Dumbıl agirligi konusunda tavsiye

Baydez

Üye
Merhabalar.
Evde 4 aydir agirlik calismaktayim. Evde sadece 4 ve 10kg lik dumbillarim var. Ve tum hareketleri bunlarla yapiyorum yane bicepside 10kg ile omuzuda 10kg dumbilla calistiriyorum. 4 ayda olculerimde artislarda oldu. Gecen bi yerde 15kg la kolumu calistirdim zorlanmadim. Fakat arastirmalarim sonucu şunu gordum. Kollari 43 cm olan arkadaslar 10 15kg ile calisiyor. Benim kol olcum sadece 35cm. Sizce 15kg dumbil almalimiyim yada o parayla 3 ay spor salonuna gidip makinalarda daha agir mi kaldirmaliyim. Evde 10kg ile calismam gelismemi yavaslatir mi ?
Dumbilla calismak makina ile calismaktan daha yararli , Dumbilla kaldirilan daha az agirlik makina ile kaldirilan daha yuksek agirliktan daha faydalidir diyolar. Tecrubeliler bilgilerini paylasabilir misiniz ?

Dumbell ile çalışmak bana daha zevkli geliyor. 3.5 aydır spor yapıyorum ama 15-17.5 kiloluk agırlıklara geçtim önümzüdeki dönemlerde daha da arttırırım sanırım. Hareketi düzgün yapıyorsan eğer 10 kiloda yeter. Tekrar sayısını arttır mesela 3*15 yerine 4*20 gibi.

Hareket bitiminde gözünden yaş gelsin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

benim gittiğim salon yıllık 400 tl idi ben kaydolduğumda şuan zam gelmiş galiba ama ben 400 tl den 1 yıllık kaydoldum bu da günlük 1 tl civarı eder böyle bir salon bulabilirsen ya da belediyenin aylık 20 tl civarı salonlarına gidebilirsen gitmen bence senin için çok daha yararlı olur ama aylık 80-100 tl lik salonlar bütçeni zorlarsa 2. el ya da normal bir dambıl daha faydalı olabilir

Dumbell ile çalışmak bana daha zevkli geliyor. 3.5 aydır spor yapıyorum ama 15-17.5 kiloluk agırlıklara geçtim önümzüdeki dönemlerde daha da arttırırım sanırım. Hareketi düzgün yapıyorsan eğer 10 kiloda yeter. Tekrar sayısını arttır mesela 3*15 yerine 4*20 gibi.

Hareket bitiminde gözünden yaş gelsin.

Tesekkurler. Bende oyle yapiyorum bolge basi 4 hareket 4 set 12 tekrar seklinde. Fakat gogus icin 10×2 20kg hafif mi sizce ? Gelismek icin agir kaldirmak lazim. Makinelerde agir kilolara cikmk daha kolaymis.[DOUBLEPOST=1511374127][/DOUBLEPOST]
benim gittiğim salon yıllık 400 tl idi ben kaydolduğumda şuan zam gelmiş galiba ama ben 400 tl den 1 yıllık kaydoldum bu da günlük 1 tl civarı eder böyle bir salon bulabilirsen ya da belediyenin aylık 20 tl civarı salonlarına gidebilirsen gitmen bence senin için çok daha yararlı olur ama aylık 80-100 tl lik salonlar bütçeni zorlarsa 2. el ya da normal bir dambıl daha faydalı olabilir
Acikcasi salona gitmek istemiyorum. Yakinimda yok. Evde calismak cok kolay. Istedigim vakit calisabiliyorum. Simdiye kadarda vucut olculerimde artis oldu. Fakat bu 4 5 aylik surecten sonra artik 10kg degistirmelimiyim tam emin olamadim. Cunku son setler son tekrarlarda zorlaniyorum. Fakat 15kg dumbilla da calisabiliyorum. Dokum 15kg dumbillardan alsam 150 200tl arasi bisey. Eklenip cikarilan dumbillari sevmiyorum. Cart curt ses cikariyolar:)

20 kg veya 40 kg dambıl ile çalışıyorum demek mantıksız çünkü yapılan harekete göre değişir bu durum.Aynı kas grubunu çalıştıran egzersizlerde bile kg farkı olabiliyor çünkü her harekette yapılan açı ve çalıştırılan diğer kas grupları bir değil.

Salonda bir sürü 30-40 kg dambılla çalışan adamlar var ha bu adamlar bile bazı hareketlerde 10-15 kg'ye düşüyor.Senin gördüğün adamlar ya 8-10 set gibi çok yüksek sayıya sahip set giriyorlar hareketlere yada yaptığı hareket zor bir hareket diğerlerine göre.

15 kg ile düzgün bir şekilde yaptığın hareketi tabii 10 kg ile çalışma,15 kg'den daha fazla verim alırsın.

Harekete göre ağırlık çok etkili. Birde yaptığın hareketi düzgün yapmak mesele.

Mesela ben arka kol için bir ara makinede çalıştım ve 2 farklı tutma şekli varmış ben dikkat etmedim rasgele yaptım ama sonuç sıfır. Sonra hoca fark etti doğrusunu gösterdi bir set zor bitti.

Bir yazı okudum agır girip max set yapmak ile hafif girip çok set yapmak yaklaşık aynı etkiyi veriyormuş. Tabi haraketler düzgün olduktan sonra.

Salonda bazıları alıyor 35kg dumbell yatıyor sehbaya yalan yanlış aç kapa tamam. Sorsan deli basıyor. Bazılarıda var alıyor 15-20 kg ama hidrolik pres gibi adam 10 tekrarda bitiyor ama heryeri damar kaplıyor. Belli yani adam basıyor.

Back
Yukarı