dips ve tricepsin ilişkisi?

arkadaşlar dips çalışmanın en az squat yada barfiks kadar yararlı olduğunu biliyorum. birçok yerde dips hareketini alt goğus ve tricepsi geliştirmek için oneriyorlar. sorum şudur ki; ben haftada 4 gun spora gidiyorum. 2 gun goğus-biceps-bacak, 2 gun omuz-sırt-triceps. sonuçta goğus çalışırken dips yaptığıma gore ve dips de aynı zamanda tricepsi calıştırdığına gore ben haftada 4 gun triceps çalışmış olmuyormuyum. yanlışmı duşunuyorum...?

dips hareketinde kollarini yana dogru kirarsan tricepse pek vurmaz. kollarini geriye dogru kirarsan vede bench dips yaparsan bu direk tricepse etki eder . normal yani paralel demirde yapilan dipsde kollari yana kirinca triceps calismis olmazsin bence sadece bench pressde falan ne kadar trieps calisiyorsa o kadar calismis olur belki azcik daha fazla

Biceps ile tricepsin yerini değiştirirsen verim alamazsın o antrenmanlardan.
Göğüsde triceps,sırt programında ise biceps zaten çalışıyor.
Ayrıca dips yapmasan bile göğüs hareketinde yine triceps çalışacak.
Bench press birçok triceps hareketinden daha çok pump etkisi gösteriyor tricepslerde.

deepdark yapman gereken şey şu.
1)Dips yaparken vücudunu öne yatırmadan olduğun yerde dik inip kalkarsan triceps çalışır.
2)Dips yaparken vücudunu öne eğerek yatırarak yaparsan göğüsü çalıştırırsın.Bu harekette alt göğüs ve göğüsün dışı çalışır

Back
Yukarı