Definasyon mu Bulk mu? Arafta Kaldım

metapak

Üye
Merhabalar, yaklaşık 1.5 yıldır spor yapıyorum. İlk spora başladığımda muhtemelen çoğu arkadaşın bilekleri inceliğinde kollarım vardı. Boş bar ile zar zor benche yatardım. Kendimce gelişme sağladım yaklaşık 8-10 kilogram aldım. Vücut ölçülerim çok olmasa da arttı.
Spora başladığımda skinny fat diye tabir edilen vücut yapısındaydım o günden bugüne clean bulk ile ilerledim. Ama şuan küçük bir problemim var. Başlıkta da belirttiğim gibi diyet zamanı geldi mi gelmedi mi bilemiyorum.
Gittiğim zamana göre efsane bir gelişim olmadı vücudumda ama eski halime göre gayet iri duruyorum. Ama bel ve karın bölgemde rahatsız edici şekilde yağ var. Karın kaslarım görünmüyor, belimde yağlanma var, vücudumdaki kaslar parçalı durmadığı için dışarıdan sporcu gibi gözükmüyorum. Özellikle omuz ve sırt bölgem.

Kafamdaki soru şu acaba bulk şeklinde devam mı etmeliyim yoksa yaz döneminde zayıflayıp clean bulk olarak mı ilerlemeliyim?
boyum 177cm ağırlığım 74 kg

Definasyona girersen cok ufalırsın
Düzenli beslenerek kas eklemeni öneririm

Uzun bir süre 85 kg’leri görene kadar kas ekleneni öneririm yağlanmadan ama 6 7 ayda minimum , ondan sonra düşünebilirsin definasyonu

Yağ oranını hafif düşürdükten sonra kütle eklemek daha mantıklı bence. 1-2 ay hafif bir kalori açığı ile yağ yaktıktan sonra ilk 4 karın kası gözükür muhtemelen. Hem sağlık açısından (hormon profili vs.) hem de ileride yapacağın bulk döneminde yağlanmani azaltması açısından çok daha iyi bi tercih olur. Yağ yakarken çok da ufalacagini düşünmüyorum sonuçta kas kütlesi kazanımı cut döneminde de mümkün:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10838463
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8002507

Definasyon dan çok clean bulk A yönelirsen daha iyi olacağanı düşünüyorum. Tabii amacın fit bir vücuttan çok daha hacimli bir vücuda sahip olmak ise. Definasyon yapmak için yeterli ve detaylı bir araştırmak lazım ki kas kaybını en düşük seviyede tutup yağ yakabilesin. Küçülen bir vücut kesinlikle motivasyon kaybına yol açacağı için clean bulka gitmen de fayda var. Bu seneyi pas geçmen daha verimli olur.

Merhabalar bu konuyu açtıktan sonra bir anlık gaz ile güzel bir definasyona başladım. O günden beri yaklaşık 6-7 kilo verdim.
Bel: 90 -> 83-84 haline geldi.
Güncel kilom 68-69
Benim için güzel bir kısa süresi definasyon oldu aşırı derecede küçülmedim bu ay sonunda clean bulk ile 1-2 yıl ilerlemeyi düşünüyorum.

Back
Yukarı