Doğrudan sınıf geçmek

Merhaba şunu tam anlayamadım , okuldaki bazı öğretmenler başarısız ders olursa sorumlu geçiliyor diyor ama burda öyle denmiyor sanırım.Geçen dönem teşekkür aldım büyük ihtimal bu dönemde alıcam ama eğer alamazsam ,

mesela yıl sonunda 2 başarısız ders olursa ama yıl sonu ortalaması 70 olursa doğrudan sınıf geçiliyormu? Ben hangisine girerim böyle olursa lütfen biri açıklasın :D

MADDE 57- (1) Ders yılı sonunda;
a) Tüm derslerden başarılı olan,
b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan
öğrenciler doğrudan sınıf geçer.

MADDE 58- (1) Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

Ortalama tutarsa,dil anlatim baraj dersi o ders zayıf olursa sorumluluk sınavlarına kalıcaksın.Lakin öteki dersler zayıf ise ortalama gecersin ortamala tutmaz ise 3 dersin zayıfsa sorumlu geçersin 3den fazla ise bütünlemeye kalırsın meb işi çok karıştırdı :D

Çok açık değil mi:) ortalaman 50 nin üstünde olduğu sürece baraj dersin olan dil anlatımdan da kalmadığın sürece takıntısız üst sınıfa geçiyorsun..

Ortalama tutarsa,dil anlatim baraj dersi o ders zayıf olursa sorumluluk sınavlarına kalıcaksın.Lakin öteki dersler zayıf ise ortalama gecersin ortamala tutmaz ise 3 dersin zayıfsa sorumlu geçersin 3den fazla ise bütünlemeye kalırsın meb işi çok karıştırdı :D

Teşekkür ederim abi :)

Burasi maol forumu mu acaba :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende o yüzden konu dışı bölümüne açtım zaten abi , bu bölümde çok daha gereksiz konular olduğunu düşünüyorum.

Çok açık değil mi:) ortalaman 50 nin üstünde olduğu sürece baraj dersin olan dil anlatımdan da kalmadığın sürece takıntısız üst sınıfa geçiyorsun..

Teşekkür ederim , herkes farklı bir şey söylüyor o yüzden öğretmenlere sordum net bir şey söyleyen yok :D

telefonda tapatalk'tan baglandigim icin konu disi olduguna dikkat edemedim uzgunum ki zaten art niyetle soylememistim

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhaba kardeşim bu soru benimde kafamı çok kurcalıyordu rehberlik hocasına sordum yani kesin bilgi. öncelikle kaç zayıfın olursa olsun önemli deyil (dil anlatım hariç) 2 dönem ortalaman 50 yi buluyorsa geçiyorsun yani diyelim ilk dönem ortalaman 60 2.dönem ortalamanda 40 60+40=100/2=50
sınıfı geçiyosun

Back
Yukarı