Doğru yolda mıyım?

Herkese merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2.5 ay önce bir takım imkansızlıklar sebebiyle terkettiğim Bodybuilding'e geri döndüm.
Boyum 1.90 başladığımda 117 kilo idim, şu an 111 kilo civarındayım, ve bu spor konusunda tabiri caizse cehaletin yakamdan paçamdan akıyor. Her duyduğum şeye inandığım bir süreç geçirdim, gittiğim salon oldschool tarzı, hocamın yazdığı diyeti tam olarak uygulamaya çalışıyorum, bu 2.5 aylık süre zarfında örneğin bacakların ve karın kısmım incelirken kollarım büyüdü ve yağlarımın bir kısmından kurtuldum. Vücudumda ciddi bir toparlanma oldu. İş gereği uyku düzensizliğim var. Ama son 20 gün yeni aldığım programla birlikte ilerlemem durdu gibi hissediyorum, motivasyonum düştü beslenmeyi yapmamaya başladım çok kafam bozuk, bu güne kadar iki elim kanda da olsa salonumu ihmal etmedim, Bu işten dönmeye niyetim yok, ama ne yapacağımı bilemiyorum, bu durumlar normal mi arkadaşlar? Yardımcı olabilecek birileri varsa eğer vücut ölçüleri vs paylaşabilirim neyi öğrenmek istiyorsanız?

valla bendede suan o durum var yazın 65 kg ydum daha buyuktu 38 cm kolum 105 cm göğüs 124 cm omuzum vardı suan bulkdayım 72 kg yum ama sankı hiç gelişmemiş gibi hissediyorum ve buda benım motivemi düşüruyor

Benimde ilerlemem durmuş gibi hissedip boşuna mı bukadar çaba dediğim oldu programımı değiştirdim yine aynı düşünceden kurtulamadım 1 2 hafta ara verip tekrar başlayınca kendime geldim. Bir daha olursa yine ara vericem artık

Şimdi şöyle ki;
Ara verme olayı biraz da ne tür bir program izlediğimize bağlı diye düşünüyorum. Ben yağ oranımı düşürüp bi 10 - 12 kilo daha vermek istiyorum. Nihai hedefim de %10 - %8 arası bir yağ oranına sahip olmak. Ben başlayalı 2.5 ay oldu, başladığımda ve takip eden iki ayda ölçüler şöyleydi.
KOL GÖĞÜS KARIN BACAK
40 124 113 70 (BAŞLAMA)
41 125 110 67 (1. AY)
42 123 107 66 (2. AY)
Boyum 1.90 ve başladığımda 117 kg idim, şu an 110 kg. Oldukça kalın bileklerim ve kemikli bir yapım var. İlk iki ay ciddi şekilde iyileşme hissettim yüzük parmağım bile incelmişti, ama bu ay bir fark hissedemiyorum, ölçü verdiğimde de bunu görürsem motivasyonum inanılmaz düşecek.. Bir şeyleri yanlış mı yapıyorum, veya ara mı vermeliyim acaba sizin de yaptığınız gibi? o_O[DOUBLEPOST=1508530534][/DOUBLEPOST]Bir de şöyle bir durum söz konusu, Tanita denen olay ne kadar güvenilir, benim gittiğim salondaki hoca hiç sıcak bakmıyor gerçeği yansıtmadığı görüşünde.. Ben de saygımdan gidip başka bir yerde test yaptırmadım. Siz Tanita konusunda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

işin ilmi beslenme. az dikkat edersen az gelişim elde edersin. orta düzeyde dikkat edersen orta düzeyde gelişirsin. aşırı ve çok dikkat edersen herşeye çok güzel sonuçlar alırsın. eldeki imkanlarda etkiliyor tabiki. herkes 4 4lük beslenemeyebiliyor. yada iş saatlerinden dolayı bazı antremanlar aksıyor iş yerindeki yemekler çok kötü oluyor vs vs

Antrenmanlarımı hiç bir durumda aksatmıyorum, cenaze vs gibi durum olursa o ayrı tabi. Beslenme deyince aynen sizin söylediğiniz gibi orası biraz karışık işte. Ama ben gene de %85 uyuyorum programıma

Back
Yukarı