Doğal sporcular powerlifting mi bodybuilding mı yapmalı?

Ağirsaglam gibi powerlifting tarzinda calismak doğal sporcular için daha mı iyi. Bodybuilding bana bı yerden sonra mantıksız gelmeye başladı. 7-8 hareket yapiliyor bir antrenmana tamamen pump üzerine broscience dolu her yerde. Herkes bir şey biliyor, ilaçlı adamlar dolu salonlarda 3 ayda vücut yapıp yeni gelen cocuklari da kendileri gibi çalıştırıyorlar.

Ben her antrenmanimda pl ve bbyi karistiririm tabi bb daha ağırlıklı olur yani 16 setlik bir antrenman yapiyorsam bunun 4 veya 5i pl tekrarlari kalani bb tekrari olur sanada tavsiyemdir

Ağirsaglam gibi powerlifting tarzinda calismak doğal sporcular için daha mı iyi. Bodybuilding bana bı yerden sonra mantıksız gelmeye başladı. 7-8 hareket yapiliyor bir antrenmana tamamen pump üzerine broscience dolu her yerde. Herkes bir şey biliyor, ilaçlı adamlar dolu salonlarda 3 ayda vücut yapıp yeni gelen cocuklari da kendileri gibi çalıştırıyorlar.
Tabiki Bodybuilding ama powerlifting temel atma için iyi olabilir

Hangisinden daha çok keyif alıyorsan, senin amacına hangisi daha uygunsa onu yapmalısın. Bu sorduğun soru daha çok fullbody mi split mi için geçerli sanki.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kardeşim bb de bir kasa 7hareket yapanlar brolar.sen alt üst tarzı vy full b çalış.3tekrar yapıp 5dk dinlenip tekrar sete girme ile de kas büyümez.kasin büyümesi için ağır kilolarda 8-12 tekrar yapacan set arasında 1dk dinlenicen .sana kendim ile pl ci arkadaşım i kiyasladim 2 mizde aynı anda başladık o ol ben bb yapıyorum.yanliz brosince gibi değil okuyup araştırarak idman yapıyoruz.makale okuyoruz.2mizinde 3 yıl oldu ben başladığımda small tişört giyerken şimdi XXL giyiyorum i ise midyumdan large tişörtü gecti ve üstelik benden daha agir basiyir bunun nedeni ben kasa yetersizsin derken o sinir sistemine ve kasgucune yetersizsin diyor burada açıklamak zor.[DOUBLEPOST=1528368920][/DOUBLEPOST]Lafın kikısapl tarzı idman ile
Kardeşim bb de bir kasa 7hareket yapanlar brolar.sen alt üst tarzı vy full b çalış.3tekrar yapıp 5dk dinlenip tekrar sete girme ile de kas büyümez.kasin büyümesi için ağır kilolarda 8-12 tekrar yapacan set arasında 1dk dinlenicen .sana kendim ile pl ci arkadaşım i kiyasladim 2 mizde aynı anda başladık o ol ben bb yapıyorum.yanliz brosince gibi değil okuyup araştırarak idman yapıyoruz.makale okuyoruz.2mizinde 3 yıl oldu ben başladığımda small tişört giyerken şimdi XXL giyiyorum i ise midyumdan large tişörtü gecti ve üstelik benden daha agir basiyir bunun nedeni ben kasa yetersizsin derken o sinir sistemine ve kasgucune yetersizsin diyor burada açıklamak zor.
Lafın kısası pl tarzı idman ile ancak egonuzu sisirirsiniz.burada millet yazıyor yok Bench rekorun su deaiftim bu diye.al bende yazayım Bench 3tekrar rekorun 135 kg,squat 3tekrar 165 kg.hayatimda hiç deadlift yapmadım 1tekrar rekorum 145 kg bunlar diyette ki rekorlarim.bende bilirim herkese kaldirdigim kglerle hava atmayı ama body işi kas gösterisidir güç gösterisi değil.

Son düzenleme:
Kardeşim bb de bir kasa 7hareket yapanlar brolar.sen alt üst tarzı vy full b çalış.3tekrar yapıp 5dk dinlenip tekrar sete girme ile de kas büyümez.kasin büyümesi için ağır kilolarda 8-12 tekrar yapacan set arasında 1dk dinlenicen .sana kendim ile pl ci arkadaşım i kiyasladim 2 mizde aynı anda başladık o ol ben bb yapıyorum.yanliz brosince gibi değil okuyup araştırarak idman yapıyoruz.makale okuyoruz.2mizinde 3 yıl oldu ben başladığımda small tişört giyerken şimdi XXL giyiyorum i ise midyumdan large tişörtü gecti ve üstelik benden daha agir basiyir bunun nedeni ben kasa yetersizsin derken o sinir sistemine ve kasgucune yetersizsin diyor burada açıklamak zor.[DOUBLEPOST=1528368920][/DOUBLEPOST]Lafın kikısapl tarzı idman ile

Lafın kısası pl tarzı idman ile ancak egonuzu sisirirsiniz.burada millet yazıyor yok Bench rekorun su deaiftim bu diye.al bende yazayım Bench 3tekrar rekorun 135 kg,squat 3tekrar 165 kg.hayatimda hiç deadlift yapmadım 1tekrar rekorum 145 kg bunlar diyette ki rekorlarim.bende bilirim herkese kaldirdigim kglerle hava atmayı ama body işi kas gösterisidir güç gösterisi değil.
kıyaslamak yanlış olur çünkü 2nizinde şartları beslenmesi spora devamlılığı da aynı olmayabilir, o arkadaşınla kıyaslamak yerine işini düzgün yapan biriyle kıyaslamayı dene bence :) mesela makinetalha yada en basitinden sıradan bir pl fıratbalkaya yada forumdada olan bir arkadaşımız var forumdaki nickini hatırlayamadım egenin https://www.youtube.com/channel/UCICWewsriXH-kmRr6_xYeAg/videos youtube kanalı bu burdan da çıkartabilirsin , işin hakkını veren bir powerlifter fitnessçılar kadar da estetik olabiliyor

xxl tişört giyiyorsan ya yağlı kilolu birisin yada ilaçlı birisin. xxl tişörtü doldurmak demek phil heath gibi bir şey olmak demek. doğal birinin xxl tişört giyecek kadar hem büyük hemde parçalı kaslı olması istisnalar dışında mümkün değil. istisnalar diyorum fakat henüz öyle bir istisnaya da rastlamadım...

xxl tişört giyiyorsan ya yağlı kilolu birisin yada ilaçlı birisin. xxl tişörtü doldurmak demek phil heath gibi bir şey olmak demek. doğal birinin xxl tişört giyecek kadar hem büyük hemde parçalı kaslı olması istisnalar dışında mümkün değil. istisnalar diyorum fakat henüz öyle bir istisnaya da rastlamadım...
t shirt bedenleri de farkediyor ben genelde m l giyerim kalıbı küçük olunca xl filanda giyebiliyorum :D

t shirt bedenleri de farkediyor ben genelde m l giyerim kalıbı küçük olunca xl filanda giyebiliyorum :D
Ha ha.sana bir yazı Atayim da neden bb anla[DOUBLEPOST=1528443250][/DOUBLEPOST]
Ha ha.sana bir yazı Atayim da neden bb anla
https://www.t-nation.com/training/why-bodybuilders-are-more-jacked-than-powerlifters[DOUBLEPOST=1528443751][/DOUBLEPOST]Ph
Phil helth 7xl giyen birisi.yagli değilim yağ oranım 10-14 arası değişiyor.yag oranım 10iken belim daha ince oluyor.kilomda 90 fln yağ oranım 10 iken de belim 77cm ve altına iniyor.kilomda düşüyor.benim omuz ve göğüs çevrem XXL a uyuyor.ornegin LCW colinsteki tişörtler fln.ha şu var ben geniş kalıp giyiyorum.ama babamın 80lerden kalma gömleği var large içinde kayboluyor um.modern giyim ile eski giyim farkı olsa gerek ilaçlı yd yaglida değilim.sadece genetik olarak vücut şekline ve kas simetrim iyi.yani omuzlarım geniş belim ve kalcam dar.zaten benim idmanında zor[DOUBLEPOST=1528444125][/DOUBLEPOST]
kıyaslamak yanlış olur çünkü 2nizinde şartları beslenmesi spora devamlılığı da aynı olmayabilir, o arkadaşınla kıyaslamak yerine işini düzgün yapan biriyle kıyaslamayı dene bence :) mesela makinetalha yada en basitinden sıradan bir pl fıratbalkaya yada forumdada olan bir arkadaşımız var forumdaki nickini hatırlayamadım egenin https://www.youtube.com/channel/UCICWewsriXH-kmRr6_xYeAg/videos youtube kanalı bu burdan da çıkartabilirsin , işin hakkını veren bir powerlifter fitnessçılar kadar da estetik olabiliyor
Arkadaşım her gün et yerdi
Makro hesapları fln
Bu kadar gelişti.
Makine Talha 7yillik sporcu ve bu adam 6yilini mi ne body yapıp son senesinde furkanla tanışıp pwl ye geçen birisi
Bizim salonda abi var 6yillik talhanin 2 katı.
Aslında bu iş genetik ve doğru yolda gitme
Furkan'ın yanında çalışanlar pwl öncesi yıllarca bb yapan kişiler bundan emin ol.[DOUBLEPOST=1528444607][/DOUBLEPOST]
Kardeşim istisna demişsin.sen hiç squatta 110kg 10 tekrar yapıp 3sn çomelip kalktnı mı ve bunu 4set 10kere yaptinmi.yd kat pullu downda 80kg ile hareketi yavaş yaptinn mi.ben hareketleri yaparken 5.tekrarda kaslarim açıyor ve o acinin üstüne gidiyorum hatta ağırlığı arttırıyorum
Gelişmek istiyorsan sürekli ağırlığı arttır
Kolum 40cm iken 15 kg 6 tekrar curl yapardım ne zaman ağırlığı 20 kg ye çıkardım ne zaman squul krushda 22,5kg dumbellarla arka kol çalıştım kolum43cm oldu.o gün anladım ki önemli olan şey daha daha ağır kilolarda çalışıp negatife önem vermek.agirlik artmadigi zaman kaloriyi arttirdim bu sayede ağırlıkları arttırmaya devam ettim.bu da bana kas olarak döndü.

Son düzenleme:
yaw sen iyi misin başlık doğal sporcular için sen gelmiş mr olimpadaki adamları kıyaslıyosun :D cevap vermicem boş yere gerek yok , ayrıca aylardır belki 2 senedir bu forumdayım senin 1 tane ağırlık videonu yada fotoğrafını görmedim güzel rakamlar söylüyorsun da bi jeff seid vücudu bekliyorum senden inş öyledir :D

yaw sen iyi misin başlık doğal sporcular için sen gelmiş mr olimpadaki adamları kıyaslıyosun :D cevap vermicem boş yere gerek yok , ayrıca aylardır belki 2 senedir bu forumdayım senin 1 tane ağırlık videonu yada fotoğrafını görmedim güzel rakamlar söylüyorsun da bi jeff seid vücudu bekliyorum senden inş öyledir :D
Ben olimpiyaları kıyaslamiyorum güzel arkadaşım.okofor adlı kişi demiş ki bana sen XXL giyiyorsun o halde olimpiyasin diye bende dedim ki o admlar 7xl giyiyor.
Benim yalan söylemeye de ihtiyacım yok bu spordan para kazanmıyorum sonuçta.benim XXL giymem vs ye inanıp inanmamak da size kalmış.

doğrudur, dedim zaten istisnalar dışında o istisnadasın demekki. fotoğrafların vardır illaki birini paylaşabilirsin böyle istisnaları görmek bodyforumtr sakinleri olarak

bakın geçen hafta bir kişi ile tanıştım.adı sefa idi.biraz bu sporda makale sohbeti ettik her konuda hem fikir idik.ben bb o pl yapıyordu.4set 3 tekrar tarzı.dedim kaç yıllıksın dedi 2.5 yıl.aynısını bana sordu bende dedim 3 yıllık.sordum ne yapıyorsun dedi pl.bende dedim ben bb yapıyorum.sordum kolun kaç cm diye bana dedi ben kol çalışmıyorum ölçüde almam dedi.dedim eee omuz çalıştın bari omuz başın kaç cm diye dedi 37 cm.aynı soruyu bana sordu dedim 42.5 cm.aramızda 6 ay var ama ölçü farkı 5.5 cm.ben kolumu 2 3 cm büyütmek için 2 yıl harcadım.şimdi hala pl mi bb diyenler var.brad schoundfeild bile bb yapın ama full b tarzı prograsive overheada ve negative önem verin campund yapın diyor.
burada hala pl daha fazla kas yapar diyenler var.6 yılını adam akıllı bb yapıpta steroidsiz ayı gibi adamlar var salonda.
benim vücuduma gelecek olursak.vücudum jeff seid gibi değil o adam 184 cm boyunda 94 kg ağırlığında %5-6 yağ oranında biri.herifin kolu bile 45 cm.ayrıca bu adam bir fitness model yani bu adam bacağa değil üst vücuda önem veriyor.benim vücudum ise 175 cm 83 kg %10 yağ oranında bu definasyonlu halim bunun aşağısına inmedim.kolumda 42.5 cm.bazen 43 cm.benim jeff seid gibi görünmem için 85 kg % 6 yağ oranında olmam lazım.xxl giymemin nedeni de ailevi genetik her kesin omuzu geniş bir de yıllarca yüzünce omuz vs daha da büyüdü.

Back
Yukarı