Definisyonda duraklama dönemim

cdsoft

Üye
Merhaba Dostlarım,

Sporda 1. yılım, son 3 aydır evde antrenman yapıyorum haftanın 5 günü. Spor salonu kapandığında 81 kg idim, şuan ki kilom 74.5 kg. Bu süreçte split antrenman yaptım genellikle vücut ağırlığımla, hiit kardiyo yaptım, yağ oranımı düşürdüm, Ofis çalışanıyım, boy ve kilo oranıma göre almam gereken kalori 2750 iken 1800-1900 kalori alıyorum yaklaşık 3 aydır. Karın kasların belli olmaya başladı ama asıl sıkıntım şu; Evde yağ oranımı ölçtüğüm cihazla yağ ve kas oranımı ölçtüğümde son 1-1.5 aydır Yağ oranımı 12.5%, kas oranımı %82.8 gösteriyor ve hiçbir şekilde ne yağ oranım düşüyor ne kas oranım artıyor. Belim çok inceldi ama karın kaslarımı çevreleyen göbek bölgemdeki deriyi çok inceltemedim. Akşamları 1 saat spor yapıyorum ama kardiyo bir süredir yapamıyorum, zaten yorgun eve gidiyorum, ağırlık üstüne kardiyo zor oluyor.

Programım ise şöyle;
Pazartesi Göğüs, arka kol, karın
Salı Omuz önkol trapez
Çarşamba sırt bacak karın
Perşembe Göğüs kol
Cuma Omuz karın
Cumartesi Sırt karın

Beslenme makrolarım ise günlük 150-160 gr protein 60-70 gr yağ, 150-160 gr karbonhidrat

Yeterince düştüm kilo kaybı yaşamadan kilomu koruyarak karın kaslarımı ortaya çıkarmak istiyorum, ama ne kas oranım artıyor ne derimi inceltebiliyorum bir süredir. Duraklama dönemindeyim, kas oranımı arttırmak için kalori arttırmam gerek farkındayım, ama ofis çalışanı olduğumdan kalori artınca yağlanma başlıyor ne kadar spor yapsamda. Bu arada boyum 189cm. Derimi inceltme konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

Birde merak ettiğim nasıl oluyorda bu kadar kalori açığı oluşturup, spor yapıp makrolarıma dikkat edipte haftalardır aynı kiloda kalıyorum. Yağlanmadan, karın kaslarını örtmeden Clean bulk yapıp, yağsız kas kütlesi kazanmak nasıl oluyor, mümkün mü

Back
Yukarı