Diyet direncim kırılıyor artık ne yapmalıyım ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lantis44
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar 2.5 aydır diyet içindeyim fakat son 20 gün içinde diyete karşı olan direncim kırılıyor.Daha fazla kaçamaklar yapıyorum ve bazı günler bozuyorum.Ortalama 15 kilo verdim fakat vermem gereken 5 kilo daha var.Bana ne önerirsiniz nasıl desem sanki psikolojik olarak bir çöküntü içindeyim.Eğer diyeti bozup bir şeyler yersem daha fazla psikolojim bozuluyor,yemeyeyim diyiyorum bu sefer salla gitsin demeye başladım.Hiç bu kadar uzun süreli bir diyet yapmamıştım neler önerirsiniz.

Saygılar

kendine ödül öğünü ver çok abartmadan,sonra kendini tekrar gaza getir fit erkek resimlerine bakarak.her şey motivasyonla ilgili çünkü

gayet iyi kilo vermişin senin yerinde olmak isteyen milyonlarca insan var önce bunu düşün ve moralini yüksek tut.

öteyandan haftada 1 gün kendini serbest bırak ve canın bütün hafta en çok ne çektiyse onu ye bende 16 kilo verdim ve bu şekilde yapınca hem mutlu oluyorum hem nefsim köreliyo hemde sevdiğim yiyecekleri yiyorum.

örneğin geçen pazar 2.5 ay sonra ilk kez burger king yedim önümüzdeki pazar mantı yicem sabırsızlıkla bekliyorum :)

bu yöntemle haftasonu veya senin belirlediğin herhangi bi günde yemek yiceğini bilmek hem iradeni kuvvetlendiriyo hem nefsini köreltiyo.

yolun çoğunu gitmişin pes etme başarmaya çok az kalmış.

Bende sızın gıbıyım dıyette 2. aydayım dıyet oalrak yagsız sut yogurt ve hıc bır seker ve tatlı dılıme vurmuyorum ınanıyormusunuz dogum gunune gıttım ve herkez pasta yerken ben yemedım için gıdıyordu cokta severım oyle seylerı ama yemedım 5 dk lık zevk ıcın degmez dedım cunku 5 aydır gıdıyorum spora ve o kadar emek verıyorum yemesemde olur dıyorum meyve yıyorum sekerı ordan alıyorum onuda tabı abartmıyorum ogun aralarında 1 adet hep sızde tutun kendınızı yaz gelıyor yemeyın.

yedıkten sonra pısman olursunuz basıma cok geldı oruc bozmak gıbı bırsey ınsanın moralı bozuluyor ve cok uzuluyor en azında bende oyle

Doğru mu ?

Bende sızın gıbıyım dıyette 2. aydayım dıyet oalrak yagsız sut yogurt ve hıc bır seker ve tatlı dılıme vurmuyorum ınanıyormusunuz dogum gunune gıttım ve herkez pasta yerken ben yemedım için gıdıyordu cokta severım oyle seylerı ama yemedım 5 dk lık zevk ıcın degmez dedım cunku 5 aydır gıdıyorum spora ve o kadar emek verıyorum yemesemde olur dıyorum meyve yıyorum sekerı ordan alıyorum onuda tabı abartmıyorum ogun aralarında 1 adet hep sızde tutun kendınızı yaz gelıyor yemeyın.

yedıkten sonra pısman olursunuz basıma cok geldı oruc bozmak gıbı bırsey ınsanın moralı bozuluyor ve cok uzuluyor en azında bende oyle

Selam;

Arkadaşalr bir şey sormak istiyorum.yaklaşık 15 kg fazlam var.1 Haftadır spora başladım pazar günleri hariç hergün gidiyorum.20 dk koşu bandı,15 dk bisiklet,15 dk kondisyon bisikleti salonda bunları yapıorum ve normal de yediğim günlük besinin 4/1 kadar yiyorum.Doğru mu yapıyorum ve ne kadarda fazla kilolarımı atabilirim acaba.

Teşekkürler.

Selam;

Arkadaşalr bir şey sormak istiyorum.yaklaşık 15 kg fazlam var.1 Haftadır spora başladım pazar günleri hariç hergün gidiyorum.20 dk koşu bandı,15 dk bisiklet,15 dk kondisyon bisikleti salonda bunları yapıorum ve normal de yediğim günlük besinin 4/1 kadar yiyorum.Doğru mu yapıyorum ve ne kadarda fazla kilolarımı atabilirim acaba.

Teşekkürler.
Öncelikle güzel spora vakit ayırıyorsun bu güze... burda gözüme çarpan konu yediğim günlük besinin 4/1 kadar yiyorum demişsin bu bir anlam ifade etmez eski alışkanlıkları bırakıp öğün sayısını 6 ya çıkarmandır. her 2,5 ya da 3 saatte bir yemeye programlarsan kendini o hedefine ulaşırsın...

Spora devam....dumbelllls
Diyete yeni buyut kazandır.... artık günde 6 kez yemek yiyeceksin....:D

ben nerdeyse 2 yıldır diyetteyim toplamda 40 kılo verdim sıkıldıgım zamanlarda oldu ama hic pes etmedim haftanın bir günü pazar günü serbest bırakıyorum istedigim herseyi yiyorum ama abartmadan veya arada bir istedigim birseyden kücük bir porsiyon yiyorum yeterli geliyor bu kadar kılo vermissin sakın bırakma bir süre sonra zaten alısıyorsun ben artık istesemde cok yiyemiyorum hemen midem bulanıyor rahatsız ediyor beni birkac ay diyet yapıp sonra 1 hafta ara verebilirisn

Arkadaşlar çok tşk ederim cevaplar için 2 gündür tekrar düzene sokmaya çalışıyorum diyeti.Geri kalan kilolarımı 1.5 ay içinde vereceğimi düşünüyorum.

Back
Yukarı