 ay yaptim simdi hasta olduğum için ara verdim. Konuya gelelim oturduğum zaman kat kat inen bi göbeğim var göğüste de var gibi ama anlayamiyorum sizce yağ orani 15 altina inince göğüs daha belirgim olur mu? On taraf aynaya bakinca dümdüz duruyor rahatsiz ediyor
20160418_181306-1.jpg
20160418_181252-1.jpg
beni

Bana kalırsa önceliğin yağ kütleni 2 ayda 11-12 civarına indir ve o noktadan sonra lean bulk şeklinde git bu şekilde bulk gidersen daha da yağlanacaksın ve vücudun istediğin kadar kaslı olsun sana hoş görünmeyecek buda seni soğutabilir. Tabi bu benim fikrim.

Bana kalırsa önceliğin yağ kütleni 2 ayda 11-12 civarına indir ve o noktadan sonra lean bulk şeklinde git bu şekilde bulk gidersen daha da yağlanacaksın ve vücudun istediğin kadar kaslı olsun sana hoş görünmeyecek buda seni soğutabilir. Tabi bu benim fikrim.
Bende aynen bu şekilde düşünüyorum. Resimlere göre yağ oranı 11 12 ye inerse on taraf belli olur mu sence göğüs çizgileri filan?

Kardeşim ilk önce belirli bir kas kütlesi eklendikten sonra bulka veya definasyona girilir. Belli bir kas kazan sonra yaparsın.

mantık her zaman önce vücuttaki fazlalıklardan kurtulmak olmalı.
hiç biriniz üst düzey beslenip, antrenman yapıp ilaç alan insanlar değilsiniz.
önce kilo alır ve bunuda temiz bir şekılde başaramazsan 8-10 ay "definisyon" adı altında işkence yaşarsın.
yılın 8 ayı göbekli gezip diğer 3-4 ayınıda tüh ya istediğim kas kütlesini ekleyemedim diye pişmanlıkla geçirirsiniz.

Bende aynen bu şekilde düşünüyorum. Resimlere göre yağ oranı 11 12 ye inerse on taraf belli olur mu sence göğüs çizgileri filan?
Belli olur diye düşünüyorum, burda kas kütlesi kazanıp definasyon yapmalısın diyen arkadaşlara pek katılmıyorum. Senin vücut yağ oranın 18 diyelim sen belirli kas kütlesi kazanana kadar istediğin kadar lean yapsan da psikolojikman diceksin zaten yağlıyım bunu da yesem bir şey olmaz. Bu yüzden bana kalırsa definasyon yap belli hatları kazan ardından lean şekilde bulkunu yaparsın. Vücudunda yağ oranı düşük olduğunda kg ve kas kazancın daha kolay olacaktır.

mantık her zaman önce vücuttaki fazlalıklardan kurtulmak olmalı.
hiç biriniz üst düzey beslenip, antrenman yapıp ilaç alan insanlar değilsiniz.
önce kilo alır ve bunuda temiz bir şekılde başaramazsan 8-10 ay "definisyon" adı altında işkence yaşarsın.
yılın 8 ayı göbekli gezip diğer 3-4 ayınıda tüh ya istediğim kas kütlesini ekleyemedim diye pişmanlıkla geçirirsiniz.
Aynen kardeşim ya 6 aydir yapiyorum göbek var bu nasıl spor kilo alicam diye diye mahvettin vücudu[DOUBLEPOST=1461166383][/DOUBLEPOST]
Belli olur diye düşünüyorum, burda kas kütlesi kazanıp definasyon yapmalısın diyen arkadaşlara pek katılmıyorum. Senin vücut yağ oranın 18 diyelim sen belirli kas kütlesi kazanana kadar istediğin kadar lean yapsan da psikolojikman diceksin zaten yağlıyım bunu da yesem bir şey olmaz. Bu yüzden bana kalırsa definasyon yap belli hatları kazan ardından lean şekilde bulkunu yaparsın. Vücudunda yağ oranı düşük olduğunda kg ve kas kazancın daha kolay olacaktır.
6 aya göre yag oranını saymazsak gelişim var mi? Ve spor hayatim daha öncesinde yok sadece bu yaptığım 6 ay var 21 sene yattim .d

şimdi daha fazla kas kazanmak yada güçlenmek demek kilo almak demek.bu çoğunluk için böyle.yani güçlenip hacim eklemek istiyorsanız en basit ve etkili yönü bu.FAKAT recomp(body recomposition)diye bir şeyin olduğu da su götürmez bir gerçek.nedir recomp,spora yeni başlamış,başlayacak yada kısa süredir spor yapan(kısacası tecrübeli bir lifter olması halinde işler zorlaşacaktır,recomp dönemlerinde genel söyleyişle noob gains mevzusundan faydalanılabilir) kilolu bireylerde,uzun bir süreçte aynı anda hem kas kütlesi kazanıp hem de yağ yakmak.bunun için beslenmenin düzenli oturtulması şart.yani ufak bir kalori açığıyla ilerlemek gerekli.gerekirse idman günleri kalori fazlasıyla,off günlerde kalori açığıyla beslenmeli.ve tabiki bunun yanında özellikle compound hareketlerde gelişmeye odaklı yüksek frekanslı bir idman programı takip etmek en iyi seçim olur.fullbody,upper/lower,ppl yada novice powerlifting programlar gibi.recomp döneminde belki kalori fazlasıyla ilerlediğimiz bulk dönemindeki kadar kas kütlesi kazanamayız yada kalori açığıyla beslendiğimiz dönemlerdeki kadar yağ yakamayız fakat yeni başlayan kilolu ve form dışı bir bireyde hem bir miktar kas kazanıp hemde yağ yakmak mümkündür zaten bunlar da o anlık istenen yeterli sonuçlar,bir nevi bir taşla iki kuş vurulmuş olur.bunların sonucu muhtemelen tartıda kilonuzun sabit kalması yada bir miktar azalması olacak.

Ben zaten 300 kcal açık bırakıp compound egzersizler ile haftada 3 gün çalışmayı düşünüyorum lakin 4 set 10 tekrar mi yoksa 5 set 8 8 8 6 6 gibi tekrar sayilariyla mi karar veremedim. Heveste etmedim değil baklavalari görene kadar ilerlemek için

Back
Yukarı