öncelikle selamlar, Yaklaşık 2-3 ay öncesinde spor esnasında sol dizimde bir zorlama meydana geldi. Squat sırasında yada salon bisikletinde olduğuna eminim. Sonrasında dizimde yürürken, bağdaş kurarken, ayakta dururken yada yatarken sebepsiz yere ağrı ise hiç görmedim. Sol dizimi 90 derece kırılı hal ile yapıştıracak derecede kırdığım hal arasında kalan kısımda zorlarsam ağrıyor.
Doktora gittim MR sonucum:
MR, EKLEM TEK (Sol meniskopati)
Kesitlere dahil femur distal, tibia ve fibula proksimal pateller kemiklerim kortikal bütünlükleri normaldir.
-Anterior krusiad ligament intensitesi hafif düzeyde artmıştır.
Medial ve lateral kollateral, posterior krusiad ligamentlerin, pateller ve kuadriseps tentonun kalınlık ve intensiteleri normaldir.
-Diz eklem aralığında hafif düzeyde sıvı artışı (sıvı-sinovit) izlenmiştir.
Ayrıca medial, lateral menisküs ve popliteal fossada sorun yok
Bunlar ne anlama geliyor hocam? Neyim var?Nelere dikkat etmem gerekiyor? Spor yapmama mani olur mu? (Ne çok soru oldu a32)
Doktora gittim MR sonucum:
MR, EKLEM TEK (Sol meniskopati)
Kesitlere dahil femur distal, tibia ve fibula proksimal pateller kemiklerim kortikal bütünlükleri normaldir.
-Anterior krusiad ligament intensitesi hafif düzeyde artmıştır.
Medial ve lateral kollateral, posterior krusiad ligamentlerin, pateller ve kuadriseps tentonun kalınlık ve intensiteleri normaldir.
-Diz eklem aralığında hafif düzeyde sıvı artışı (sıvı-sinovit) izlenmiştir.
Ayrıca medial, lateral menisküs ve popliteal fossada sorun yok
Bunlar ne anlama geliyor hocam? Neyim var?Nelere dikkat etmem gerekiyor? Spor yapmama mani olur mu? (Ne çok soru oldu a32)