Diyetteyken Ayda bir istediğini yeme mantığı?

hasim301

Üye
mrb ben 2 aydır protein ağırlıklı diyetteyim 18 kilo verdim ama canım farklı şeyler istiyordu,biraz ayarı kaçırdım çift lavaş tavuk döner,çikolata,cips ws baya şey yedim,ertesi gün tartıya çıktım 4 kilo almışım,bu nasıl oluyor anlamak mümkün değil,hergunde cardio yapıyorum,diyete kaldığım yerden devam ediyorum,tek öğün bozduğumdada mutlaka 1-1,5 kilo alıyorum,1hafta resmen sanki boşa gidiyor gibi geliyor,hiç yapmamak dahamı iyi acaba

Link paylasmak serbest mi emin degilim, ama bu atacagim linkte oldugu tarz bir durum oldugunu dusunuyorum. Depolariniz dolmustur ve cogu su agirligidir.

Iyi antremanlar.

aldığınız kiloların hepsi su... psikolojik ve metabolik olarak yaptığınız şey vücudunuza iyi gelecek merak etmeyin.

aldığınız kiloların hepsi su... psikolojik ve metabolik olarak yaptığınız şey vücudunuza iyi gelecek merak etmeyin.
Peki aldığımız bu 4 kg su ortalama ne kadarda gider,4 lt su içiyorum günde ve 2 tane yeşilçay[DOUBLEPOST=1576694187][/DOUBLEPOST]
Link paylasmak serbest mi emin degilim, ama bu atacagim linkte oldugu tarz bir durum oldugunu dusunuyorum. Depolariniz dolmustur ve cogu su agirligidir.

Iyi antremanlar.
Peki aldığımız bu 4 kg su ortalama ne kadarda gider,4 lt su içiyorum günde ve 2 tane yeşilçay[DOUBLEPOST=1576694222][/DOUBLEPOST]
Bir günde 4 kilo almak mantıklı gelmedi bana. Farklı etkenler işin içindedir.
Ne gibi etkenler hocam

Ne gibi etkenler
Diğerlerinin söylediği gibi glikojen depolarının dolması ve su.Yazdığınıza göre basarili bir sekilde kilo vermeye devam ediyorsunuz. Bu kilo artışını pek önemsemeniz gerektiğini düşünmüyorum,sonuç olarak amacınız yag yakmak suyu atmak değil. Söylediğim gibi pek önemseyin. Tebrik ederim çok iyi kilo vermişsiniz. Başarılarınızın devamını dilerim.

Diğerlerinin söylediği gibi glikojen depolarının dolması ve su.Yazdığınıza göre basarili bir sekilde kilo vermeye devam ediyorsunuz. Bu kilo artışını pek önemsemeniz gerektiğini düşünmüyorum,sonuç olarak amacınız yag yakmak suyu atmak değil. Söylediğim gibi pek önemseyin. Tebrik ederim çok iyi kilo vermişsiniz. Başarılarınızın devamını dilerim.
Sağolun hocam,4 ocakta bedelli askerim;)verebilsipğm kadar verebilirsem çok iyi olur orda zorlanmayım,tekrar artık yılbaşında akşam bozarız:) boy 175 olunca kilo kendini gösteriyor

4 kilonun 2 kilosunu verdim 3 günde hocam:) ama yapmamak daha iyi ben 2 haftada bir yapıyordum bu ay 3 defa tıka basa yedim benı 10 gün kadar geriye attı,şuan belki 91dim,95im şuan::)

spora tekrar başlayalı 14 gün oldu 89 dum şuan kaçamaklarla 84,9 a düşmüşüm :D bakalım yardırıyoz ama bi makarna yesem pat diye 90 görücem tartıda eminim :D çünkü ben yedim mi hayvan gibi yiyorum :D

spora tekrar başlayalı 14 gün oldu 89 dum şuan kaçamaklarla 84,9 a düşmüşüm :D bakalım yardırıyoz ama bi makarna yesem pat diye 90 görücem tartıda eminim :D çünkü ben yedim mi hayvan gibi yiyorum :D
aynen bende öyleyım bozdummu b...nu çıkartıyorum valla,aydabiir en mantıklısı,veya 20 günde 1 en fazla,ben 2 gün üst üste bozdum diye 4 kilo aldım:)

aha aynı ben işte :D insan ne bileyim 1 tabak makarna yer 2 tabak yer diyet bozar ben 1 paket yoğurtlu makarnayı gömüyorum yanında da 1 ekmek :DD 2 haftada bir bunu yapayım dedim çok geldi artık ayda 1 yapıcam

Besinlerinizin %80'ini saglikli besinlerden almaniz yeterli olacaktır. Diyetiniz ne kadar kısıtlayıcı olursa o kadar da çekilmez olur. Başarılar....

diyet yapanlar için söyluyorum bugun itibariyle 93e geri indim,tam bir haftada aldığım 4 kiloyu verdim,yanlız bozduktan sonra ilk 2 gün salata ile beslendim sonra eski diyetime geri döndüm protein ağırlıklı,ben 2 gün bozduğum için 4 kilo aldım,şişman olanlar için ayda bir yapmak daha mantıklı beni 1 hafta geriye attı 2gün bozmam,90a düşebilirsem yılbaşına kadar azda hedefimi tamamlamış olacam,bedelli askerik yapacam sınırın 10 kilo üstündeydim şimdi 90a düşersem 20 kilo civarı vermiş olacam,6sında teslim olacam:9[DOUBLEPOST=1577089855][/DOUBLEPOST]
aha aynı ben işte :D insan ne bileyim 1 tabak makarna yer 2 tabak yer diyet bozar ben 1 paket yoğurtlu makarnayı gömüyorum yanında da 1 ekmek :DD 2 haftada bir bunu yapayım dedim çok geldi artık ayda 1 yapıcam
bende aynı hocam,pizza yedim üstüne çiğ köfte dürüm yemiştim,akşamda mangal resmen ogun b... çıkardım ve 2 gün sonunda 4 kilonun üstünde aldım.D

Son düzenleme:
bende bugün 1 tabak makarna yedim, ama nedense makarna beni hep susatmıştır.. 4 litreye yakın suyu pat diye diktim kafama bitirdim :D benim vücudum suyu çok tutuyor içtiğim kadarını işeyemiyorum :DDD Lasix diye bi ilaç var onunla fazla suyu atıyorum Allahtan :D

bende bugün 1 tabak makarna yedim, ama nedense makarna beni hep susatmıştır.. 4 litreye yakın suyu pat diye diktim kafama bitirdim :D benim vücudum suyu çok tutuyor içtiğim kadarını işeyemiyorum :DDD Lasix diye bi ilaç var onunla fazla suyu atıyorum Allahtan :D
3 haftada bir 1 gun tıka basa yemek bence en iyisi,o zaten insanı 3 hafta götürür

Doğru bir kilo takibi yapabilmeniz için tartıya her zaman aynı vakit (sabah kalkınca tuvalet sonrası önerilir) ve mümkünse kıyafetsiz çıkın.

Önemli olanın tartı olmadığını kabullenin önce. Çünkü aslolan tartı değil aynadır.

Şöyle bir örnek vereyim; Spor salonlarına tartıda istediği kiloyu düşüp ancak ayna karşısında istediği sonucu alamayıp gelen insan sayısı epey fazla. Aslolan görüntüdür, tartı çok önemsiz bir şeydir. Eğer siz amaçladığınız güzel/estetik bir fiziğe sahipseniz 70 kilo olun ya da 90 kilo olun ne fark eder?

Edit: Yazmayı unutmuşum :) Aslolan yağ oranıdır. Pro Vücut geliştiricilerden ötürü veya bir takım instagram fenomenlerinden kaynaklı %6-7 yağ oranlarına sahip olmamız gerekiyormuş gibi bir algı ortaya çıktı. Özetle yok böyle bir şey. Eğer siz genetik olarak vücudunuz bunu istemiyor ise %6-7 yağ oranları hiçbir erkek için faydalı değildir. Zaten ideal olan %10 ile %15-16 arası gidip gelendir. Ki %20'ye kadarı sağlık sınırları içerisinde kabul ediliyor. Adamların yarışmaya çıkmadan önceki halleri sanki günlük hayatın kendisine adapte edilmeliymiş gibi geliyor insanlara ama böyle bir şey yok. Tıpkı 90'lı yıllarda oluşan "yağ yemeyin, yağ yerseniz ölürsünüz" mantığı gibi bir şey bu. Aynı algı; vücutta yağ olmamalı! Halbuki vücudun yağa ihtiyacı var. Vücut senin aldığın fazla kalorileri boş yere yağ olarak depolamıyor. Elbette her şeyde olduğu gibi yağın da fazlası zarar...

100 kilo bir kişi düşünelim, %20 yağ oranı olsun. Yani vücudunda 20 kilo yağ var demek oluyor. Geri kalan 80 kilo ise kas ve kemik, gayet iyi bir ortalama :) Ancak, 80 kilo bir kişi düşünelim, onun da vücudunda %20 yağ olsun... Maalesef hiç de iç açıcı bir durum olmaz... ^^

Son düzenleme:
Back
Yukarı