Definasyon için

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dynamo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Dynamo

Üye
Arkadaşlar yarıyıl tatilinde biraz yağ yakmayı planlıyorum daha sonra yine hacimlenicem sebebi ise okul varken düşük kalorili beslenmek zor oluyor sınav stresiyle... Gelelim beslenmeye
Sabah 9:00
3 Yumurta 1 tane sarısıyla
1 dilim kepek ekmeği
Lor peyniri
Domates
Biber
Çay veya Yeşil çay

11:00
1 tane elma veya portakal

14:00 Öğle yemeği
Tavuk göğüsü veya kırmızı et bazen de balık
1 dilim ekmek ,Az bir şey mercimek yemeği veya kuru fasulye ya da sebze yemeği

Yeşil salata

17:30 Marul ile lor peyniri (loru tek yiyemediğimden dolayı)

19:30 Akşam yemeği
Tavuk göğüsü

21:00 Marul ile lor peyniri

Ve günde 3-4 litre su içiyorum

Sizce bu program yeterlimi definasyon için yaklaşık 3-4 kilo kadar yağım var hepsini şimdi vericem demiyorum yazın başlarındada vericem.

3-4 kilo yagın olduguna eminmisin :)

Demek istediğimi anlarsınız diye düşünmüştüm ama 3-4 kilo kadar vermem gereken yağ var.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:26 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:24 ----------

Adam 40 kilo ve %10 yağ oranına sahip,ne yani olamaz mı? :D

Azi sulandırma konuyu bi :D napıcaz seni böyle :D

Arkadaşlar yarıyıl tatilinde biraz yağ yakmayı planlıyorum daha sonra yine hacimlenicem sebebi ise okul varken düşük kalorili beslenmek zor oluyor sınav stresiyle

Okul yokken daha iyi hacimlenirsin,diyet yapman mantıksız...

Hacimlenmede problem yok , ama karbonhidratı kestimmi çok sinirli , aksi biri oluyorum . Okul zamanı diyet yaptıgımda konsantre olamıyorum derslere bu yüzden yarı yıl tatilinde başladım 1 ay kadar devam edicem yakabildiğim kadar yağ yakıcam sonra 3 ay daha hacimlenicem.

• Like
Reactions: Azi
ben finallerden 2 ay önce baslamıştım spora
low carb beslenmesi yapmıştım
tam anlamıyla aksi şirin gibiydim.arkadaşlarımın kalbini kırıyordum :D

ama ders konusunda aynı şeyi söyleyemecegim 12 dersten 1 ders kaldı :sadece :D

yağ yakımı icin az cok besin programlarını aynıdır sanırım.
yumurta-lor-tavuk-sebze :)

Bilmezmiyim o siniri geçen dönem denemiştim diyeti olmadı ordan biliyorum. Ders çalışırken habire bir şeyler yiyesim geliyor ders çalışamıyordum , bende başarılı bir öğrenciyim açıkçası :D Bu beslenmeyi 1 ay sürdürücem fotoğrafımı koyuyorum yağ oranım çok yüksek değil 1 ayda halledebilceğim kadarını halledicem.

Eklentiler

• dscf2958i.jpg
    dscf2958i.jpg
    49,2 KB · Görüntüleme: 1.077
  • Like
Vaaay günlük açmışız kardeşim ;) Yeni görüyorum başlığı ;)

Dynamo nun vücudunu biliyorum, sayılara takılmayın 4 kilo bile yağı yok...
Sadece alt karın da en son bir yağlanması kalmış, üst karında baklavaları gözüküyor o derece definasyon işini bitirdi bitirecek...

4kg kesinlikle değil 2 bilemedin 3kg yağ
1 ay yoğunlaşsa temizler aslında ;)

Beslenme ye gelince tavsiyem şudur:
1-Meyve tercih etmek yerine koca bir tabak salata daha mantıklı olur öğün araların da
2-Çok fazla ara öğün verilmiş,ikiye indirmekte fayda var.

Vaaay günlük açmışız kardeşim ;) Yeni görüyorum başlığı ;)

Dynamo nun vücudunu biliyorum, sayılara takılmayın 4 kilo bile yağı yok...
Sadece alt karın da en son bir yağlanması kalmış, üst karında baklavaları gözüküyor o derece definasyon işini bitirdi bitirecek...

4kg kesinlikle değil 2 bilemedin 3kg yağ
1 ay yoğunlaşsa temizler aslında ;)

Beslenme ye gelince tavsiyem şudur:
1-Meyve tercih etmek yerine koca bir tabak salata daha mantıklı olur öğün araların da
2-Çok fazla ara öğün verilmiş,ikiye indirmekte fayda var.

Günlük değil de fikir almak için açtım günlükle başa çıkamam telefondan giriyorum genellikle foruma.

Aslında haklısın abi , meyve yeyince zaten canım iyice tatlı istiyor :) Salata daha uzun süre tok tutabilir birde içine lor peyniri attım mı tamamdır :)
Ara öğünü azaltıcam. Kilom 77-78 74'e düşsem tabi en az kas kaybı olarak inşallah amacıma ulaşırım diye düşünüyorum.

Leğen kemiklerin mi geniş senin?Çünkü yağ oranına göre belin kalın gözüküyor...

Günlük değil de fikir almak için açtım günlükle başa çıkamam telefondan giriyorum genellikle foruma.

Aslında haklısın abi , meyve yeyince zaten canım iyice tatlı istiyor :) Salata daha uzun süre tok tutabilir birde içine lor peyniri attım mı tamamdır :)
Ara öğünü azaltıcam. Kilom 77-78 74'e düşsem tabi en az kas kaybı olarak inşallah amacıma ulaşırım diye düşünüyorum.

Benim fikirlerim bunlar ;)

Öğünlerin güzel, kahvaltı on numara, öğlen yemeğini ağır, akşamı hafif tutmuşsun definasyon için ideal...

Bence tek eksiği ara öğün sorunu, ara öğün çok 2-3 saatde bir ağzına bir şeyler atıyorsun, yağ yakımı isteniyorsa eğer ana öğünlerde sindirimi uzun süren besinleri tercih edip (ki bu mesela her öğünde bir miktar bulgur pilavı düşünmek olabilir) ara öğünü komple kaldırmak ve öğün aralarını saat olarak uzun tutmak aralı tutmak da fayda var ;)

Seçim senin tavsiyelerim bunlar, kendine göre bul bir ortasını ayarla ;)

Ama meyveyi kaldırıp salata kullanmak şart onu bir mutlaka yap yani, meyve sadece sert geçen bir antremandan sonra kortizol engellemek amaçlı 1 adet olabilir sadece, onun dışında öğün yada ara öğün olarak kullanılması çok yanlış ki zaten kendinde tecrübe etmişsin ;)

• Like
Doğru abi Karatay hocayı dinlediğimde oda ara öğün önermiyordu hatta yapabilirseniz 2 öğün yapın diyordu ama bu vg ciler için uygun değil sanırım.

Öğle yemeğinde 2-3 kaşık haşlanmış bulgur yiyebilirim işe yarıyorsa. Akşam yemeğinde tamamen kh yi kesmeyi planlıyorum.

Yeşil salata yerken pek hevesli yemiyodum bitkiyi dalından koparıp yermiş gibi oluyordu. Ama artık yağlı salata yiyeceğim hevesle.

Eee tabi ki tutup 2 öğün yemek yemek her gün antremanda dünya kadar yıkım yapan ve hacim isteyen bir adam için uygun değil...
3şart, yağ yakımı da isteniyorsa ara öğünleri kesmekte hafifletmekde fayda var ama yağ yakımı söz konusu değilse ara öğünde şart...

Olaya zaten öğün-araöğün olayı değil!
Mesela biraz bulgur ile desteklemenin mantığı da şu; sindirimi uzatıp bir daha ki öğün ile olan aradaki saati uzatmak tek amaç ;)

Adam gibi bir marul salatası yap şöyle limonlu zeytinyağlı, bağımlısı olursun zaten benm gibi ;)

Bilmezmiyim o siniri geçen dönem denemiştim diyeti olmadı ordan biliyorum. Ders çalışırken habire bir şeyler yiyesim geliyor ders çalışamıyordum , bende başarılı bir öğrenciyim açıkçası :D Bu beslenmeyi 1 ay sürdürücem fotoğrafımı koyuyorum yağ oranım çok yüksek değil 1 ayda halledebilceğim kadarını halledicem.

attachment.php

Bu resime göre ;

Bence hiç gerek yok 15-20 günlük defineye...vücudun sağlam ...bana kalırsa yaza 2-3 ay kala gir deifnasyona...o zamana kadar omuz ve üst göğüs dahada gelişir..ve o zamana kadar alabildiğin kadar kilo alırısn...öyle girersin...

tyabi bu benim fikrim...sen zaten yola çıkmışsın ;)

Bu arada belki yazmışsındır ama ben göremedim..ölçülerini yazarmısın...ben çok beğendi,m gerçekten vücudunu...kendime benzettim biran ;)
kolay gelsin...

Son düzenleme:
Back
Yukarı